Hayır tabii ki gerçekleri duymak her zaman istediğim şeydir. Çünkü sahte ve iki yüzlüler insanın arkasından vurur. Kim ne söyleyecekse yüzüme söylesin daha mutlu olurum. En azından ne olduğunu bilirim hatam varsa düzeltirim. Ama hatam yoksa eğer karşımdakine konuşurum yani.
Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
Hayır tabi ki de gerçekleri duymayı her zaman isterim ben. genel konuşursam da Gerçekleri duymak, çoğu zaman can yakıcı olabilir. Ancak, bu durumun nedenleri ve sonuçları kişiden kişiye değişebilir. Gerçekler, kişinin hayalleriyle veya beklentileriyle çelişebilir. Örneğin, bir ilişkide aldatıldığını öğrenmek veya bir iş başvurusunun reddedilmesi, kişinin beklentilerini alt üst edebilir. Bazı insanlar, gerçekleri görmezden gelerek veya inkar ederek kendilerini korumaya çalışırlar. Gerçeklerle yüzleşmek, bu inkar mekanizmasını kırarak kişinin acı çekmesine neden olabilir. Gerçekler, kişinin hayatında değişiklikler yapmasını gerektirebilir. Bu değişikliklere uyum sağlamak, zorlayıcı ve acı verici bir süreç olabilir. Gerçekler, kişinin kendisiyle ilgili olumsuz gerçekleri ortaya çıkarabilir. Bu durum, kişinin özgüvenini sarsabilir ve kendisini değersiz hissetmesine neden olabilir. Gerçekler, kişinin sevdiği bir şeyi veya birini kaybetmesine neden olabilir. Bu kayıp, yas sürecini tetikleyebilir ve derin bir acı yaratabilir.
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Gerçekleri duymak bazen acıtır ama her zaman tercih ettiğim şeydir. Çünkü yalanla avutulmak ya da belirsizlik içinde kalmak, eninde sonunda daha büyük bir hayal kırıklığına dönüşür. Canımı yaksa da, hoşuma gitmese de gerçeği bilmek her zaman daha iyidir. En azından ona göre hareket eder, kendimi gereksiz beklentiler içine sokmam. Gerçekleri duymaktan kaçan biri değilim, tam tersine açık ve net olmayı severim. Çünkü acıtan şey genellikle gerçeklerin kendisi değil, onlara hazırlıksız yakalanmak ya da geç öğrenmektir. Ne kadar erken duyarsam, o kadar erken kabullenir ve yoluma devam ederim.
Geröekler her zaman acıtır maalesef ve acıtmaz diyen yalan söylüyordur. Pek öyle özel biri değilim sanırım, hele de herhangi birinin hayatında yer kaplamadığımın farkındayım. Gerçek acıtır, ama iyidir. İnsanı özgür ve rahat kılar. maskelerden arındırır. Rol yapmaya da gerek bırakmaz.
Evet ilk etapta acıtır ama zamanla iyi ki öğrendim dersin ve daha güçlü olarak devam edersin yoluna ben bunun en güzel örneğini dün yaşadım ve bana gerçekleri gösteren arkadaşa teşekkür ediyorum
Aslında bu zamana kadar hep gerçekleri bile bile çıktım bu yola. Belki değişir belki değişir diye ilerledim fakat yolun sonunda değişen tek şeyin kendim olduğumu anladım. Bu gerçekleri duymak ve görmekten daha acıydı benim için.