Hani bazı insanlar vardır yani tanıdığınızı sanarsınız ama öyle değillerdir... Matruşka gibidirler. Hem hanımefendi hem de aşırı deli bir kız çocuğunu ruhunda taşıyan ben örnek olabilirim bu soruya😀 sizin karakteriniz de karmaşık mı?

Hani bazı insanlar vardır yani tanıdığınızı sanarsınız ama öyle değillerdir... Matruşka gibidirler. Hem hanımefendi hem de aşırı deli bir kız çocuğunu ruhunda taşıyan ben örnek olabilirim bu soruya😀 sizin karakteriniz de karmaşık mı?

Kesinlikle ben, sorunuzdaki gibi matruşka misali katmanlı bir insanım. Çevremdekiler beni her ortamın adamı olarak anar. Bazılarıysa, "Abi, seni çözmek bazen o kadar zor ki gidip oturup soğuk füzyonu çözmeyi falan düşünüyorum," diyenler de olmuyor değil.
Renkli olmayı seviyorum ama iç içe, yan yana sıralanmış bir gökkuşağına hayran da değilim. Giyim tarzım, ayakkabıdan çoraba, pantolondan kemere, üzerime giydiğim gömlek ya da tişörte kadar eşim sağ olsun, çok iyi kombin eder ve beni giydirir.
Aynı bölgede doğup büyümüş olsam da yaşadığım yerin kenar mahallelerinde yaşayan insanlarla kurduğum iletişim sayesinde her kesimden insanı tanıma fırsatım oldu. Onlarla yaşamak, onlar gibi düşünüp dünyayı onların penceresinden görmek bana, hemen hemen her insanın dilinden, bakışından ve hayat görüşünden anlamayı öğretti.
Çocukluğumda "usta" olmak onurlu ve şerefli bir şeydi. Herkesin bir "iş ahlakı" vardı. Her ustandan ayrı bir ahlak ve terbiye öğrenirdik çıraklık yaparken. Günübirlik inşaat işlerinde kum, çimento, tuğla taşırken vücut geliştirme yapardık birde üzerine para kazanarak; elektrik ustalarına yardım ederken ya da kapı pencere doğrama işlerinde yevmiye ile çalışırken her işten biraz da olsa bir şeyler öğrendim. Bu sayede "herbokolog" diye doğal bir takma isme de sahip oldum, bu bana daha da bir öğrenme şevki verdiği için de belki de insanlar tarafından beğenilen, yardımcı olmanın insanların Hay Allah senden razı olsun mutluluğu ile beni daha çok öğrenmeye teşvik eder bir hale geldi.
Her bölgenin müziği, örfü ve adetiyle iç içe olmak, onları gözlemlemek, hatta bazen aralarına karışıp denemek... İşte bu, "seni artık eniştemiz olarak kabul ettik, bizden birisin" sözünü duymanın verdiği keyifle anlam kazanıyor.
Kendimi düşündüğümde, karakterimin aslında çok da karmaşık olmadığını söyleyebilirim. Bazen etrafımdaki insanlara karmaşık gelebilecek durumlar oluyor, çünkü duygularımı hemen dışa vurmayı tercih etmeyebiliyorum ya da bir konuya fazla kafa yorabiliyorum. Ama derinlerde, dürüst, samimi ve net bir yapıya sahibim. İnsanlarla olan iletişimimde açık olmayı, ne hissediyorsam bunu karşı tarafa doğru şekilde aktarmayı önemserim. Kendi içimde bir denge bulmaya çalışıyorum; duygularımı kontrol etmek ve düşüncelerimi sakin bir şekilde ifade etmek benim için önemli. Belki zaman zaman biraz karışık görünebilirim, ama aslında daha yakından bakıldığında oldukça basit bir yapıya sahibim.
Cevap
8Cevap
Hayır benim karakterim karmaşık değildir.
Burcumun da özelliği olsa gerek, bazen çok sakın bazen de çok deli doluyum. Bir anda gülüp bir anda ağlayan bir yapım var. Ama bu karışık ruhumla da kimseyi incitmiyorum. İletişimlerimde net olmaya ve dengede durmaya gayret ediyorum. Ben karmaşıklığın renklerini kendi dünyamda kullanıyorum ve onları leyhime çeviriyorum.
Ne güzel 🌸
Değilimdir çok net insanımdır tanıyanlar bilir zaten. Yanar döner bir halim yoktur.
Aksine çok düzdür.. Neyi istediğim de bellidir neyi istemediğimde.. Her yerde ve her zaman aynıdır bunlar.. Kişiye, yere ve zamana göre değişmez..
Yok, çok netim. Zamanla değişim bekleyenler hüsrana uğruyor bu yüzden. İlk adımda neyse sonuna kadar öyle.
Anlamak isteyen ve anlayan için karmaşık değil aslında 😄
Ruh halime bağlı ama karakterim değişmez bana yanlış geleni yapmam mesela 🤷🏻♀️
Karakterisizm bence ben öyle görüyorum yani
Hayır düz ve netim ben.
Karmaşık değilimdir
Ben sadece
Hayırr
Kolay değil sanırım
Hayır değil
Bilmiyorum
Dosdos dire dire
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?