Veya siz insanların kıymetini bilebiliyor musunuz?

Veya siz insanların kıymetini bilebiliyor musunuz?
Eskiden düşündüğüm şey herkesin değer kıstasının farklı oluşu ve uyup uymamamın beni pek de rahatsız etmediğiydi. Zamanla insan bu tarz yargılarını kuvvetlendirmek zorunda kalacağı insanlarla tanışıyor. Bilmiyorlar bacım dnejejdke çok değerli olmamak lazım yoksa sizi arkadaş yerine koymuyorlar göreviniz moral vermek destek çıkmak yardıma koşmak oluyor.
Bazen gerçekten kıymetimin bilindiğini hissediyorum, bazen de hak ettiğim değeri görmediğimi düşünüyorum. Etrafımdaki insanlar için elimden geleni yapıyorum, destek oluyorum, fedakarlık ediyorum ama karşılığında aynı özeni her zaman göremiyorum. Bu da insanı ister istemez yoruyor. Ama zamanla şunu öğrendim: Herkesin seni hak etmesini bekleyemezsin, önemli olan senin kim olduğun ve nasıl bir insan olmak istediğin. Değerimi bilenler yanımda kaldıkça, bilmeyenler de zamanla kendi yoluna gidiyor. Bu yüzden artık hak edip hak etmediklerini sorgulamaktan çok, gerçekten benim için değerli olan insanlara odaklanmayı tercih ediyorum.
Herkesi memnun edemezsin ki mesela sen dışarda olursun napıyo derler içerde olursan gene sonuç aynı şu söylediklerin üzücü bi yandan ne yap biliyonmu sil gitsin bunları hayat dediğin oyundur oyun oynarsın çekip gidersin basit sadece amel kalır
Gerçek anlamda tanısalar kimi nefret eder kimisi de çok severdi ama bence etrafımdaki insanların çoğu benle birlikte iyi niyetimi hak etmiyor ama belki ben de onları hak etmiyorumdur
Kendi açımdan konusayım hak etmiyolar elbet her insanın kendine göre özeli, geçmişi, hatıraları vardır bunlara saygı duymayan insana insan demem hayvan derim anlayış olmadımı bide akıl rahatsızlığı vardır yeri gelir derler ya hak ettiğini yaşar insan diye buda o mesele az kıymeti kendine vermeli önce insan sonra etraftan gelirmi bilinirmi bilinmez...
Cevap
22Cevap
Kıymetim bilinmiyor, kaybedince anlıyorlar zannımca djdj
Kendimi kandırmaya çalışıyordum, tüm büyüyü bozdun djjd
Tamam vur gerçekleri yüzüme :D hazırım vur sjdjs
Doğru konuştun, parti kur oy verelim djfjsj
😅😅
Yo çoğu beni hak etmiyor çünkü işleri düşüp boşluğa düşünce yanımdalar.
Kıymetimi kaybettikleri zaman anlıyorlar gadası
Bilen var bilmeyen var. Bilenlerden Allah razı olsun. Bilmeyenlerin canı sağolsun kaybedince anlarlar.
Merhaba,
Aşk harici evet, her türlü ve çokça! 😅
Ben aşka değil, insanlara karşıyım, çünkü insanlar öcü kaka buk sahtekar 😅 yalancı 😅pis pis 😅
Niyeti yuva kurmak isteyen olan 😅 merhametli kanaatkar samimi oldu da ben mi yok dedim djdj
Sen hariç 😅
İyisin, hoşsun, ponçik, tatlı, masum, güvenilir, samimi , merhametli ve nicesi..😅
Ama sen küçüksün. 😅
Ablan var mı diyecektim ama yoktu sanki 😅
Kuzen filan var mı 😅
Akraba varsa tanıştır bizi 😅
Tövbe tövbe evli olana Allah huzur ve mutluluk versin 😅
Diyorsun 😅
Öylesin valla 😅 minik minnoş minyon 😅
Küçük olsam talip olmak isterdim sana 😅
Gönlünce olsun 🌸
How old are you 😅
Başka yerden ifşa edebilir misin 😅
lütfen 😅please plzzzz
Olur hayra vesile olan hayrı yapan gibidir hadis-i şerif 😅
Ayrıca seni de görürüm 😅
Çevremde genç çok boy boy 😅
Kıymetimin bilindiğini sanıp aslında tam tersi olduğunu anladığım oldu. O yüzden hak edene hak ettiği gibi davranmak gerek.
Şu anda ailem dışında az ve öz bir çevrem var. Ben onların kıymetini biliyorum ve onlarda benim kıymetimi biliyor.
Elbette, ben de normal bir insan olaraktan harika degilim.
Birinin beni haketmedigi dusuncesi bana cok sacma geliyor.
Böyle bir klasman tanımadım hiç. Hak etmediklerini düşünürsem hayatı zehir eder uzak tutarım kendimden.
Kıymetimi bilip bilmemesi kimseden bir beklentim yok. Beni hakedene bende kıymet veririm.
Aşk konusunda hiç bilinmedi ama arkadaşlık konusunda biliniyor evet 😇
Bilenlerle beraberiz gerisiyle bağı kopardık 😂
Kıymetimizi bilmeyecek, kıymetini bilmeyeceğimiz insanları etrafımızda barındırmıyoruz..
Kıymet vereni değil direkt vereni el üstünde tutuyorum
o olayı geçtim herkese kapıyı gösterdim aileme bile yaşasın yalnız yaşamak
insanlar gerçekten yükten başka bir şey değil
Hak edenlere kıymet veriyoruz :D
Bilmiyorlar genelde. Gerek yok zaten, kimseyi sevmiyorum.
Annem üvey ablam ve iş arkadaşlarım baya biliyor
Hak etmiyor gibi hissediyorum
Bilirler
Bilenler var, sağ olsunlar...
fazlasıyla asdfa
Haketmeyeni etrafımda barındırmıyorum
Maalesef hayır
Bazıları evet bazıları ise hayır
Bilenler yanimda bilmeyenler zaten hayatimda degil
Hayır
Bilirim bilirlerde
Haketmiyorlar