Sahurda uzun süre tok tutacak ve gün boyunca enerjini koruyacak bir şey seçmek önemli olurdu. Kimisi klasik bir kahvaltı tabağıyla idare ederken, kimisi pratik ve doyurucu olduğu için tost veya börek gibi seçenekleri tercih edebilir. Bazıları ise hafif ama besleyici olması için yoğurt, yulaf veya hurma gibi şeyleri seçer.
Eğer gerçekten tek bir şeyle sahur yapmak zorunda kalsaydın, neyi seçerdin ve neden?
Bir ömür boyu sahurda sadece tek bir şeyi yiyebilecek olsan, neyi seçerdin?
Eğer bir ömür boyu sahurda sadece tek bir şey yiyebilecek olsaydım, hiç düşünmeden peynirli yumurta derdim. Hem tok tutar hem de lezzetiyle insanı mutlu eder. Yanına bir dilim tam buğday ekmeği ve sıcacık, mis gibi kokan demli çay da ekledim mi, çok severim.
Hayatım boyunca sahurda her lokmada o eski günlerin sıcaklığını hissetmek, çocukluğumun o masum ve mutlu anlarına dönmek, sevdiğim ailemle geçirdiğim sahur sofralarını hatırlamak isterim.
Oruç tutacak insanın tıka basa yemek yemesi akılcı bir tercih değildir. Hurma ve bol bol su vazgeçilmez sahur yiyecekleridir. Hurma besleyici, şifalı ve lezzetli olup uzun süre tok tutan bir yiyecektir. Tek yiyecek tercih edecek olsaydım ben her zaman hurma ve su tercih ederdim.