- Kişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılSonuna kadar bir canlı ve merhametli olduğumuzu düşünüyorum Hatta aşırı derecede sıcakkanlı ve cana yakın olduğumu da düşünüyorum Çünkü bu yüzden hep kaybediyorum🤷♂️🤷♂️
115 Yorumla- 1 yıl
Merhamet hiçbir zaman kaybettirmez insana. Yerine göre davranıp hak etmeyen insanlara sınır koymamak, yerini bildirmemek kaybettirir.
- 1 yıl
İkisi çok başka şeyler
- 1 yıl
Evet dediğinde sonuna kadar haklısın ama çoğu insan merhametli olmayı saflık ve enayilik olarak gördüğü için sana Sen çok merhametlisin demiyor sana Sen çok enayisin diyor Tabii bu da ister istemez merhametli olduğun için sana kaybettiriyor hak etmeyen kişiye ya da değerini bilmeyen kişilere bu şekilde davranırsan zaten en başta kaybetmişsindir
- 1 yıl
Merhamet hak edene verilir. Herkese değil. Mesele orada
- 1 yıl
Hak eden kişiyi bulabilmek görebilmek için deviren herksek merhametli davranıyoruz ki o gerçek kişiyi bulalım.
- 1 yıl
Bu söylediğin şey merhamet değil ama
- 1 yıl
Ben yanlış biliyorum o zaman ama eğer varsa Bi yorumunuz görüşünüz duymak isterim..
- 1 yıl
Merhamet kendinden ödün vermek demek değildir ki. Her şeyin sınırı olduğu gibi bunun da bir sınırı var. Her şey dozunda iyidir. Özgürlük mesela sınırsız değil. Başkasının sınırlarının başladığı yerde nasıl özgürlük bitiyorsa, senin de kendinden ödün verdiğin noktada merhametini sınırlandırırsın. Çünkü insanın en başta kendine merhametli olması gerekir.
- 1 yıl
Seninle daha fazla konuşabilirmiyiz acaba gerçekten güzel düşüncelerin ve yorumun var
- 1 yıl
Teşekkür ederim. Ne konuda konuşmak istiyorsun
- 1 yıl
Her konuda Aslında belli bir konu yok çünkü düşüncelerin ve yorumların çok güzel
- 1 yıl
Tekrar sağ ol
- 1 yıl
Yani konuşmak istediğin bişey varsa olabilir
- 1 yıl
Teşekkür ederim sağol çok naziksin ama düşündüm de başka zaman başka soruların yorumların da denk gelmek daha güzel olur bence 🙏🙏🙏💐
- 1 yıl
Ben de öyle düşünüyorum. Teşekkürler yorum için :)
En İyi Cevaplar
hem de fazlaca düşünüyorum diyorum hep zarar gören de biziz iyi kalbimizden ve bu insanlar tarafından saf gibi algılanıyor olmamız tam bir saçmalık yapmacık olan kişiler daha çok seviliyor
21 Yorumla- 1 yıl
Sen boş ver onları. Çok sevilmek değil kaliteli insanlar tarafından sevilmek önemlidir
- Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.
u 1 yılÇok merhametli biriyim, bir canlıya acı duyamıyorsanız benim için insan değilsiniz. Öte yandan bana kötü diyen de varsa da insanlığını sorgulasın derim.
26 Yorumla- 1 yıl
Laf söz edenlerin canı cehenneme hocam 😅🌸😅
Onlar kendi pisliğinde boğulsun 😅
Zaten acı duyan canlıdır, başkasının acısını hisseden, insandır demiş Konfüçyüs 😅
- 1 yıl
@Kim-Bilir-Belkidee evettt doğru izah konfüçyüs. Zaten diyen varsa dedim diyen olamaz olursa da sırf kötüleme amaçlı kıskançlığından kudurduğu için der jkll
- 1 yıl
Hepsinin canı cehenneme 😅 kıskanılmak güzeldir 😅 kıskanıyorlarsa doğru yoldayız demek onlar eksik demek
Puştlar djdjd
- 1 yıl
@Kim-Bilir-Belkidee 😂😂😂 hshshs iyi ki varsın Allah var etsin gülümsedim sayende 🤣
- 1 yıl
Teşekkürler hocam sizde iyi ki varsınız 🌸😅🌸
Daim olsun hep 🌹'ün 😅 - 1 yıl
@Kim-Bilir-Belkidee hep birlikte hkl🤍🤍🤍✨
1 yılVicdanlı ve merhametli olduğum için zorbalığa maruz kalıyorum, sevilmiyorum. Milletin gözünü kırpmadan söyleyebildiği yalanlar, uyguladığı şiddet, ettiği küfür bana rahatsız edici geliyor.
21 Yorumla- 1 yıl
Hiçkimse merhametli ve vicdanlı olduğu için zorbalığa uğramaz. İnsanlara karşı kendi sınırını koyamayan insanlar zorbalığa uğrar. Kararlı ve net duruş göstermeyen, kendini ezdiren, hadsizce konuşan insanlara haddini bildirmek yerine susup boyun eğen, kendisine her laf söylense de sesi çıkmayan insanlar kendini ezdirir ve zorbalığa uğrar. Bunun insanın duruşu ve davranış biçimiyle ilgisi vardır. Bunun ne merhametle ne de vicdanla falan alakası yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
u 1 yılevet yerine ve kişiye göre öyleyim tabi ki de
20 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı. Evet ama belli bir yere kadar ve kişiye göre değişiyor
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 397 cevap paylaştı. Ne güzel sözler. Düşünmüyorum iyi olduğumu düşünmek bile istemem.
25 Yorumla- 1 yıl
Neden öyle diyorsun? Bence iyi birisin
- 1 yıl
Elbette haklısın. Böyle düşünmen, kendini büyük görmemen de senin iyi olduğunu gösteriyor bence
- 1 yıl
Şu güzel muhabbete bak maşallah Allah bana böyle güzel kalpli düşünceli arkadaşlar nasip etmiş elhamdülillah bu insanın başına gelebilecek en güzel nimettir güzel dostlar
Beha aynen nightwalk35 doğru söylüyor hiçlik makamı bu bilir misin hiçlik makamı bu maşallah
Hiçlik makamı diye araştırabilirsiniz güzel kalpli dostlar
Selametle 👋
Haddinden fazla hemde degismek istiyorum degisemiyorum bu yuzden kendime cok kiziyorum
13 Yorumla- 1 yıl
Merhamet çok iyi bir şey. Neden değişmek istiyorsun ki
- 1 yıl
Kendine zarar vereceğin şey merhamet değil aşırı fedakarlıktır. Merhametin zararı olmaz ki
- Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılHem üzülerek hem sevinerek EVET
Üzülmemin sebebi cidden hak edenlere zalimlik yapamıyor olaşım
Sevinmemin sebebi bütün kötülere rağmen duruşumu bozmayışım10 Yorumla Bizim düşündüğümüz kadar çevremizde bizi sevenlerin düşünmeside lazım en çok onlara vicdanlı olup merhamet sahibi oluyoruz. Şahsen öyle vicdan sahibi olduğumun farkına vardım
11 Yorumla- 1 yıl
Elbette
Evet teraziye vurduğum zaman merhamet yönüm çok ağır basıyor. Ve bunu günlük yaşantımda daima hissediyorum. Ona göre yaşıyorum.
10 Yorumla
1 yılSahiden ve tüm samimiyetimle inanarak söylüyorum ki gerçekten , vicdanlı ve merhametli bir insan olduğumu düşünüyorum.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Hayır ama bazen yapmak istediklerim bu terimlerin açıklamasına uygun oluyor o kadar isteyerek değil yani
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Vicdanlı ve merhametli biri yanımda hafif düşük kalır! 😅
İnsanlara merhamet etmeyene Allah'ta merhamet etmez, hadis-i şerif...10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 398 cevap paylaştı. Sadece çocuklara muhtaç durumdakilere ve hayvanlara karşı merhametliyim… geri kalan kısma yağmurlu havada su vermem ☠️
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. herkese vicdanlı ve merhametliyim elimden geldikçe
karakterimi karaktersiz için bozamam
20 Yorumla
1 yılEvet hem vicdanlı hem de merhametliyim. Bunların sömürülmemesi için ekstra çaba sarf ediyorum.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılÇabuk sinirlenen biriyim ama şükür vicdan ve merhametliyim
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Yani evet genel anlamda merhametli ve vicdanlıyımdır
10 Yorumla
1 yılKesinlikle vicdan ve merhamet duygusu çok yüksek biriyim.
10 Yorumla
1 yılAdamın ve yerine göre çok merhametli ve vicdan sahibi olabiliyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBana hiç merhamet göstermediler. Ölümün koynunda uyandım hergün. Ağladım bağırdım kimse duymadı sesimi. Buna rağmen hala insanım
10 Yorumla
1 yılEvet düşünüyorum
10 Yorumla
u 1 yılDüşünmüyorum, öyleyim.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Kişiden kişiye çok uçlarda değişiklik gösterebilir
00 YorumlaKeainlikle evet en büyük zaafım da diyebilirim
18 Yorumla- 1 yıl
Bunun zaaf olduğunu düşünmüyorum. Bu insan olmakla ilgili
- 1 yıl
Merhamet bu demek değil ama. Duygu sömürüsü yapıp seni suistimal eden insanlara sınır koymayı bilmen gerekir. Sınır koyunca merhametsiz olmuyorsun. Aksine bu da insanın kendisine gösterdiği merhamettir. Merhamet sadece başkalarına olmaz
- 1 yıl
Neden olmasın? Merhamet de hak edene verilir. Seni suistimal eden biri o kadar da merhamet hak etmiyor demektir
- 1 yıl
Farkındalığın varsa inan ki kullanamaz
Kişilik & Karakter konusunda 398 cevap paylaştı. Vicdanlıyım ama merhametli değilim
10 YorumlaMaalesef bazen fazla vicdanlı merhametli oluyorum
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılEvet öyle olduğumu düşünüyorum
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
1 yıl💯 de 💯
10 Yorumla
1 yılÖyleyim, bu bazen zorluyor ama
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evet öyle biriyim
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılEvet olması gerektiği kadar..
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 792 cevap paylaştı.
1 yılGenel olarak merhametliyimdir.
10 Yorumla
1 yılÇok şükür ki böyle hissetmek güzel
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı.
1 yılEvet öyleyim
15 Yorumla- 1 yıl
İyi abicim ne güzel
- 1 yıl
Güzel evet
- 1 yıl
Aynnenn
- 1 yıl
Evet abicim
- 1 yıl
Tamam abicim
- Kişilik & Karakter konusunda 849 cevap paylaştı.
1 yılVicdanli olursan ılık oldugunu djsunuyorlar
00 Yorumla
1 yılFazlasıyla
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 26,3b cevap paylaştı.
1 yılBence öyleyim
10 Yorumla Yerine göre evet yerine göre hayır
10 YorumlaEvet düşünüyorum
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,6b cevap paylaştı.
1 yılÇok fazla hemde
10 Yorumla Düşünüyorum
10 Yorumla
1 yılEvet öyleyim
10 YorumlaAdamına göre
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılEver
10 Yorumla Düşünüyorum.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılHayır ffffgg
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvett
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÖyleyim
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.
1 yılDüşünüyorum
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 5,3b cevap paylaştı. Evet düşünüyorum
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 684 cevap paylaştı.
1 yılDibine kadar hemde
00 Yorumla
1 yılEvet
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılHayır
Ben vicdansız merhametsiz birisiyim 😂022 Yorumla- 1 yıl
Öyle olmak nasıl bir his
- 1 yıl
Çok iyi bir his
Gerçekleri görmeni
Doğruları bilmeni sağlıyor
İnsanların öz karakterinin ortaya çıkmasını
Korkularının mı
Korkusuzluklarının mı daha güçlü olduğunu anlıyorsun. - 1 yıl
Bunları anlamak için vicdansız olmak gerekmez
- 1 yıl
Ben öyleyim
Sorduğun sorunun cevabını verdim
Benim vicdan ve merhametim yok.
İnsanlar geçmişte bu olayları kaybetmemi sağladılar
Bu sebeple acıma duygusu nedir bilmiyorum
Acıda çekmiyorum - 1 yıl
Ya şaka yapıyorum tabikide
Bu arada ciddiye felan alma bu dediğimi 😂😂 - 1 yıl
Peki ne diyim. Üzücü
- 1 yıl
Kız şaka yaptım be 😂🤣🤣
- 1 yıl
Bana pek şaka gibi gelmedi
- 1 yıl
Nasıl hissediyorsan öyle anla o halde ne diyebilirim 🤷♂️😂
- 1 yıl
Peki :)
- 1 yıl
Tamam 😂
- 1 yıl
Ama sen çok gerginsin enerjin yoruyor insanı.
- 1 yıl
Tanımadığım insanlara karşı öyle olabilirim
- 1 yıl
Cevabına ve yazdıklarına bakarsan kimin enerjisinin kimi yorduğunu ve kimin saçma davrandığını anlayabilirsin
- 1 yıl
@iaskyouanything evet çok haklısın. Dengesizce davranan, bir öyle bir böyle konuşan insanlar beni fazlasıyla yoruyor.
- 1 yıl
@Nightwalk35 bir de sonrasında suclu olarak seni belliyorsa daha da yorucu oluyorlar
- 1 yıl
@iaskyouanything tanımadığım kişilere karşı daha ciddi ve soğuk olmamdan kaynaklı böyle söylediğini düşündüm ama sonra onun davranışına bakınca en çok yoran kendisi evet ve farkında değil
- 1 yıl
@Nightwalk35 umarım bunları okur da anlar
- 1 yıl
Okuduklarımı anlayabiliyorum,
Siz okuduklarınızı anlamamış olabilirsiniz !
Bence tekrar okuyunuz
Kinayeden ve şakadan anlamadığınız çok açık
Kötüleyici veya küçümseyici bir söz söylemedim
Eğer yanlış anlaşıldıysam
Özür dilerim. - 1 yıl
👍
- 1 yıl
👍🏻
- 1 yıl
👍
1 yılEvet.
10 YorumlaÇoook
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılHayir
01 Yorumla- 1 yıl
Böyle kendini kötü hissetmiyor musun
1 yılHayır
032 Yorumla- 1 yıl
Bu sana kötü hissettirmiyor mu
- 1 yıl
Benim gördüklerimi görsen vicdan ya da merhamet anlaşılmaz şeyler olurdu.
Kıyaslarsam Kendi türünü yok etmek üzere nükleer silah tasarlayan bi canlıdan daha merhametli sayılırım.
Hayat dediğin düşüncelerden veya duygulardan ziyade gelişen olaylara verilen tepkilerdir.
- 1 yıl
Evet ama bu tepkileri kişiye göre verirsin. Herkese karşı aynı duygu ve davranışlarda olmazsın. En azından olması gereken böyle
- 1 yıl
Sabit fikirler olmadan duracağın sınırı çizmek o kadar basit bir iş değil , diken üzerinde yaşamak bana göre hiç değil.
Bana göre Merhamet ne dilenilen birşeydir nede verilen.
- 1 yıl
Hâkikat ilginç birşeydir , etrafı zalimlerle dolu birisi için merhamet zulüm değilmidir? Ya zalime yapılan merhamet merhamet midir? Bazı şeylerin hakikatini ben bilemem
- 1 yıl
Zalime karşı merhameti bilemem de mazluma karşı merhameti olmayan zalimdir onu çok iyi biliyorum
- 1 yıl
Mazlum dediğin kimdir
- 1 yıl
Mazlum mazlum yani.
1) Haksızlığa uğrayan ve baskı altında ezilen, kendisine zulmedilen, zulüm gören.
2) Boynu bükük, sessiz ve uysal (kimse). - 1 yıl
O öyle olmayı tercih ediyorsa olmayanın tercihi önemsiz midir o zaman? Biri irade sahibidir de diğeri değilmidir? Mazlumla zalimin farkı nedir?
- 1 yıl
Öyle olmayı tercih etmek derken? Ne demek istediğini anlamadım
- 1 yıl
Mazlumla zalim birbirinin tam tersidir
- 1 yıl
Kendim olarak mı anlatsam aslında karmaşık ve fazla derin bir konu , güçten haberi olmayan birisi güçsüzmüdür sorusuyla başlıyor , iradeyi takip ediyor ve kaderi sorguluyor.
İrade için şöyle bir soru vardır : önüne konulanı yiyen domuzlardan mı olmak istiyorsun yoksa irade sahibi olmak mı?
Hayat sürekli karşına elinde bıçaklı kişiler çıkarıyor ve hayatta kalmaya direniyorsan , öldürüyorsan sen katilmisindir? Binlerce insanı öldürüp katil olmama şansın varmıdır? Hayat ilginç bir deneyimdir , kim neye göre zâlimdir? Kim neye göre mazlumdur? İyilik nedir kötülük nedir? Yaşamanın kefareti gibidir yaşamak.
Hz Musa ve adamın hikayesini biliyorsan anlaması daha kolay. - 1 yıl
Bazı iyilikler kötülüktür bazı kötülükler iyiliktir , hepsinin kaderde gizli bir hâkikati vardır , iyiliğin özünü bilmeden iyilik yapılmaz diye bir söz duymuştum.
ya da yin ve yang felsefesi mesela.
Dışardan bakıldığında insanlara bazen yardım ederim , bazen ders çıkarmamaları için kendi çıkarlarım adına onlara görünürde iyilikte yaparım , uzun vadede zararlı olması için (genellikle benimle bir konuda çokbilmişlik taslayanlara) şimdi kötülüğü arzuladığım için mi kötü birisiyim yoksa iyilik yaptığım için mi?
Kim kimden daha zâlim?
- 1 yıl
İnsan temelinde bir arzudur , bedeni , eti kemiği arzu duyduğu silahıdır , arzu duyduğunda resmidir , arzu duyduğunda onu iyilik yapmak için kullanır , arzu duyduğunda kulluk eder , arzu duyduğunda günahlarını taşıtır.
İnsan dediğin arzularını gerçekleştirmeye yönelik bir düşüncedir. kimi zaman elinde silahı olur kimi zaman sesi kimi zamansa iradesini kullanır.
Merak ediyorum.
Sınav arzularından vazgeçip kadere teslim olmak mıdır yoksa tanrının arzularına iradeyle karşılık vermek midir?
Hala çok sığ düşünüyorum - 1 yıl
Konudan sapıyorum ama bunu düşünüyorum.
Şimdi konuşan benmiyim yoksa kadere teslim olduğumda benliğimi çoktan yitirdim mi? Eğer konuşan bensem neden kararımı değiştirdim eğer konuşan ben değilsem ben nerdeyim? - 1 yıl
Kim olduğumu bile bilmeden merhamet sahibi olurmuyum bilmiyorum 🤔
- 1 yıl
Konudan sapmadan vereceğim cevap kısaca niyettir. Sen içindeki niyete göre zalim ya da mazlumsundur. Niyetine göre iyi veya kötüsündür
- 1 yıl
Diğer konuya gelince; insanın bütün davranışları arzu ile olmaz. Eğer öyle olsaydı nefs tek başına olurdu ama irade denen bişey var. İşte bu her şeyi değiştiriyor. Sınav; arzuların tamamından değil haram arzulardan vazgeçmektir. Haram arzularından vazgeçip kadere teslim olmak ile Allah'ın istediklerine irade ile karşılık vermek aslında aynı şeydir.
- 1 yıl
Kadere teslim olmak demek iradeyi yok saymak demek değildir. Burada kafanın karışma sebebi kader kavramının ne olduğunu tam olarak anlamamış olmandan kaynaklı. Bu sende tam oturmuş olsa bu sorduğun soruların hiçbirini sormana gerek kalmazdı çünkü
- 1 yıl
Kader; Allah'ın olacakları önceden bilip onu yazmasıdır. Yani biz yazılanı yaşamıyoruz. Allah, irade ile kimin nasıl davranacağını, başına gelecekleri, gelmeyecekleri, bir yolu seçerken hangi yolu seçeceklerini, atacakları adımı vs. Bunları bildiği için kaderi ona göre yazar. Kaderi aslında biz kendimiz şekillendiririz. Ama tek başına değil elbette. Cüzi irade + külli irade. Yani kader insan iradesinden bağımsız değildir ama tamamen insan iradesine de bağımlı değildir. Ama her ne olursa olsun sonuçta kaderimize etki ediyor muyuz ediyoruz. Kadere en ufak etki bile çok büyük bir etkidir. Senin vereceğin tek bir karar bile her şeyi değiştirebilir. Değiştirebilir derken mesela örnek vereyim. Sadaka ömrü uzatır. Ömrü nasıl uzatır? Kaderinde ne kadar yaşayacağın bellidir. Allah bunu yazmıştır ama Allah bunu neye göre yazmistir? O kişinin kendi iradesiyle sadaka verip vermeyeceğini bilerek ona göre yazmıştır gibi. Yani bunda farklı durumlar, farklı hikmetler de elbette vardır bunu örnek olarak söyledim ama genel olarak kaderden anlaman gereken şey bu. Kaderin iradenden bağımsız değildir.
- 1 yıl
Kader hakkındaki yorumun beni 10 yıl gençleştirdi 😄.
Güzel bir söz duymuştum "deus lo vult" yalnız tanrının arzuları gerçekleşir diye.
Birde Tevbe suresinin 72. Ayetiydi sanırım yanlış hatırlamıyorsam - 1 yıl
51. Ayetiymiş
- 1 yıl
De ki: “Bizim başımıza ancak, Allah’ın bizim için yazdığı şeyler gelir. O, bizim yardımcımızdır. Öyleyse mü’minler, yalnız Allah’a güvensinler.” (Tevbe 51)
Evet aynen öyle. Ama tek bir ayete bakıp diğer ayetleri yok sayarak sadece meal ile yorum yapılmaz. Tek başına böyle bakarak yorum yaparsan iradenin kadere etki ettiği gerçeğini göremezsin çünkü. Kaderle ilgili başka ayetler de var her insanın kaderinin kendi çabasına bağlı olduğuna dair. Eğer ilgin varsa meal ile yetinmek yerine tefsir okumanı tavsiye ederim. Çünkü bazı şeyleri anlamak için de bilgi gerekir. Eksik bilgi eksik anlamaya sebep olabilir. Bu da tam böyle bir konu - 1 yıl
Bu arada kader hakkındaki yorumum 10 yaş gençleştirdi derken ne demek istedin?
- 1 yıl
Eskiden dusundugum seylerdi onu kast ettim
- 1 yıl
Peki bu düşünceni sonra ne değiştirdi?
- 1 yıl
Güzel soru , kaderin işleyişini görmeye başladım ve kendi arzularım ve irademle bundan kaçınamadığımı.
Yalnız tanrının arzuları gerçekleşir. - 1 yıl
Yani hayatını alelade yabancı bir yazarım kurduğu cümleye göre mi şekillendiriyorsun?
- 1 yıl
Kaderin akışına göre yaşıyorum
- 1 yıl
İlgimi çeken bir şey yoksa mağaramdayım da diyebilirim izliyorum yaşamıyorum yaşama isteğim falanda yok bu dünya sıkıcı
- 1 yıl
Öyleyse depresyondasın. Kaderin anlamına kafa yormak yerine öncelik olarak psikolojik sağlığına odaklanmalısın bence.
- 1 yıl
Dünyanız sıkıcı
Kişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı. Hayır düşünmüyorum
01 Yorumla- 1 yıl
Vicdansız ve merhametsiz olmak nasil bir his
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası