Seven insan özgürlüğünü kısıtlar derler, Seven insan özgürlüğünü kısıtlamaz derler, Güven problemi yaşayan kişilerin bunun altında güvensizlik vardır, Tamamiyle "şahsiyet" meselesi olduğunu düşünüyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Sevmek basit bir eylem değil. Bence biz sevmek ve ilgi duymayı karıştırıyoruz bu kadar basit. Sevgi birini tanıdığı zamanki eylemlerini ve özelliklerini sevmektir. Eğer başta kabullenip sonra olay çıkarıyorsak onun adı sevgi değil, manipülasyon arzusu oluyor.
Evet, sevgi insanın özgürlüğünü bir şekilde etkileyebilir. Sevgi, özellikle romantik ilişkilerde, duygusal bağlar kurarak kişinin kararlarını ve eylemlerini etkileyebilir. Bir kişi, sevdiği insanla birlikte olmak, onun ihtiyaçlarını karşılamak ya da ilişkiye değer katmak için bazı bireysel tercihlerini veya özgürlüklerini sınırlayabilir. Örneğin, bir çift birlikte vakit geçirmek için bazı kişisel planlarını erteleyebilir ya da sevdiği kişinin isteklerine göre hareket edebilir. Ancak, sevgi de kişilerin büyümesine ve gelişmesine olanak tanıyabilir. Sağlıklı ve dengeli bir ilişki, bireylerin birbirlerini desteklemesine, kendi özgürlüklerini koruyarak birlikte bir yaşam inşa etmelerine olanak sağlar. Kısacası, sevgi özgürlüğü kısıtlayabilir, ancak doğru bir dengeyle hem özgürlüğü hem de bağlılığı beraberinde getirebilir.
Kişilik & Karakter konusunda 203,7b cevap paylaştı.
Sevgi, insan ilişkilerinde karmaşık bir dinamiktir ve özgürlük üzerinde çeşitli şekillerde etkili olabilir. Bu etkinin niteliği, ilişkinin türüne, tarafların kişiliklerine ve sevginin nasıl yaşandığına bağlı olarak değişir Sağlıklı bir ilişkide sevgi, güven ve destek ortamı yaratır. Bu ortam, bireylerin kendilerini güvende hissetmelerini ve kendi potansiyellerini gerçekleştirmelerini sağlar. Partnerler, birbirlerinin ilgi alanlarına ve hedeflerine saygı duyarak özgürlüklerini desteklerler. Sevgi, bireylerin birlikte büyümelerine ve gelişmelerine olanak tanır. Partnerler, birbirlerinden ilham alarak yeni şeyler öğrenirler ve kendilerini geliştirirler. Bu süreç, bireylerin özgürlüklerini genişletir ve daha zengin bir yaşam sürmelerini sağlar.
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Seven insan özgürlüğü tamamen kısıtlamaz ama doğal olarak bazı şeyleri değiştirir. Çünkü sevdiğin biri hayatına girdiğinde, artık sadece kendini değil, onu da düşünerek hareket edersin. Bu, baskı kurmak ya da kısıtlama yapmak anlamına gelmez ama bazı fedakarlıkları ve ortak kararları beraberinde getirir. Gerçek sevgi, özgürlüğü elinden almak değil, birlikte özgür olabilmeyi başarabilmektir. Eğer bir ilişki, kişinin kendisi olmasına engel oluyorsa, orada sevgi değil, kontrol isteği vardır. Önemli olan, hem birlikte hem de bireysel olarak mutlu olabilmek ve sevginin bir kafes değil, kanat olmasıdır.
Öyle veya böyle etkiler. Hiç bir istek olmasa bile, tarafların varlığının baskısı muhakkak olur. Önemli olan bilinçli baskı yapmamak.
İlişkilerde özgürlük yaşanırsa tadı çok başka olur. İnsanlar ilişkiyi "kıskanmak" başlığı altında yaşıyor. Kıskanmak sevginin bir izi ancak çatısı olmamalı.
Birbirinizi sadece sevin, birbiriniz için bir şeyler yapın, yönetmeyin.
Kısıtlama olursa o ilişkide bencillik ve güven sorunu var demektir seven insan kısıtlamaz kişisel özgürlük haklarına saygı duyar kimseyi değiştirmeye, kendi yonetimine uydurmaya çalışmaz
Kişisel özgürlük kısıtlanamaz.. ama hayatımızda bir insan varken hareketlerinize arkadaşlarımızla aramızdaki mesafeye dikkat etmemiz ilişkimizin varlığına ve kendimize saygımızdan ince konuları kıskançlık getirecek oluşumlara dikkat etmemiz gerekli iki cins içinde geçerli sağlıklı bir ilişki yürüyebilmek adına..
Seven insanlar genelde kişiyi olduğu hâliyle sever ve kabul ederler. Sonradan değiştirmeye çalışmak eskisi kadar sevmemekle, ya da güvenmemekle alakalı olabilir. İlişki bitmeye doğru giderken genelde bu tarz durumlar yaşanır. Ya da başından beri yanlış bir ilişkidir. Kısacası seven insan böyle şeylere çok takılı kalmaz. Altında başka sebepler vardır..
Özgürlüğün kişideki tanımına göre değişir bana göre özgürlük sana ait bir alanın olabilmesi ve mutlu olduğun yerde kalabilmektir o zaman sevmek benim özgürlüğümü pek de kısıtlamaz ama düşüncelerimi kontrol edemeyecek kadar seversem ve o kişi beni üzüyorsa biri gelip beni bu zindandam kurtarsin hemen
Saygı çerçevesinde karşı tarafı da çok bunaltmadan tabii ki belirli kurallar konulabilir ama genel anlamda bakıldığında senin özgürlüğünün başladığı yerde benim kurallarım da başlar özgürlükten kastınız
Karşımızdaki insan bizi sevdiği ve düşündüğü için bazen bizim fark edemediğimiz sorunları daha hızlı ve iyi tespit edip görebilir. Bazen bunu anlamayıp özgürlük kısıtlaması olarak algılayabiliriz. Doğru iletişimle çözülebilir.