Her Ramazan ayında derin derin düşüncelere dalıp boğulan var mı benim gibi.. yüzme bilmediği halde derinlere dalmayı seven kaç kişiyiz

Her Ramazan ayında derin derin düşüncelere dalıp boğulan var mı benim gibi.. yüzme bilmediği halde derinlere dalmayı seven kaç kişiyiz

Şayet bu, bir nevi tefekkür gibi bir şeyse, bu iyi bir şeydir. Ancak bana gelip, 'Sadece düşünüyorum ama neyi düşünmem gerektiğini bilmiyorum' ya da 'Düşünmeye nereden başlamalıyım?' diye soran birçok kişi oldu. Derin bir muhabbete dalmak istiyorlar ama asıl soru şu: Sen ne kadar derinlerdesin ya da ne kadar derine inmeyi istiyorsun? Ancak derinlere inmek, belli şartların sağlanmasını gerektirir. Örneğin, ben defalarca tüplü dalış yaptım. Çok derine inmedim ama 'Dip insanı çeker' derler. Belli bir noktadan sonra, dip sarhoşluğu yaşarsın ve gittiğin yönü bile fark edemezsin. Bu yüzden, dalış öncesinde beni bu konuda birçok defa neden ise :) uyarmışlardı.
Kendimi bildim bileli tefekkür içindeyim.. Hem çok güzel hem de yorucu.. Mesela aklına soru gelir o soruya herkes başka bir cevap verir.. doğru nedir? Herkesin doğrusu farklıdır da yani benim şu an içinde yaşadığım doğrular beni tatmin ve mutlu etmiyorsa ben bu doğruları nasıl degistirebilirim? Böyle uzayıp gidiyor... Bir süre sonra soru sorduğum sohbet ettiğim insanlar ay kız böyle çok düşünme kafayı yersin dedikleri de oluyor hani 😅😄 bilmiyorum küçüklüğümden beri böyle düşüne düşüne dalarım derinlere.. Ve ilginçtir ki o derinler evet hep daha derine daha dibe çekti ama yüzme bilmediğim yani aklındaki sorulara cevap arayan cevapsız bir insan olduğum halde boğulmasi bile güzel geliyor.. Büyüyüp değiştiğimi hissediyorum çünkü.
Doğru"nun doğruluğu, doğru zamanda, o zamanın doğru "an" ında, doğru şekilde, tarzda ve üslupta kullanılmasıyla ortaya çıkan sonuca göre değer ve önem kazanır. Normal bir şartta bana "Sen delisin" desen hoş karşılanmayabilir. Ancak hayret uyandıran, akıllara durgunluk veren bir şey yapmış olsam ve bu durumda "Sen delisin" desen, hoş ve beğenilen bir anlam taşıyabilir.
Doğru
Ramazan ayı benim için biraz farklı geçiyor, çünkü oruç tutmuyorum. Ama bu ayın huzurunu ve maneviyatını yine de hissediyorum. Çevremdeki insanların oruç tutması, benim de o ruhu yaşamak için daha sakin ve huzurlu olmama yardımcı oluyor. Ramazan'ın getirdiği bu atmosfer, insanı daha düşündüren, daha özverili ve sabırlı kılıyor. Ben de bu süreçte kendimi içsel olarak geliştirmeye, etrafımdaki insanlara destek olmaya çalışıyorum. Orucun getirdiği manevi değeri anlamak ve ona saygı göstermek, bence önemli.
Cevap
14Cevap
benim sıkıcı geçiyor biraz
Allah keyif versin
inşallah teşekkürler
Ricalar
Güzel geçiyor huzurlu bir ay.. Bol aktiviteli..
Düşüncelere dalmıyorum bu sıralar daha doğrusu dalamıyorum düşünmem gerekecek zamanım yok. Aklımda ödemem gerek borcum var zaten o yetiyor.
Allah kolaylıkla ödemeyi nasip etsin
Amin çok teşekkür ederim Allah razı olsun duaların kabul olsun inşallah 🤲
Rica ederim Amin inşAllah 🤲
Şunun şurasında ne kaldı. Güzel güzel gidiyoruz🙏
Daim olsun güzellik ve kolaylıkla...
Sizlerin de..
Amin, sağolun.
Ramazan ayım çok sakin ve huzurlu geçiyor. Zihnimizde manevi muhasebeler ve yüreğimizde tatlı esintiler ile..
Yaz aylarına denk gelmeyince çok da sarmıyor ramazan beni son iki senedir
Ramazan ile aramızın pek iyi olduğunu söyleyemem...
Restoranları kapatmışlar. Çok zor geçiyor sjdndk
Şimdilik çok güzel ve sakin geçiyor
Daim olsun 🙂
Rabbim varken her şey Halle olunur dua ve sabırdan başka çare yok
Yavaş geçiyor biraz daha hızlanması lazım 😂
6 marttan beri regliyim
Eh işte idare ediyorum
Güzel geçiyor bu sene daha iyi sanki
Çok güzel geçiyor
Daim olsun
Bomba
Güzel