Hayır diyebilen biri misiniz? İnsanlara yerine göre sınır koyabiliyor musunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 5,9b cevap paylaştı. Az çok evet diyebiliyorum. Hayır diyebilmek, kişisel sınırların korunmasına yardımcı olur. Bu diğer insanların sizi manipüle etmesini veya kontrol etmesini engeller. "Hayır" demeyi öğrenerek ihtiyaç ve sınırlarınızı koruma altına alırsınız. Her zaman her şeye "evet" demek yorgun, stresli ve baskı altında hissetmenize neden olabilir. Hayır diyebilmek zamanınızı, enerjinizi ve kaynaklarınızı korumanıza ve yönetmenize yardımcı olur. Bu sayede daha az stresli ve daha mutlu bir yaşam sürebilirsiniz. Hayır diyebilmek, kendinize olan güveninizi artırır. Kendinize ve sınırlarınıza saygı duyarak öz güvenli bir şekilde hayatınızın kontrolünü elinizde tutabilirsiniz. Hayır diyebilmek sağlıklı ilişkiler kurmanıza yardımcı olur. Başkalarının isteklerine her zaman "evet" demek kendi ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi ihmal etmenize neden olabilir. Hayır demeyi öğrendiğinizde ilişkileriniz sizi daha fazla tatmin etmeye başlar. Başkalarının isteklerine her zaman "evet" demek hobilerinize, ilgi alanlarınıza veya sevdiğiniz insanlara zaman ayırmanıza engel olabilir. Hayır diyebilmek, zamanınızı kendi ihtiyaçlarınıza ve isteklerinize göre yönetmenize yardımcı olur. Hayır diyerek takviminizin kontrolünü elinizde tutabilirsiniz.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılYumuşak yüzlüyüm diye bazıları Haddini aşığ sınırları aşıyor o noktada sınırların altını çizip üslubunca had bildirmek gerekebiliyor. Aksi halde insanlar hadlerini aşmaya çok meyilliler. Ben de gerekeni gerektiği zaman yapıyorum.
10 Yorumla
Evet gerektiğin de hayır diyorum.
12 Yorumla- 1 yıl
Rica ederim 🌸
Eskiden insanları kırmamak için istemediğim şeylere bile "evet" derdim. Ama zamanla fark ettim ki, başkalarını memnun etmeye çalışırken kendimi ihmal ediyorum. Şimdi gerçekten istemediğim bir şeye net bir şekilde "hayır" diyebiliyorum. Bu, insanları kaybetmek değil, kendine değer vermek demek. Tabii, hâlâ zorlandığım anlar oluyor ama her "hayır" dediğimde biraz daha özgür hissediyorum.
12 Yorumla- 1 yıl
Bu kendine değer vermek. Aynen öyle.
- 1 yıl
Evet
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
21Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 207,1b cevap paylaştı.
u 1 yılevet diyebiliyorum tabiki de
20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı.
1 yılGayette güzel diye biliyorum..
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı. Genel olarak evet, nadir durumlar dışında
10 YorumlaEskiden zor hayır derdim ve çok yıpranır yorulurdum. Ama artık kolaylıkla hayır deyip, sınırlarımı çok güzel çiziyorum.
11 Yorumla- 1 yıl
En güzeli
1 yılKimse bana bir şey yaptırtmak ve yapmak zorunda değil kimse bir şeye zorunlu değil bu yüzden hayır kelimesini kullanmayı iyi bilirim hayırsa hayırdır tokatı yapıştırırım ısrar eden kişi özellikle erkekse kızlara vurmuyorum💅🏻
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 yılHer zaman değil.
Bazen çok zorba olabiliyorum ama hayır demeyi halen daha öğrenemedim13 Yorumla- 1 yıl
Hayır diyemeyen biri nasıl zorba olabilir ki ama
- 1 yıl
Çelişkiyi sen düşün işte 😂😂
- 1 yıl
Düşünemedim😂
- Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
1 yıl10 sene önce öğrendim.
Biraz geç olmuş diyeniniz vardır elbet.
Maalesef evet geç oldu ama oldu.
Yapacak bir şey yok.
Hala daha diyememe ihtimalim vardı.
Ama artık öyle bir şey yok.10 Yorumla
1 yılİnsanlara hayır desen de , laftan alamıyorlar ki. Ama vardır her şey de ve her şer de de bir hayır. Genel olarak denilemiyorsa , bu bir eksikliktir. Demek gerekir.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
1 yılGerektiği zaman evet net çizgisi olan insanları severim
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılBu Cook ciddi bir hastalık ya diyemeyen çok kişi var
10 Yorumla Öğreniyorsun yaşadıklarınla hayır diyebiliyorum artık
10 YorumlaEvet kırmızı çizgilerim var, gerektiğin hayır derim, olması gereken budur
10 Yorumla
1 yılÖlümden sonra yaşam olduğuna net bir şekilde inanabiliyor musun?
143 Yorumla- 1 yıl
Evet çok netim
- 1 yıl
Ama soru bu değil
- 1 yıl
Niye böyle bişey sordun
- 1 yıl
Sadece din söylediği için mi arkasında bir mantık var mı?
- 1 yıl
Her ikisi de. Tabiki mantığı var.
- 1 yıl
Nedir sence mantığı?
- 1 yıl
Herkesin eşit bir imtihandan geçtiğine inanıyor musun?
- 1 yıl
Sorun ne biliyor musun? Eşitliği adalet sanmanız. Hayır herkesin imtihanı eşit geçmez. Herkesin imtihanı kapasitesine göredir. Bireyseldir. Eşit değil adaletlidir.
- 1 yıl
Yanlış kelime kullanmışım , demek istediğim adaletti. Herkes aynı akla bile sahip değilken ve bizim yaratıcıyı tanımak için " akletmez misiniz " diye akıl yürütmemiz teşvik edilirken , nasıl adaletli oluyor?
- 1 yıl
Allah'ı tanımak için akletme kapasitesi olan herkes bundan sorumlu. Yani akıl yürütebilen herkes sorumlu. Aklı yerinde olmayanlar da zaten bu sorumlulukta değil. Bunda anlaşılmayan ne ki
- 1 yıl
Aklı olmayanlardan bahseden kim , ben zeka seviyeleri arasında ki farkın adil olmadığını soruyorum. d
- 1 yıl
Herkesin zekası Allah'ın varlığını görmeye yetiyor sen merak etme
- 1 yıl
Bunun için çok zeki olmaya gerek yok. Birazcık zeka yeterli
- 1 yıl
Allahı görmeye yetiyor ama seçimlerimiz zekamıza bağlı doğru seçimleri yapmazsan imtihanın zorlaşıyor gibi hissediyorum , yani sürekli doğru seçimleri yaparak ( hatta bazen bencil ) o zaman rahat bir dünya hayatı yaşayabilirsin. Seçimler ölümün ve ahiret hayatının gerçekliğini sorgulatıyor. Kusura bakmayın amacım tartışmak değil inancım var ama zor bir dönemden geçiyorum daha öncede denk gelmiştik nerden hatırlamıyorum. Konuşmak istedim.
- 1 yıl
Yine dini konudandır muhtemelen. Elbette sorabilirsin
- 1 yıl
Şunu unutma ki hayat öyle bişey değil. Yeri geliyor en zeki insan bile seçim yaparken basireti bağlanıyor, hiç seçmeyeceği ya da seçmeyi düşünmediği şeyler seçebiliyor. Zeki olan en doğruyu seçer de, az zeki olan yanlışı seçer diye bişey yok.
- 1 yıl
İnanç konusunda aklı olan herkes doğruyu bulabilecek kapasiteye sahiptir. İmkanı olmayanlar zaten bundan mesul değil. Amaç rahat bir dünya hayati yaşamak da değil. Dünya bizim için bir cennet değil. Dünyada cennete kavuşmayı bekleyemezsin. İnançsız olup dünya hayatı çok güzel geçenler var evet onlar bu dünyada cenneti yaşadıklarını sanırken aslında Allah'ın hazırladığı büyük bir istidraç tuzağı içindeler. Bu cennet sandıkları tuzağın içine düşmek de onların tercihiydi zaten
- 1 yıl
Ama buna olasılık olarak bakarsak zeki insan %75 daha çok doğruları seçecek bizi hayvandan ayıran şey bu sonuçta. Basiret bağlanması farklı bir durum eğer canım zaten yeterince zeki değildir başka bir dış etkense konuşulur ama imtihan olarak bağlandı yanlış seçtim falan gibi bir şeyse ki mantıksız çünkü kadere gider konu , insan kendi yaptıklarından seçtiklerinden sorumlu sonuçta.
- 1 yıl
İstidraç dediğim nedir onu bi araştır. Ne demek istediğimi anlayacaksın
- 1 yıl
Hayat bir matematik değil. Akışına yüzdelik dilim vererek ölçebileceğin bir şey asla değil.
- 1 yıl
Bizi hayvanlardan ayıran şeyin akıl ve irade olması aklımızı kullanarak her şeyi çok doğru seçtiğimiz anlamına gelmiyor. Hele ki dünyalık olarak seçtiğin hiçbir şeyin sonucunu bilemezsin. Dünyanın en zeki insanı da olsan, en geri z*kalisi da olsan bilemesin
- 1 yıl
*s4laksa yazmıştım. Herkes her zaman en zeki de olsa doğruları seçemez ama diyelim ki %80 doğruları seçerek ilerleyen bir insan var. İş hayatında aşk hayatında , inancında. Bu kişinin imtihanı nasıl daha adil? Allah (c. c) başka bir insana ufacık dert verdiğinde o insanın belki seçim yeteneği kötü olduğundan yuvarlanıp gidecek küçücük bir dertten. Ama doğru seçimleri yapan kişiye daha fazla dert gelse bile ( Allah (c. c) çekilmeyecek dert vermesin ) Çoğunu halledecek. Veya bunca imtihandan sağ çıktıktan sonra keşke bu kadar bilmeseydim cahil ve mutlu olsaydım neden bu kadar acı çektim demeyecek mi? Mükafatı daha fazla olucak belki ama diğer kişiye daha fazla mükafat şansı bile verilmemiş olacak gibi gibi bir sürü olasılık
- 1 yıl
Sana verilen akıl ve irade bu dünyaya ne için geldiğini bulmak ve anlamak. Sana verilen aklın nihai amacı bu
- 1 yıl
Adalet diyince ne anlıyorsun? Allah herkesi kaldırabileceği düzeyde imtihan eder. Allah onun ayarını herkesten iyi biliyor sen merak etme. Mutlak adaletten bahsediyoruz. Diyeceksin ki kaldiramayip intihar edenler var. Hayır. Onlar kaldıramadığı için değil zoru bırakıp kolaya kaçtıkları için kaybediyorlar. Kaldıramadıkları için değil kaldırmamayı seçtikleri için intihar ediyorlar
- 1 yıl
Zorluklar karşısında dayanamıyorum diyip pes edenler kaldıramayacakları için değil kendi iradeleriyle kaldırmamayı seçtikleri için yıkılıyorlar
- 1 yıl
Cehalet sadece bu dünyada mutluluktur. Ahirette değil. Müslüman bir bakış açısı dünya mutluluğu odaklı olamaz. Dünya odaklı mutlu olma çabası sığ bir vizyondur
- 1 yıl
Adalet konusu , her insanın kaldırabileceği yük konusu biraz daha bireysel ve net veri elde edemeyeceğimiz bir konu bir insanın kaldırabileceği acı eşiğini ancak Allah bilir. Benim aklıma takılan nokta daha net daha gözlemlenebilir bir konu üzerine. İstidraça da baktım , sebepler dünyasındayız o kişi gaflette olsa bile bir sebebi olmadan nimetlere ulaşamıyor. Sebep olarak da zekası var belki aklı ticarete yatıyor belki başka bir şeye ama sebebi zeki olmak. Her zeki belki zengin olmuyor ama zenginler zekilerden oluşuyor. Bu hayatı bir oyun gibi düşünelim bazıları oyunu 2 saate bitirir bazıları speed run yapar 20dk ya bitirir. Arada ki tek fark doğru seçimlerdir. Doğru seçimleri sana aklın yaptırır. Aklı sana Allah' verir. Doğru seçimler çoğu zorluğu yaşatmaz bile sana. Bu düşünce çizgisi beni ölüme kadar götürüyor. Bazı zevkleri yaşamadan bazı seçimleri hiç yapmadan ölüceksin. Ölümden sonra ahiret var mı? Senin ahirette yaşamak istediğin zevkleri bu dünyada yaşayıp üstüne doğru çizgide olan insanlarda var. Çünkü senden daha zeki. Yazarken çok duraksadım hasete mi çıkıyor düşüncelerim acaba?
- 1 yıl
Bir müslüman hem bu dünyada hem ahirette mutlu olabilir , cehalet ahirette mutluluk olmayacakta. Orada hiç bir kötülük yok cahil giden cahil kalacak mı? Sığ giden sığ mı yaşayacak? Sonsuz zamanda öğrenmeyecek mi?
- 1 yıl
Hayır yanılıyorsun. Her zeki zengin olmadığı gibi zeki olmayan da çok zengin var. Ayrıca ben Müslüman bu dünyada hiç mutlu olamaz demedim. Mutlu olduğumuz zamanlar da oluyor ve olacak. Bunun da zekayla bir alakası yok. Şunu da unutma ki Allah rızkı çalışan herkese verir, parayı da bir ölçüde çalışana verir ama zenginliği kendi istediğine verir. Zenginlik senin tercihin değildir. Kaderindir. Kimisi çok zekidir ticaretle uğraşır ama bir türlü yol alamaz. İstediği kadar strateji gelistirsin olmuyorsa bir şekilde olmaz. Ama kimisi de vardır bir yerden başlayalım bakalım der hiç beklemediği anda ticarette satışları patlak vermiş uçmuş gitmiş. Öyle o kadar çok insan var ki bunun zekayla falan alakası yok.
- 1 yıl
Sen cehalet olayında da farklı düşünüyorsun. Demek istediğim tam anlaşılmamış. Hatta hiç anlaşılmamış. Söyle ifade edeyim: Bu dünyada cahil kalan doğru yaşayamaz. Tam doğru yaşmayan insan da ahiret için yeterli kazanç elde edemez. Yani olay bu dünyada cahil kalıp ahirette cehaletiniz devam edip etmemesi değil yani bu çok alakasız. Ben cehaletin devam edip etmemesini değil, cehaletin insana getirdiği olumsuz sonuçlardan bahsediyorum
- 1 yıl
Bazı insan kader sorgulamaz disiplinlidir yapı gereği daha muhafazakardır. Allah var kitap var peygamber var farzlar bunlar. Yapar geçer. Aklına bir kere bile ahiret ne sorusu gelmez. Bazısı benim gibi az bir şey şüpheye düşer. Bazısı o kadar çok sorgular ki yoldan çıkar. Muhafazakar tipte olan bir insanın yapısı genetiğidir. Geleneğine bağlıdır yeni fikirlere kapalıdır. O kişi doğru sonuca kolayca ulaşmayacak mı?
- 1 yıl
Hayatında benim kadar sorgulayan bir insan zor göreceğine garanti edebilirim :) Ben Müslümanım ama. Hem de daha çok inanan şekilde. Hatta inanmıyorum, şahidim. Çok sorgulayan değil doğru sorgulayan bulur doğruyu. Çok sorgulayan değil yanlış sorgulayan çıkar doğrudan
- 1 yıl
Ölüm geldikten sonra bu dünyada çabalamanın ne anlamı var? Allah inancın yok mu? Kalbinde zerre inancı olan cennete girmeyecek mi? Bunca çile neden?
- 1 yıl
Cennet herkese aynı mı olacak zannediyorsun? Cennetin de kademeleri var. Kaldı ki kalbinde zerre kadar imanı olarak ölen cennete gidecek. Yani imanlı ölürsen eğer. Şu an Müslüman olan kimsenin imanlı ölme garantisi yok ki. Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz hadisini şerifinden yola çıkarsak şu an sadece sözde Müslümanım diyip alakasız yaşayanların halini sen düşün.
- 1 yıl
İş ben inanıyorum demekle bitmiyor. Günahlara dalıp nasıl yaşaman gerektiğini unutursan son nefesinde de o imanın gidebilir ve bi bakmışsın ebedi cehennemlik olmuşsun Allah korusun. Hiçbirimizin garantisi yok. Nasıl olsa Muslumanim da cennete giderim diyip kendini garantide sanan biri hayatının ahmakligini yapıyor. Hani az önce cehalet iyidir diyordun ya. Bunları bilmeyen o cehalet insanı böyle cehennemin dibine götürebilir. Cehaletten korkmalısın
- 1 yıl
Cennetinde kademeleri var elbette ama biz girdikte kademesi mi kaldı? Sana şu an öleceksin ve cennete giren son kişi olacaksın deseler , en düşük kademede kabul etmez misin?
- 1 yıl
Hedefim neden cennete en son girip en düşük kademede sonsuza kadar yaşamak olsun ki? Benim hedefim daha yüksek. Kaldı ki bu yaşamın asıl hedefi de cenneti kazanmak değil zaten. İlahi aşka kavuşmak. Onun cemalini görebilmek, onun sevgisini kazanmak. Sevdiğine kavuşmak yani. Bu yaşamı sadece cenneti kazanmak olarak nitelendirmek de yanlış. Allah'a yakınlık kurmak asıl mesele. Hem bu sadece ahiretini değil dünyanı da güzelleştirir. En sıkıntılı zamanında dahi senden hiç gitmeyecek bir varlığa kavuşmuş olan bir insanın kaybedecek neyi olabilir ki
- 1 yıl
Farklı cennet algılarımız var , bir sorun görmüyorum. İlahi aşk harici cemalullahı izlemek haricinde sence cennette ki en büyük nimet ne olacak? En çok istediğin?
- 1 yıl
Cennette giden insanın istediği her şey olur. Şu an hayal bile edemeyeceğimiz güzellikler var orada. O yüzden hiçbir şey söyleyemem bu konuda. Kimsenin gitme garantisi yok ki. İnşallah ben cennet ehlinde olanlardan olurum. Umudum bu yönde. Kesin gözüyle bakabilmem mümkün değil. Cennetle müjdelenmeyen kimsenin de cennete gideceğine kesin gözüyle bakmasi haddi değil zaten
- 1 yıl
Sen çizilenin ötesini düşünmüyorsun
- 1 yıl
Çizilenin ötesi derken?
- 1 yıl
Sınırlar çizilmiş hayal et desem bile etmiyorsun ne mutlu sana
- 1 yıl
Sınırdan kastın ne onu anlasam cevap vericem.
Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı. Evet derim bazı konularda çok net
14 Yorumla- 1 yıl
Net olmak çoğu zaman iyidir
- 1 yıl
Aynen öyle
1 yılKalp kıramıyorum maalesef
14 Yorumla- 1 yıl
Hayır diyince kalp kırmış olmuyorsun ama. Sınır koyuyorsun sadece. Kimseye evet demeye mecbur değilsin hiçbir şey için.
- 1 yıl
Tabi öyle de çoğu zaman hayır kelimesinin çok kalp kırdığını düşünüyom ya
- 1 yıl
Kalp neden kırılır? Haksızlık edersen, kırıcı konuşursan, değersiz hissettirirsen vs. Hayır demek bunların hiçbirini yapmaz. Hayır demek ben bunu istemiyorum demektir. Sınır koymaktır. Buna kimsenin kırılmak gibi bir hakkı da, lüksü de yok
- 1 yıl
Bakış açısı saygı duyuyorum
- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılHayır dedikten sonra manipüle ediliyorum j
13 Yorumla- 1 yıl
😂
- 1 yıl
napim kıyamıyorum çok tatlı manipüle ediyorlar🥺
- 1 yıl
İzin vermee
- Kişilik & Karakter konusunda 32,4b cevap paylaştı.
1 yılSaniyesinde derim
10 Yorumla
1 yılÖğrendik elhamdülillah
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
1 yılGeç oldu ama öğrendim ya
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Evet öğrendim bunu! 😅10 Yorumla
1 yılYerinde tabikide
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 26,8b cevap paylaştı.
1 yılİlkten bilmezdim sonra öğrendim büyük rahatlık
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 421 cevap paylaştı. evet diyebiliyorum
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 397 cevap paylaştı. Zannetmiyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılCok zor oluyor tatlilikla diliyorum
20 Yorumla
1 yılHayır
10 Yorumla
1 yılCanimi sıkmaya başladiğinda
10 YorumlaSürekli.
10 Yorumla
1 yılEvet diyebiliyorum
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılBiliyorum.
10 Yorumla
1 yılÇok rahat
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 800 cevap paylaştı.
1 yılBiliyorum
10 Yorumla Önceden diyemezdim ama artık öğrendim
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılDiyebiliyorum
10 Yorumla Evet
10 Yorumla
1 yılBiliyorum çok şükür
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBiliyorum.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,3b cevap paylaştı. Kırmadan derim
00 Yorumla
1 yılHaminaaaa bile korum
00 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında