Selamün aleyküm 🌱
İnsanı ne oluşturur? Seçimleri verdiği mücadeleler mi yoksa eylemleri ve aldığı tedbirler mi? Sen neyden oluşuyorsun? Ne için yapıldın?

what was i made for
Selamün aleyküm 🌱
İnsanı ne oluşturur? Seçimleri verdiği mücadeleler mi yoksa eylemleri ve aldığı tedbirler mi? Sen neyden oluşuyorsun? Ne için yapıldın?

what was i made for
Seçimlerim eylemlerime yön verdi ama tam olarak beni ben yaptığını söyleyebilir miyiz?
Sanmıyorum.
Aklıma Sense 8’den şu repliği getirdi:’ Bizim mi seçimleri yaptığımızı yoksa seçimlerin mi bizi biz yaptığını kim bilebilir ki?’
Bu bir paradoks, her ikisinin karması.
İzleme listemden! Farklı bi perspektif ✨
Bana göre, seçimlerim beni ben yaptı ama eylemlerim de bu seçimleri hayata geçirdi. Seçimlerim, neyi istediğimi, neye inanıp neyi reddettiğimi belirledi. Eylemlerim ise bunları gerçek kıldı, beni ben yapan şeyleri somutlaştırdı. Yani seçimlerim haritaysa, eylemlerim bu haritada attığım adımlardı. Ama harita olmadan rastgele yürümek, adımları boşa çıkarmaktan başka bir şey olmazdı.
Ve aleyküm selam.. Aslında her ikisi de seni sen yapan şeylerin bir parçası. Seçimlerin senin kim olmak istediğini gösterirken, eylemlerin bunları gerçeğe dönüştürür. Seçtiğin yollar kadar, yol alırken attığın adımlar da önemlidir. Çünkü sadece düşünceler ve niyetler değil, davranışların ve çabaların seni şekillendirir. Özünde ikisi de bir bütünün ayrılmaz parçaları..
Cevap
1Cevap
hem seçimlerim hem de eylemlerim beni ben yaptı.
Her ikisi ortaya karışık Melo oluyo ruhumun ışıı.
Hepsi aynı şeye çıkar ve seni oluşturur zaten ayrım yok ki
Her söylediğini yapıyor muyuz ki eylemle seçim bir olsun?
Yapıp yapmaması da seçim
Kesinlikle eylemleri çünkü bir şeyi eyleme dökmenin temeli seçimlerdir.
Seçimler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?