Bugün okuduğum bir kitapta gördüğüm, üzerine düşünülmesi gereken bir cümleydi: "kendini devam ettirebilmek"

Kendini devam ettirebilmek nedir? İnsan kendini nasıl devam ettirebilir🤔?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bugün okuduğum bir kitapta gördüğüm, üzerine düşünülmesi gereken bir cümleydi: "kendini devam ettirebilmek"

Kendini devam ettirebilmek nedir? İnsan kendini nasıl devam ettirebilir🤔?
Kendini devam ettirebilmek, fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak varlığını sürdürebilme ve gelişim gösterebilme yetisidir. İnsan bunu, temel ihtiyaçlarını karşılayarak, kendini yenileyerek, motivasyonunu koruyarak ve sosyal destek alarak başarır. Öğrenmeye açık olmak, hedefler belirlemek, sağlıklı yaşamak ve duygusal dengeyi sağlamak da bu süreci güçlendirir.
Sen kendini nasıl devam ettiriyorsun?
herşeyden önce motivasyonumu koruyorum, pozitif olmak, pozitif düşünmek beni rahatlatıyor ve bir hayata dair bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Bir hedef belirliyorum, örneğin "bu gün bu kitabı okuyacağım." diye. maddi imkanlarımın ve sosyo-ekonomik durumumun izin verdiği ölçüde sağlıklı ve yeterli beslenmeye çalışıyorum. genel hatlarıyla bu şekilde.
Kendimi devam ettirmek bazen savaşmakla, bazen de akışına bırakmakla oluyor. Hayat her zaman planladığım gibi ilerlemiyor, inişler çıkışlar, kayıplar, hayal kırıklıkları mutlaka oluyor ama ne olursa olsun bir şekilde ayağa kalkmayı başarıyorum. Beni ayakta tutan şeyler var; sevdiğim insanlar, hayallerim, geçmişte yaşadığım acılar ve kazandığım dersler… Bazen her şey üstüme üstüme geldiğinde, "Bunu da atlatırım" diyerek kendimi motive ediyorum. Çünkü bugüne kadar başardım, bundan sonra da başarırım. Yorulduğumda dinleniyorum ama pes etmiyorum. Bazen bir şarkı, bazen bir anı, bazen de bir umut yetiyor devam etmeye. Küçük şeylerin gücüne inanıyorum, çünkü insanı asıl yaşatan şey büyük zaferler değil, küçük ama anlamlı anlar. Özetle, hayat her ne getirirse getirsin, kendi yolumda yürümeye devam ediyorum, bazen hızlı, bazen yavaş ama asla durmadan.
Hayatın akışında devam ettiriyorum. Elimden geleni ardına koymuyorum ve gelişmeye ve öğrenmeye çalışıyorum. Hayat devam ediyor dünün veya yarının bir önemi yok.
Cevap
10Cevap
Doğada kitaplarda ruhumun çakralarınds
Kendimi devam ettirmek… Bazen inatla, bazen kabullenerek, bazen de sadece akışa bırakarak. Hayat her zaman istediğim gibi gitmiyor, ama pes etmek de bana göre değil sevmiyorum Küçük şeylerden güç alıyorum; bir fincan kahve, sevdiğim bir şarkı, içten bir sohbet. Yorgun olduğum zaman bile, bir şekilde ayağa kalkmayı başarıyorum. Çünkü biliyorum, devam etmekten başka çarem yok.
Her gün kendinin üstüne bir parça daha bir şey koyarak devam etmek bu akademik olabilir hayati fonksiyonların için olabilir Örneğin ikimiz de mesela şu anda üniversite öğrencisiyiz tamamlamamız gereken bazı projelerimiz filan oluyor bunlar bile mesela aslında bizim kendimizi devam ettirmemiz çünkü bir şeyler öğreniyoruz yani şahsen ben öğreniyorum
Hergün uyandığımda yeni bir şeyler öğrenebilmenin heyecanı ve biraz yontulma hissi ile . Tam değil ama oraya doğru gitmekte.
Çokk uzun yazılar yazılabilirdi ama gerekte yoktu.
Her insanın hayatı devam ettirme şekli farklıdır diye inanmaktayım.
Değişerek. Bazen azalarak, bazen çoğalarak..
Öz sermayem yerli yerinde duruyor. Ona ilave kazançlar ve kayıplar oluyor.
İnsan yaşamı da piyasalar gibi. Ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor 😄
farklı bir bakış açısı ve çok sevdim. Sorguladığımda kendimi gezerek, okuyarak ve üreterek devam ettirdiğimi fark ettim. Ama üzerine çokça düşüneceğim.
Kendimi her gün maddi manevi geliştirme gayretinde olarak devam ettiriyorum. Hayat mücadelesinde hiç pes etmiyorum.
Kendini devam ettirmek, her şeye rağmen yaşamak, öğrenmek ve sevmektir. Düşsen de kalkıp yürümektir.
Mod olmuşuz😂?
He ya oluverdik 😂😂
Ayırlı olsun😂😂
Teşekkürler bea jsjsjx😂
Gelişmeye devam ederek. Şartlar neyi uygun goruyorsa.
geliştirmek ve aktif olarak maddi manevi kendine ürün sunmak
kitabın adını alabilir miyimm
İnsan geleceğini nasıl kurar?
Kitabın adı
Rica ederim
engel :)
canın sağ olsun
İçinde olan o gücü kullanmak için çabalamak
Ekstra bi çaba göstermeden
Boyumu uzatarak
Tamam abi ben sana yarın sabah atarım o
Yasıyoz işte