Başarı kavramına bebekken olduğu gibi baksaydık şu an daha başarılı olmazdık belki ve mutlu olurdu çoğu yetişkin. Onlar bir şey yapınca da yapamayınca da kendilerini alkışlarlar mesela. Yani yolda olmak önde olmaktan önemlidir. Öğrenmenin tanıdı cinarmak düşmek kalkmak ama pes etmek yerine devam etmek. Bir bebek yürümeyi öğrenene kadar ortalama 500ile2000 kere arasında düşüyormuş azme bakın. Biz neyi 500 kere deneyip başarısız sandık kendimizi. İlham öyküsü gibi gerçekten. Ve hepimiz bebektik ve yürüyoruz bu deneyimleri en azından bir kere tatmışız demektir
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
güzel bir soru olmuş Başarısızlık, kişisel bakış açısına ve duruma göre değişen karmaşık bir kavramdır. Bazı insanlar için başarısızlık sadece bir tecrübe iken, diğerleri için var olmayan bir şey olarak algılanabilir. Öğrenme Fırsatı Başarısızlık, hatalardan ders çıkarma ve kendini geliştirme fırsatı sunar. Dayanıklılık Başarısızlık, zorluklarla başa çıkma ve pes etmeme becerisini geliştirir. Yenilikçilik Başarısızlık, farklı yaklaşımlar denemeye ve yaratıcı çözümler bulmaya teşvik eder. Kişisel Gelişim Başarısızlık, kişinin kendini tanımasına, güçlü ve zayıf yönlerini keşfetmesine yardımcı olur. Hayata Hazırlık Hayatın gerçeklerini öğrenme ve zorluklarla başa çıkma becerisini geliştirme. Başarısızlığın Olmayan Bir Şey Olarak Algılanması: Korku ve Utanç Bazı insanlar, başarısızlık korkusuyla yeni şeyler denemekten kaçınır veya başarısız olduklarında utanç duyarlar. Mükemmeliyetçilik Mükemmeliyetçi kişiler, başarısızlığı kabul etmekte zorlanır ve kendilerini acımasızca eleştirirler. Toplumsal Baskı Bazı toplumlarda, başarısızlık bir tabu olarak görülür ve başarısız olan kişiler dışlanabilir.
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Başaramadıklarım benim için sadece bir son ya da başarısızlık olarak kalmaz, aksine hepsi bana yeni bir şey öğretir ve yolumu çizer. Bazen istediğim bir şeyi elde edemediğimde hayal kırıklığı yaşasam da, dönüp baktığımda bunun bana kazandırdığı tecrübelerin farkına varırım. Çünkü her yaşanan şey, aslında bir şekilde beni daha güçlü ve bilinçli hale getiriyor. Bir şey olmuyorsa ya henüz zamanı gelmemiştir ya da bana daha farklı ve doğru bir yol bulmam gerektiğini anlatıyordur. İnsan hayatında her şeyin bir anlamı var ve bazı şeyler eksik kaldığında, aslında o boşluğu dolduracak daha iyi bir şeyin geleceğine inanırım. O yüzden başaramadıklarımı sadece “olmadı” diyerek bir kenara bırakmam, aksine neden olmadığını anlamaya çalışırım. Belki daha çok çalışmam gerekiyordur, belki yanlış bir yol seçmişimdir ya da belki de daha büyük bir fırsata yer açılıyordur. Her düşüş, kalkmayı öğrenmek için bir fırsat ve ben her seferinde bir adım daha sağlam basmayı öğreniyorum.
Başaramadıklarımız, aslında birer tecrübe olabilir. Her başarısızlık, bize bir şeyler öğretir ve gelişmemizi sağlar. Belki de o anda başaramadığımız şey, o koşullarda ya da o şekilde yapılması gereken bir şey değildi, ama sonunda bizi başka bir yola yönlendiriyor. Öte yandan, "olmayan bir şey" de olabilir; bazen hayal ettiğimiz şey gerçekten bizim için uygun olmayabilir veya beklentilerimizle uyumlu olmayabilir. Yani, başaramadıklarımız ya tecrübe olarak kabul edilebilir ya da bir şeyin eksik olduğu ya da olmadığını gösteren bir işaret olabilir.
Kısmetsizlik diyelim. Bazen istesem de olmuyor yani. Mesela ilk mercimek çorbası yaptığımda parmaklarımızı yemiştik sonrakiler de güzel olmuştu ama şu anda yaptığım hiç hoşuma gitmiyor ve aynı şekilde yapıyorum tadını tutturamıyorum. Demek ki istesen de bazen olmuyor. Ne kadar tecrübeli olursan da ol.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Tamamen bir tecrübedir denedim olmadı başka bir şey denerim bunu başarısızlık olarak da algılayabilirim ama o zaman hayata karşı olan enerjim düşer ve Allah canımı almadıkça yaşamak zorundayım yaşamak için de enerjiye ihtiyacım var.
Başaramadıklarım ve hatalarım benim için büyük bir tecrübedir. Çünkü deneyim vardır ve her deneyim yeni bir fikire yol açar. Karanlık olmadan ışığın kıymeti olmaz. O yüzden bazen düşeceğiz ki, kalkışlarımız daha güçlü olsun.