Kitaplar okumak, çizim resimleri yapmak benim için bir kategoridir. Sayfaların kokusunda kaybolur, cümlelerin arasında yeni dünyalar keşfeder. Her okuduğu satır, zihninde bir resme dönüşür; her çizdiği resim, bir hikâye anlatır. Gerçek ve hayal arasında, sanatın sessiz melodisinde kendini bulur. Kitaplar beni başka yerlere götürdü..🎀
The 8 show. Midesi hassas olanlar, duygusal ve korku filmlerinden hoşlanmayanlar da izlemesin. Tahmin dahi edemeyeceğim sahneleri vardı. Ama çaktırmadan verdiği, konuyla harmanladığı çok mesaj vardı. Ağır bir üslupla hepimizi eleştirme cesareti bana hayata farklı bir gözden görme fırsatı verdi.
Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
Yeşil Yol, beni en çok etkileyen filmlerden biri oldu. İçindeki adalet, vicdan, merhamet ve insanın gerçekten kim olduğu üzerine kurulu hikayesi, uzun süre aklımdan çıkmadı. John Coffey’nin saf iyiliği, ama buna rağmen gördüğü muamele insanın içini acıtıyor. Film boyunca aslında hayatta neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bir kez daha sorguluyorum. Özellikle "Bazen yollarımızın sonu, hak etmediğimiz bir yere çıkar" hissi beni derinden etkiledi. Hayatta her şeyin adil olmadığını zaten biliyorum ama bazı sahneler, insanın içindeki adalet duygusunu daha da sarsıyor. Böyle filmler izlediğimde uzun süre etkisinden çıkamıyorum, çünkü sadece bir hikaye değil, hayatın içinden bir gerçeklik gibi hissettiriyor.
Marslı filmi vardı. Astronot mars'ta yalnız kalıyordu onu bırakıp gitmek zorunda kalıyorlardı ve 3 sene tek başına yaşıyordu orada. Bir insanın asla vazgeçmeyeceğini ve isterse neler yapacağını gördüm o filmde. Çünkü düşünsene dünya haricinde bir yerdesin oksijen yok hiçbir şey yok yaşamaya çalışıyorsun. Elindekilerle onu beceren bir insan. Harika bir filmdi. Resmen insanlara ders veriyor eğitiyor yani.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Marslı kitabı okumuştum çok güzel diyorlar, bunun filmine çevirmişler bu filmi izlemedim. ☺
Filistinli bir babanın ölen evladını kollarına alıp "Elhamdülillah, bugün evladım şehit oldu ve cennete gitti. En yakın zamanda ben de şehit olacağım inşallah. Rabbime şükürler olsun" diyerek ağlamadan tepki vermesiydi. Tüylerim diken diken olmuştu. Adamlardaki imana bak.
Bir Zamanlar Anadolu'da filmi beni o kadar etkilemişti ki film zevki güzel olan oyunuculuk için izliyen insanlar için yapılmış bir film aşk heyecan aksiyon arıyorsanız geçin o işleri