Emeklerinizin, gayretlerinizin, fedakarlıklarınızın görmezden gelindiği, boşa kürek çektiğinizi düşündüğünüz durumlar oldu mu?

Emeklerinizin, gayretlerinizin, fedakarlıklarınızın görmezden gelindiği, boşa kürek çektiğinizi düşündüğünüz durumlar oldu mu?
Şöyle söyleyeyim.. Duygusal birisi olsam dahi içimden hep mantığım galip gelen birisi olarak.. Öncelikle yaşamak dediğin şey nedir? Sorusunun cevabına bakıyorum ben.. Hepimiz belli başlı hayatlar yaşıyoruz eninde sonunda yolun başında ister ortasında veya sonunda olsun elinde imkanı olan için bile her şeyin bir bedeli var bu hayatta.. Elimizde olmayan şeyler de var evet. O bedelleri ödemek zorundayız ve belki rahatlasak bile o bedelleri ödemeye devam ediyoruz hayatımız boyunca bir yerde.. Boşa kürek çektiğimi düşünmüyorum çünkü yaptığım tek şey bana göre elimde olanı yaşayabilmekte.. Elimden gelenin en iyisini yapabilmekte.. Boşa kürek çektiğimi düşünürsem hayatı kasmış olurum ki bunu 20 yaşımdan sonra yapmayı bıraktım. Hayat böyle yaşanmaz. Çaba sarf etmeyi bırakma ama akışına bırakırsan bazı şeylerin kendiliğinden yoluna girmesine müsaade edebilirsin. Çünkü eninde sonunda ne kadargörmezdenn gelsekte durup fark edeceğiz ne yaptığımızı illa ki sorgulayacağız ve hayatımızın bir noktasında duracağız. Bazı duyguları hissetmeyi bırakacağız.. Bazı ilişkileri gözden geçireceğiz.. Bakış açımız değişecek, geçmişe ve bugüne bakış açımız aynı olmayacak, bazı şeylerin değerini anlayacağız, zamanın getirdiği bazı şeyleri kabullenme hissi olacak, Bazı şeylerin çok anlamsız olduğunu fark edeceğiz ve hayatta her şeyin değişime uğrayıp hiç bir şeyin kalıcı olmadığını her günün bir rüya misali olduğunu fark edeceğiz. Dolaysıyla boşa kürek çekmiyorum şu andayım ve yaşıyorum. O an ne gerektirirse onu yapıyorum. Ve ölümlü olduğumun bilinciyle yaşıyorum. Çok derin bir yazı oldu ama öyle.
Boşa kürek çekmekten daha acizi o kürekleri bile isteye denize bırakarak o genişlikte kaybolmaktır.
O umutsuzlukla kaybolduğum oldu.
O kadar umutsuzluğa düşmek de zor. Ben o duruma düşmedim hiç.
👍
Yıllarca düşündüm bize kendimizi canımsın gibi hissettirdiler ama Allah'a binlerce şükürler olsun iki sene önce bu geçti bu bitti.
Canımsın değil ge.. rizekali demiştim. orada
Bazen düşünüyorum, boşa gittiğini düşündüğüm hayatımın geçmiş vakitlerini bir kuyuya benzeyecek olursam eğer, vesvese ve evhamlar ile Bazen, bazense düşüncelerim ile içinden çıkamayacağım kadar derinlere düştüğümü hissediyorum...
Benzetecek* olursam eğer
Cevap
5Cevap
Evet, bazen ne kadar uğraşırsam uğraşayım hiçbir şeyin değişmediğini hissedip boşa kürek çektiğimi düşündüğüm anlar oldu. Emek verdiğim, inandığım ya da uğruna mücadele ettiğim şeylerin bir noktada anlamsızlaştığı, karşılık bulmadığı ya da değersiz hissettirdiği zamanlar yaşadım. Özellikle insan ilişkilerinde, sevdiğim ve değer verdiğim insanlara karşı içtenlikle yaklaşıp karşılığında aynı samimiyeti göremediğimde bu his daha da ağır basıyor. Ama sonra fark ettim ki, bazı çabalar aslında kendim için, karşılık almak için değil. O yüzden, bazen boşa kürek çektiğimi düşünsem de, en azından denediğimi ve içimde bir şeyleri biriktirmediğimi bilmek bana yetiyor.
Evlilik süreci içinde çok mücadele ettim, tek başıma çırpındım durdum birseyleri düzeltmek için ama değişen hiç bir şey olmadi ve bu süreç beni çok yıprattı boşandıktan sonra anladım boşa kürek çektiğimi , hiç bir şey değişmiyor sen kendini, ortamını değiştirecekmissin meğer bunu öğrendim ama biraz geç öğrendim
Evet oldu 10 sene sonra pes ettim bıraktım vazgeçtim
10 sene çok uzun bir zaman. Çok yıpratıcı olmuştur senin için
Her anlamda hem de
Düşünsem de vazgeçmedim. Doğrusu belki vazgeçmekti ama o küreği çekmeseydim de içimde kalırdı.
Evet boşa kürek çektiğimi en çok insan ilişkilerinde düşündüm. Fedakarlık hissimin israf olduğunu hissettim. Ve bunu hor gören herkesi hayatımdan tek tek çıkardım..
Tokat gibi çarptı hem de bu gerçek.. Küreğin sapını verdiler, elimize sonra..
Arkadaşlar tam ayakkabımı giyerken bı baktım içinde jilet permatik var şok oldum siz olsanız bu durumda ne düşünürsünüz
Benim sorumla ilgisi nedir bunun?
Cevap ver lütfen sebebini ögrenmeye çalışıyorum
Yıllar önce izlediğim bir seri katil filminde böyle bir şey vardı. Kadınların ayakkabısı işine jilet yerleştirip ayağının altını kesiyordu. Büyük bir düşmanca saldırı ile karşı karşıyasın.
Filmin adını söylermisin? evet düşmanim var
Hatorlamıyorum. Belki 20 sene olmuştur izleyeli
Boşa kürek cektgmi farkettkten sonra bnde biraktm geminin batışını izliyorum
Evet, en son ilişkimde
Evet hem de birçok kez
Çoğu zaman.
Düşündüm erkek konularında
Oldu oluyo
Bazen
Milyon kez
evet
Sadece kadınlarmı kürek çekmiş aaa.