Bana herkes sinsisin diyor, rahatsız oluyorum bunu demelerinden, sinsi tam olarak ne demek oluyor, gizli kapaklı iş çevirene mi denilir bu? Sinsi ne demek? sinsi nedir
Sinsi böyle kimsenin haberi olmadan onların arkasından kötü düşünmek, gizli kapaklık iş ya da bir laf dolaştırıp insanların genelde kötülüğü için takılmak anlamı oluyor. Sinsi anlamı ise "gizli bir şekilde kurnazlık yapan" anlamına geliyor. Sırf birinin kötülüğü için ona yakın davranmak ve kendi menfaatlerin için bir şeyler yapıyorsan, o insanın arkasından iş çeviriyorsan sen bir sinsisindir. Sinsi nedir ancak böyle anlaabilirim sanırım. :)
cok konusmayıp büyük fikirleri olan insanlrada denir ve o insanlardan korkulur.. dikkat et kendine nasıl bi tarzın varsa değişitr
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
nasil degistireyim ki, ben pek konusmayi sevmem,insanlarin arkasindan'da hiç kotu dusunmemem ztn, dusunsemde yuzune karsi soylerim,oyle bir durumum'da yok ama oyle diyorlar bana
Sindi demek sanırım bir kişinin yüzüne bakıp arkasından iş çevirmeye çalışan insanlara denir yani samimiyetsiz gelen insanlara içten pazarlıklı olanlara..
arkadan iş çeviriyorsan yüzüne gülüp sonra başka yerde dedikodu yapıyorsan o kişi hakkında dedikodu yaptığın kişi de muhbir gibi gidip konuştuklarınızı o kişiye söylüosa işte sen sinsisin
En İyi Cevaplar