İnsanların işi düştüklerini destek olması, Yaşlı insanların ışıkların karşıya geçirmesi, Borçlu olan sevdiklerini destek olması, Yere düşen büyükleri ya da çocuklarını yerden kaldırılması, Veya benzeri olaylarını ya da insanlara destek oldunuz mu?
Kişilik & Karakter konusunda 205,2b cevap paylaştı.
Evet yardım sever bir insanım tabi ki de zaten Yardımsever olmak, hem bireysel hem de toplumsal düzeyde büyük önem taşır. Yardımseverlik, insan olmanın temel değerlerinden biridir. Başkalarının acılarını ve ihtiyaçlarını anlamak, onlara destek olmak, empati duygusunun bir yansımasıdır. İnsanlar arasındaki dayanışmayı ve yardımlaşmayı güçlendirir, toplumsal bağları kuvvetlendirir. Yardımseverlik, toplumun daha adil ve eşitlikçi olmasına katkıda bulunur. İhtiyaç sahiplerine destek olarak, sosyal adaletsizliklerin azaltılmasına yardımcı olur. Toplumsal dayanışmayı artırır, insanların birbirine güvenmesini ve destek olmasını sağlar.
Kişilik & Karakter konusunda 11,7b cevap paylaştı.
Evet, yardımsever biriyim. Birinin zor durumda olduğunu gördüğümde kayıtsız kalamam, elimden ne geliyorsa yapmaya çalışırım. Bazen küçük bir iyilik, bazen sadece dinlemek bile birine iyi gelebilir. Ama şunu da öğrendim, herkese aynı şekilde yaklaşmak doğru değil. Bazıları iyiliği suistimal edebiliyor, o yüzden kime ne kadar yardımcı olacağımı da iyi tartıyorum. Gerçekten ihtiyacı olan birine destek olmak, içimi rahatlatan şeylerden biri. Çünkü günün sonunda, insan olmak biraz da başkalarına iyi gelebilmektir.