Mazlumlara el uzatmak müslümanlığın ve insaniyetin şanındandır. Özellikle açlığı daha ziyade hissettiğimiz bu ayda, ihtiyaç sahiplerine daha çok yardım etmek duasıyla😊

Mazlumlara el uzatmak müslümanlığın ve insaniyetin şanındandır. Özellikle açlığı daha ziyade hissettiğimiz bu ayda, ihtiyaç sahiplerine daha çok yardım etmek duasıyla😊

Hayatta herkesin zorlukları var ama bazıları gerçekten çok daha ağır yükler taşıyor. Ben elimden geldiğince mazlumlara destek olmaya çalışırım çünkü inanırım ki insan, ancak paylaştıkça insan olur. Bazen bir söz, bazen küçük bir yardım bile birinin umudu olabilir.
Bir keresinde, soğuk bir kış günü montuma sarılmış yürürken bir köşede tir tir titreyen bir çocuk gördüm. Göz göze geldiğimiz an içimde bir şeyler kırıldı. O an ne sıcak evimi ne de kendi üşümemi düşündüm, sadece onun o çaresiz bakışları kaldı aklımda. Montumu çıkardım, omuzlarına koydum. Önce şaşırdı, sonra gözleri parladı. O an içimi sıcacık bir sevgi kapladı.
Hayatta en güzel şey, bir kalbe dokunabilmek, bir insanın yüreğinde yer edebilmektir. Benim için mazluma el uzatmak, sadece bir iyilik değil, kalpten kalbe uzanan bir köprüdür. Çünkü sevgi, paylaştıkça çoğalır. Ve inanıyorum ki, bir gün herkesin el uzattığı bir dünya, gerçek anlamda yaşanmaya değer bir yer olacak.
Evet ben yardım ederim tabi ki de Mazlumlara yardım etmek, insanlığın temel değerlerinden biridir ve birçok açıdan büyük önem taşır. Her insan, doğuştan gelen bir onura ve değere sahiptir. Mazlumlar, zor koşullar altında yaşayan ve temel haklarından mahrum bırakılan insanlardır. Onlara yardım etmek, insan onurunu korumak ve insanlığa karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek anlamına gelir.
Dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan adaletsizlikler ve acılar, hepimizi etkiler. Mazlumlara yardım etmek, daha adil ve merhametli bir dünya inşa etme çabasına katkıda bulunur. Mazlumların yaşadığı sorunlar, sadece bireyleri değil, toplumları da olumsuz etkiler. Yoksulluk, açlık, hastalık ve şiddet gibi sorunlar, toplumsal huzursuzluğa, suç oranlarının artmasına ve ekonomik istikrarsızlığa yol açabilir.
Mazlumlara yardım etmek, bu sorunların çözümüne katkıda bulunarak daha güvenli ve istikrarlı bir toplum yaratmaya yardımcı olur.
Kötü örnek örneklik teşkil etmezmiş" denir de, kötü örnek örnek olmazsa iyi örnek nasıl iyi örnek olabilir ki!
Daha bugünden başlamış her yerde Ramazan fiyat artışları. Hani sen ben 'Müslümanım' 'oruç tutacağım' diyorsun da. Birileri de 'Ramadan' kelime olarak 'yanmak' demek ya. İyi, gel biz iyi yakarız seni der gibi yansın senin o cebin, evin, ocağın, sofran senin! dercesine fiyatları artıranlar…
"Ramazan ayı bereket ayıdır." Ne güzel bir söz! Amma velakin bu bereketi birileri din istismarcıları, umut tacirleri, milyoner dilenciler kendileri için fırsata çevirmişler resmen.
İnançlı insanların cebindeki paraya göz dikmişler. Reklamlar da ayrı bir dert; her yerde bol, bol yiyecek reklamı. Daha çok ye, daha çok al! Bak bunlardan da koy iftar sofran zengin görünür iştahın kabarır
Ramazan, yanmak demek… Peki gerçekten yanan kim? Aç kalan mı, yoksa aç bırakıp ceplerini dolduranlar mı?
Evet, mazlumlara elimden geldiğince el uzatırım. Haksızlığa uğramış, çaresiz kalmış birini gördüğümde kayıtsız kalamam. Bazen küçük bir destek, bazen sadece dinlemek bile bir insana iyi gelebilir. İnsan olmanın en önemli tarafı, başkalarının derdine duyarsız olmamak. Her zaman büyük şeyler yapmak gerekmiyor, bazen ufak bir iyilik bile birinin hayatında büyük bir fark yaratabilir. Eğer elimden bir şey geliyorsa, görmezden gelmeyi tercih etmem.
Cevap
25Cevap
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Bildiğim bir kaç aile var. Onlara arada bir durumum müsait oldukça yardım ediyorum.
Evet tabii ki uzatırım sokakta kalanları filistinlilere, somalilere yardıma uzatmak isterim, dilerim Rabbim zor durumda kalanlara yardım eder dualarımız sefillere olsun. Hayırlı ramazanlar dilerim.
Amin...
Mazlumlara el uzatmak her zaman vazifemiz olmuştur. Dünyaya bir de bunun için geliyoruz. Ne verirsen elinle, o gider seninle sözü tam buna uygun sözdür.
El uzatmak nasip olurda şükür ederiz.
Bazen de yardımı ulaştıracak köprü olmaya çalışırız, vakıf bünyesinde çalışarak...
Kim mazlum kim değil ayırt etmek çok zor oluyor
Mazlumlar el uzatmak tek müslümanlara mahsus bir olay değil bu insanlik olayiir
Yok ben hayır kurumu değilim ben canımın istediğine yardım ederim.
Bugüne kadar elverdikçe , bu yıl da umarım aynı şekilde devam eder
Rabbim komşusu açken tok uyuyanlardan eylemesin bizi..
İmkanlar dahilinde el uzattığımız kardeşlerimiz oluyor, evet..
Evet. Yapılan yardım söylenmez ama yardım ettiğimiz ihtiyaç sahipleri var
bir tek ramazanda değil her zaman el uzatırım kimseye de belli etmem bir aylık adam değiliz mng
Çok şüküt Allah o imkanı verdi
Hamd olsun✨🤲
Ya yardıma ihtiyacı olan insanlara, dolaylı yoldan veya direkt olarak yardım etmeye çalışıyorum...
amin diyen dilleri geri çevirme Yarabbi... elimden geldiğince
Kuran'da bile geçiyor diye biliyorum insanın bir günlük yiyeceği kadar parası varsa dilenemez
Ben dilenciye para vermem
Elimden geldiğince ve gücüm yettiğince.
el uzatırım yardımcı olurum
Elimden geleni yaparım
Uzatırım tabi yardımcı olmayı severim
Her zaman ama gerçekten ihtiyacı olanlara.
Elimden geldiğince destek oluyorum
Sana bisey sorabilir miyim
Elimden geldiğince diyeyim
Elimden geldiğince işte
Evet elimden geldiğince 🥲
he ramazan geldimi aklınıza geliyo
Yakınımda olsa seve seve
Amin
Elimden geldiğince..
Uzatamam zengin değilim
Elimden geldiğince
Tabii ki
El uzatmak isteyen varsa tanıdığım mazlum var.
Çarşıya çıkınca param bitiyor
Elimden gelmiyor , ancak dua edebiliyorum.
Evet.
Elimden geldiğince
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?