Karanlık bir yerde bul beni... Yaraya gülümsedim her sabah, yarayı önemsedim (kalben/yara)

Karanlık bir yerde bul beni... Yaraya gülümsedim her sabah, yarayı önemsedim (kalben/yara)

Kalbimde yara olmaz mı? Hayat, insanın içini acıtan anılar ve kırgınlıklarla dolu. Bazen zamanın iyileştirdiğini söylerler ama bazı yaralar sadece kabuk bağlıyor, tamamen geçmiyor. Kendi kendimi iyileştirmeye çalışıyorum, bazen başarılı oluyorum, bazen de eski bir şarkı, bir koku ya da bir anı her şeyi yeniden hatırlatıyor. Ama ne olursa olsun, o yaralar beni ben yaptı, güçlü kalmayı öğretti. Önemli olan, geçmişe takılı kalmadan, o yaralarla barışıp yoluma devam edebilmek.
Kalbimize kim, neden yara verebilir? Birine sorsak, 'Sen bilerek ve isteyerek birinin kalbini kırdın mı?' diye... Belli başlı insanlar dışında, kimse 'Evet, kırdım.' demez. Ama biz 'Kırmışsın, öyle işittik ve duyduk.' desek, bir bakmışsınız, 'Asıl mağdur olan benim!' diye anlatmaya başlar.
Yani kimse yoğurdum ekşi demez; herkes kendince haklı ve masumdur.
Dönüp desek ki, 'Gelin, yüzleşin, bu meseleyi yüz yüze konuşun.' Bu sefer de her iki yaralı da 'O yara kapandı, tekrar kanatmaya değmez.' der.
O zaman her iki tarafa da şunu söylemek gerekir: İnsan, düşe kalka hayat yolunda emin adımlarla yürümeyi öğrenir. Bu denemelerde alınan yara ve bereler, bir daha atılacak adımlar için hatırlatıcı bir nişane olarak kalır. Geçmiş olsun.
Kimse yoğurdum ekşi demez doğru ama ben derim valla.. önden uyarmış olmak için 😄 benim yoğurdum ekşidir bazen tatlıdır bazen acıdır ama hep ekşilik tadı vardır.
Dediğim için karşılıklı yara açtık birbirimizde hayatimdaki insanlarla.. Ben dedim bak ben ekşiyimdir o dedi bisey olmaz.. başladık yürümeye.. Sonra gördü ne kadar ekşi olduğumu.. Vazgeçti yolun yarısında.. Ekşi olduğumu bildiğin halde yürümeye razı olduğun bir yolu yarısında bırakacak kadar korkak olduğunu bilmiyordum dedim.. dedim de dedim.. ekşiligin yanında dilim de sivridir bazen hak edene öyle işte çok güzel yaralarımız var.. gel abla geeeel batan hayallerin ürünü bunlar taze taze sıcak sıcak yaralarım vaaaar diyesim geldi 😄😄
Karar alma işine fazla önem vermeyerek karar alırlar.. Hayatımızın her anında bir karar bir seçim yapıyoruz.. Bizi çok etkileyeceğini düşündüğümüz şeylerde bazen o kadar stres yapıp etraflica düşündüğümüz halde sonuç/alınan karar o düşünmenin karşılığını vermiyor.. hatta aşırı düşünülerek verilen/alınan her karar en yanlış kararlar oluyor tecrübe ve gözlemledigim kadarıyla. Sakin ve bir çocuğun pamuk seker mi elma şekeri mi diye sorulan bir soruda kolaylıkla kendinden emin bir şekilde verdiği cevap gibi karar alırlar. Bunun için aldıkları karar her ne olursa olsun her zaman etkili olur.
Cevap
10Cevap
Her yara zamanla kabuk bağlar ve iyileşir bu nedenle yok..
kalbim kalmadı pek
Yok benim kalbim sapasağlam çok şükür. Kimse yarq açamadı.
yarasız kalp hiç atmamış kalp gibidir. kalbi atanın yarası olur elbet. attıranda kabahati aramayacaksın. olayı bu.
Çok doğru
Kabuk bağlayan yaralarım elbet var.
İyileştiriyorum çok şükür
Kalbimde yaralar vardı. Ama ben içimdeki kız çocuğu ile onları sarıp sarmaladım..
Kalbimde yara var. İyileştirmeye çalışmıyorum ben , üzeri kabuk bağlamış öylece duruyor.
Maalesef ki var ama zamanla kabuk bağlayacak elbet
Merhaba,
Yara yok ama acıyor!
Çok fazla yara var iyileşmiyor
Var bir iki tane.
hem fiziki var hem manevi var
Evet yara var, bu yara asla iyileşmeyecek artik.
kalp kalmadı zaten
Var❤🩹
Yara bere içinde
Evetþ
yaram içerdeeeee
Ölünce iyilesir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?