Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Bazen evet, özellikle sürekli bir şeyleri yetiştirmeye çalışırken, kendi isteklerimi ikinci plana attığımda kendimi köle gibi hissettiğim oluyor. Hayatın temposu, sorumluluklar, yapılması gerekenler derken insan bazen bir makine gibi hissediyor. Sanki kendi hayatımı değil de, başkalarının beklentilerine göre şekillenen bir düzeni yaşıyormuşum gibi geliyor. Ama sonra fark ediyorum ki, kimse beni bu kadar yormuyor aslında, kendi kendime koyduğum baskılar, mükemmel olmaya çalışma çabası ve her şeyi kontrol etme isteği beni köleleştiriyor. O yüzden bazen durup nefes almak, her şeyin benim elimde olmadığını kabul etmek gerekiyor. Yoksa insan, kendini yıpratmaktan başka bir şey yapmıyor.
Hissetmiyorum.. Zaten öyle bir şey hisszdersem rahat değilsem istifa ediyorum.. Ki ettim.. Son ayım çalışıp yolları ayıracaz.. Kendime baya zaman ayırıyorum sırf bu yüzden büyük şehirde kaçtım.. O yüzden keyfim yerinde :))
Her birimiz bir şeylerin kölesiyiz. Bu çok açık ama göremeyecek, kabullenmeyecek gözlerde gizlenir olan bir şey sadece. Var olan iştahımız doymadığı sürece; bazen duyguların bazen de nesnelerin kölesiyiz. İnsan kendine şu soruyu sormalı:’ Şu ya da bu olmadan yaşayabilir misin?’ cevap zaten sonucu verecektir.
Dün evi temizledim, yemek 🥘 yaptım, banyoya kadar temizledim, sonra 1 saat spor yaptım dahsında evi süpürdüm çamaşır yıkadım vs hizmeti de sayarsak baya yoruldum yorucu geçti biraz ama dinledim sonunda ama iç huzuru olarakta iyi 😌 hissediyorum çünkü işe yarayınca mutlu oluyorum:)) Anneme azda olsa destek olmaya çalışıyorum