Ramazan ayında yemek düzeni tamamen değişiyor ve herkesin alışkanlıkları farklı oluyor. Kimisi sahurda doyurucu bir kahvaltı yapıp gün boyu tok kalmaya çalışırken, kimisi hafif bir sahur yapıp asıl yemeği iftara saklıyor. İftar anında uzun süre aç kalan vücut bir anda yemekle buluşunca iştah bazen kontrolden çıkabiliyor, bazen de mide küçüldüğü için az bir şey yemek yetiyor.
Sen hangi taraftasın, sahurda mı daha çok yiyorsun yoksa iftarda mı?
Ben çok yemek yiyen biri değilim, sahurda yapabildiğim kadarını yerim onu kahvaltı yapmayı tercih ediyorum hem hafif hem de daha sağlıklı, dinç tutar. Gün içinde genellikle zorlanmadığım için iftar yemeğinde en fazla 3 tabak azar azar yemeği koyarım iftarımı açıyorum. Herkesin bünyesine göre değişir.
Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
Ben genelde sahurda daha çok yerim ama insanlara göre değişir. Ramazan ayında beslenme düzeni değiştiği için sahur ve iftarda ne kadar yediğimiz kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Genel olarak, iftarda daha fazla yemek yeme eğilimi olsa da, bazı kişiler sahurda daha tok tutacak besinlere yönelerek daha fazla yemek yiyebilir. Uzun süren açlık sonrası, iftarda daha fazla yeme isteği oluşabilir. İftar sofralarının genellikle daha çeşitli ve zengin olması, daha fazla yemek yemeye teşvik edebilir. Sosyal ortamda, aile ve arkadaşlarla birlikte yenen iftar yemekleri, daha fazla yemek yemeye sebep olabilir.
Genelde sahurdan önce biraz Çay içmeye işte yemekten sonra çayın yanında bir şeyler yeme alışkanlığım olduğu için çok fazla yemem Ama genelde olabiliyor, sahurda uyandığım için uykulu olduğum için canım çok istemez Ama özellikle iftar vakitlerinde daha çok yerim tabii ki. Bu arada dilersen KızlarSoruyor yönetimine mesaj at da konu etiketini değiştirsinler yanlış etiket gitmiş
İftarda ilk başta bol su ve hurma ile orucumu açıyorum. Sonrada kısa bir ara verip az yemek yiyorum. Çünkü çay eşliğinde uzun ve iştahlı bir sahur yapmayı daha çok seviyorum.
Çok yiyen biri değilim. Olduğu kadar yemeye çalışırım. Yemek yerken genelde dünyadaki o kadar aç insanı düşünmek bazen yiyebileceğin kadar yersen iyi diye düşünür ve kalkarken sofradan da onlar için dua ederim.
Sahurda biraz daha fazla yiyor olabilirim, genellikle kahvaltılık, su, az meyve... Meyvedeki lif oranından mıdır insana iyi geliyor susuzluk açısından.