Bu durumun net cevabı var zaten. İnsan hayatında, seçimlerinin sonucunu yaşar. Hep söylüyoruz , ciddi bir ilişkiye hazır değilse insan , önce o şartları oluşturmalı. Erkek; düzenini kurmalı, kendini yetiştirmeli, belli bir olgunluk seviyesine geldikten sonra kendisine uygun bir kadınla ciddi bir ilişki kurmalı. Kadınlarda , kendisini geliştirmeli ve kendisine karşı bir özgüveni ( içi boş olmayan) ve saygısı olmalı. Anne olabileceğini düşünerek kendisini geliştirmeli. Sonrasında kendisine uygun bir erkek ile ciddi ilişkiye başlamalı. Kendisini geliştirmiş ve kendisine saygısı olan insanlar , başka canlılara da, bitkilere de , hayvanlara da saygı duyar. Saygı olan yerde her şey rayında ilerler.
Bu konu gerçekten çok derin ve kişisel. İlişkilerde aynı tür insanlara denk gelmek, bir yandan alışkanlıkların ve bilinçaltı tercihlerin etkisi olabilirken, diğer yandan da geçmiş deneyimlerin, duygusal boşlukların ve hatta özsaygı eksikliklerinin bir sonucu olarak karşımıza çıkabiliyor. İnsanlar, çoğu zaman sağlıklı olmayan ilişkileri fark etmeden, alıştıkları dinamikleri tekrar ederler çünkü bu durum, onlara tanıdık gelir.
Özellikle bağlanma tarzı gibi bir faktör devreye girdiğinde, kişi farkında olmadan daha sağlıksız ilişkilere eğilim gösterebilir. Yani, örneğin güvensiz bağlanma tarzına sahip bir kişi, ilişkilerinde sürekli aynı türden problemlerle karşılaşabilir.
Birçok insan bu tür ilişkilerde mutluluk ararken, aslında belki de en çok kendilerini anlamaya, sınırlarını keşfetmeye ve ne istediklerini netleştirmeye ihtiyaç duyuyor. Duygusal farkındalık arttıkça, farklı insanlarla daha sağlıklı ilişkiler kurmak mümkün olabilir.
Bu konuda ilerlemek, bazen zorlayıcı ve zaman alıcı olsa da, kişinin kendini tanıması ve kendi değerini bilmesi uzun vadede sağlıklı ilişkiler kurmasına yardımcı olabilir. Sonuçta, her ilişki bize bir şey öğretir ve kendimizle ilgili yeni şeyler keşfetmemize olanak sağlar.
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Eğer ilişkilerde hep aynı tür insanlara denk geliyorsam, sorun büyük ihtimalle bende. Çünkü neyi seçtiğim, kimleri hayatıma aldığım tamamen benim tercihim. Belki bilinçaltımda fark etmeden hep aynı tarz insanlara çekiliyorum, belki de geçmişten gelen bazı kalıplara takılı kalmışım. Ama sürekli aynı döngü yaşanıyorsa, artık karşımdaki insanları suçlamayı bırakıp kendime dönüp bakmam gerekiyor. Nerede yanlış yapıyorum, neyi değiştirmem lazım? Eğer aynı filmi tekrar tekrar izliyorsam, senaryoyu değiştirmek benim elimde.
Birey, çevre, kader, tesadüf sırası ile düşündüm ama ağırlıkla sürekli tekrar ediyorsa kişinin kendisinde sorun oranı yüksek olabilir. Kişi kendini iyi tanıyamıyor, etrafa olan bağı kadar kendi ile olan bağıda kötü. Bir açıdan kişinin travma veya kişilik bozuklukları da eklendiğinde işler daha karmaşıklaşıyor, toplumsal travma aktarımı, bozulmalar ile toplumun aynılaşması gibi. Zihnin yanılgısı belki savunması belki çözümleme de zorlanması, yüksek stres baskı, kaçış, anormalin normalleştirilmesi, gerçeklik kaybı vb. ile kişi aynı kişilere yönelim ediniyor olabilir, kurban rolü, öğrenilmiş çaresizlik ilişkilerini sınırlıyor da olabilir. Düşününce insanın hayatını kaydıran bir mesele.
Videoyu garip evet, konu ile bağımsız gibi görünse de niyetim we happy few adlı oyunda anormali normalleştirme ve normalin anormalleşmesini, kişilerin maskeler ile aynılaşması, normalin garipsenmesini, tehdit olarak görülmesi ve dışlanmasını, yalnızlaşmayı, toplumdan çekilmeyi, kişilerin aynı kişilere yönelmesi, baskı, oradaki leş kötü ama iyi olarak algılanması çökmüş bir toplum, sağlıksız ilişkileri videoda bana aynı tür insanları bulan kişinin çevresini, zihnini trajikomik veya uç bir şekilde yansıttığını günümüz insan ilişkilerini benzettiğim için eklemiştim ama hava da kalan bir video olduğu doğru kusura bakmayın.
Teşekkür ederim geri dönüşünüz için düşündürten bir soruydu o yüzdende uzun yazdım, sorunuz için de teşekkür ederim düşünmeme vesile oldunuz, sağ olun.
Sorun sende çünkü sen hep aynı insanlara yöneliyorsun. Mesela hep yeşil gözlü kadınlara merakın vardır sonra bi bakmışsın hayatına hep yeşil gözlü kadınlar girer bu durumda seni bunaltır. Ama sorun şu ki sen başka renk göze hiçbir zaman şans vermedim veya merak etmedin ki.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Surun bende değil : ) ne demek istediğini anladım.
Evrene gönderdiğim enerjide, ne zaman 'kesin böyle olur' desem hep misliyle aldım. Çok sevdiğim bir kanun vardır:Murphy, bir şeyin ters gitme ihtimali varsa muhakkak ters gidecektir. Ne zaman hatırlayacak olsam kesinlikle o iş ters gider..
Sorun bende biliyorum da yapmacık olamıyorum konuşmamı degistiremiyorum insanları maddi kullanamıyorum ve fazla dürüstüm diye sanırım hep ottan bktan toksik kisilik bozukluğu depresyona girmiş 3,5 yıllık sevgilisinden ayrılmış kişiler karşıma çıkıyor bence sorun tamamiyle bende
2
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Ooo :/ bunu kabulleniş ciddi bir sorumluluk gerektirir. Umarım hayatınız dahada düzene girer.
Ay gına geldi cidden herkes herkesi bir bozma peşinde biz neden hayatımıza aldığımız insanların hayatını gtunu başını toplamak zorunda kalıyoruz haksızmıyım ama
Eğer sen kendini değiştirmezsen hayatına hep aynı insanlar gelir. Sen kendi enerjini değiştir ki farklı insanlar gelsin. Hayatına onları çeken sensin sonuçta...
Psikolojide bu böyle zamanında anne baba kardeşimizle çözemediğimiz sorunu başka insanlarda çözmeye çalışıyoruz çünkü beyin soruna odaklı yanlışı görmüyor
Bir şey istemiyorum ki en son kalbin çok kırıldı heves etmemek gerekiyormuş kimseden bir beklentim yok. İnsanların göründüğünün altında bir tane daha ben varmış