Kendini geliştirmek, yaşam boyu süren bir süreçtir. Bu, kişisel becerilerinden profesyonel yeteneklerine kadar her alanda ilerleme kaydetmek anlamına gelir. Kendini geliştirmek için genellikle okuma, yeni beceriler öğrenme, geçmiş hatalardan ders alma, hedefler belirleme ve bu hedeflere ulaşmak için çaba sarf etme gibi adımlar atılır. Kişisel gelişim yolculuğu, insanın içsel motivasyonunu arttıran, ona yeni bakış açıları kazandıran bir süreçtir.
Sen bu konuda nasıl bir yaklaşım sergiliyorsun?
Kendini geliştirmek için ne gibi adımlar atıyorsun?
Ben karakalem çizimciyim eğitim almadım küçüklüğümden beri ve okul yıllarında güzel resimler yapardım yeteneğim kendiliğimden gelen ileri seviyeye kadar bir başarılı bir insanım kimseden destek almadım fakat bizim ailede yetenek vardı aile genetikle alakalı olabilir diye düşünüyorum üç ablam ve babam eski yıllarında çizimleri gençlik yıllarında biliyordu son yıllardır yapmayınca unutmuş bir tek ben unutmadım ara ara yapıyordum o zamanlar. Şimdilerde satışçıyım bu ek işi yapıyorum.🙂 Kişisel gelişim, psikoloji, kuantum fiziği konuyla ilgiliyim bir çok kitaplar okudum özellikle kuantumla ilgili youtube videoları izliyorum her gün izledikce kendimi bir tık daha geliştiriyorum öğreniyorum aynı zamanda bu beni farkındalık yaratıyor hem de beni olgunlaştırıyor. 'Yetenek küçükle başlar daha kolay yollara gider.'
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Okuyorum, gündemi takip etmeye çalışıyorum ve işle alakalı konularda yeterince aktifim. Yeni şeyler öğrenmek konusunda meraklıyım yaşama ve insanlara dair. Bence zaten bu temeli oluşturuyor. Zihnen kendini bazı şeylere açık tutmazsan istediğin kadar oku ya da yaz değişen bir şey olmaz.
Kendimi geliştirmek için düzenli olarak kitap okuyorum, yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum ve bazen hatalarımdan ders çıkararak, bazen de başarılı insanlardan ilham alarak ilerliyorum. Spor yaparım disiplin sağlamak açısından bana çok şey kattı. Ayrıca, kendime hedefler koyup bunları gerçekleştirmek için planlı hareket ediyorum. Ama elimden geldiğince her zaman söz konusu değil.
suann bir duruldum okulumun finishh olmasini bekliyorum sonra kendimi daha anlamda tamamliycagimi düşünüyorum biraz zorlu bir yolculuk ama bakicaz kaldı ki kendimde sadece bakışlarımı gelistirmem gerekiyor yoksa ilk girdigim işte millete tp tıp bakmaktan kovulurum
Büyük değil ama ufak ufak adımlar atıyorum. Kitap okuyarak, şiir yazarak, farklı konularda araştırma yaparak, bana birşeyler katacak faydalı dinletiler dinleyerek, arada farklı belgesel türleri izleyerek ve tecrübeli hakikatli kişilerden de yardım alarak her gün bir adım daha atıyorum..
Kendime hedefler koyuyorum. Hedefe ulaştıkça yeni hedefler. Okumayı seviyorum. Öğretmeyi seviyorum. Gezmeyi, yeni yerler görüp, tarihi yerleri ziyaret etmeyi seviyorum.
Kült filmleri izlerim, kitap okurum ve bilimsel videolar izlerim. Ama ama kendimizi geliştirirken unuttuğumuz bir şey var kör bir toplumda gören olmak iyi midir gerçekten?