Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Kesinlikle yaptıklarıma güvenilir. Çünkü sözler ne kadar güçlü olursa olsun, insanın asıl kim olduğunu gösteren şey hareketleridir. Benim için birine güvenmenin en büyük ölçüsü de budur; söylediğiyle yaptığı tutuyor mu, yoksa sadece güzel laflarla mı günü kurtarıyor? Kendim de buna dikkat ederim, boş vaatler vermektense gerçekten yapabileceklerimi söylemeyi tercih ederim. Sonuçta insanın değeri, ağzından çıkan sözlerle değil, attığı adımlarla belli olur.
Bir insanın sözleri elbette önemli ama asıl güveni oluşturan şey, o sözlerin arkasında olup olmadığına bakmak gerek. Bana göre biri ne kadar güzel konuşursa konuşsun, eğer davranışlarıyla bunu desteklemeden hareket ediyorsa, söylediklerinin pek bir anlamı kalmaz. Güven, zamanla oluşan ve eylemlerle pekiştirilmesi gereken bir duygu bir şeydir. O yüzden önce gözlemlerim, nasıl davrandığını anladıktan sonra söylediklerine inanırım. Aksi takdirde sadece laf kalabalığı olur.
Söylediklerime güvenirse yaptıklarımı sorgulamak zorunda kalmaz eğer söylediklerime güvenmiyorsa yaptıklarımla hiç ilgilenmesin zaten. Sözler kılıç kadar keskin benim için her şeyden en önemlisi. Çünkü yaptığım şeyin affı olabilir davranışlar irade dışı gelişebilir ama sözler tamamen düşüncelerin yansıması
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Sözler davranışlara yansımadığı sürece mana taşımaz. Sana değer veriyorum demekle göstermek arasında fark var. İnsani olan her ilişkide de böyledir bu. Seviyorum deriz ama göstermediğimiz sürece anlamı olmaz. Sözlerimiz davranışlarımıza yansıdığı sürece güvenilirdir.
Genellikle sözlerime de güvenilir. Ama eyleme döktüğüm zaman teyid etmiş olurum. Ve bende bir başkasında sözden ziyade eylemin gerçekleşmesine bakarım..
İnsanlar sözleriyle bir iz bırakabilir, ama gerçek iz, yaptıklarıyla ortaya çıkar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Niye güvenilir olmak zorundayız ki ve bunu neden biz söylüyoruz. Benim güvenilirliğimi beni tanıyan anlayıp, analiz edip şudur diyebilir ki fazla insan da güvenmesin bana zaten ne gerek var. Güvenilir buldular mı tepemizden inmiyorlar.
Ne alakası var.. Bazıları yüzünden güvenilir görünmeme çabasına mı girelim.. Bence zorundayız.. Hayatın her alanında hem de.. Kaldı ki güvenilir olmak, illa birilerinin etki alanına girme zorunluluğu hissettirmez bize.. Yalnız olanlar da güvenilir olabilir gayet tabii..
Cevap sahibi
1 yıl
Çok alakası var. Kişi kendinden bilir işi derler tamam ama bizim kendimizi böyle bir platformda güvenilir diye adlandırmamız bile çok güven verici gelmiyor mesela. Ben güvenilmezim dersem herkes inanabilir ama her olumlu kişisel özellikler her zaman sorgulanır. Eee ne gerek var 👀
Püf nokta bu zaten; ben güvenilmezim desem.. Demekle olmuyor demek istiyorum.. Bu söylediğini davranışlarlarınla destekleyemezsen anlamsız hatta yalan olur..
Cevap sahibi
1 yıl
Ben güvenilmezim... 🙌
Böyle daha mı inandırıcı bir yalan olur. Yalan söylemeyi de öğrenmek lazım 😄