Normal hızından daha hızlı konuşmak. Karşısındakine dokunmaya çalışmak (özellikle kadınlar yapar) göz kaçırmamaya çalışmak, sürekli sabit göz teması çabası. İnşallah kadınlardan linç yemem
Evet, genelde yalan söyleyen birinin yaptığı belli başlı hareketler oluyor. Gözlerini kaçırması, fazla detay vererek kendini inandırıcı göstermeye çalışması, elleriyle yüzüne ya da ağzına dokunması gibi şeyler dikkat çekiyor. Bazen de tam tersi, gözlerini dikip hiç kırpmadan bakarak dürüst olduğunu kanıtlamaya çalışıyor ama o da bir yapaylık yaratıyor. Ses tonundaki ufak değişimler, gereksiz yere konuyu dağıtma çabaları ya da fazla savunmaya geçmesi de şüphe uyandırıyor. Ama en önemlisi, ne kadar dikkat ederse etsin, yalan bir noktada mutlaka açık veriyor çünkü insan doğasına aykırı bir şey.
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
"İnsanın doğasına aykırı bir şey" insan olması geretiği gibi olmadığında sorunlar meydana gelmekte.
Detayda ki sorunun cevabı Temporal lob. Aslında sadece bu yok fakat hayal kurmak ve anılarla birleştirmek bu kısımda gerçekleşiyor. Tek başına işlev görmüyor tabii.
Asıl soruya gelirsem de; göz temasını kaybetmemek, elini gözünü kaşımamaya çalışmak, olayın üstünü hızlıca kapatmaya çalışmak, yeri gelince ses yükseltmek yeri gelince ortamı terk etmek, hiç olmadı büyük küçük bi gülümseme. Hepimiz siyah beyaz yalanlar söylüyoruz, kimse hiç yalan söylemem diyemez. Hem karşımda gördüklerimden, hem kendi tepkilerimden yola çıkarak örnek verdim.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Eline sağlık bence cok hoş bir anlatım olmuş. Bakış açısı mükemmel.
Bununla ilgili birkac video izlemistim bana yardimi olur yalanci insanlari kesfetme konusunda diye ama sanirim cok da faydasi olmadi, yine yine yeniden kaniyorum cunku 😔😪
Belki de ben cok safim dicem ama diilim biliyorum. Sanirim sorun su ki; sevdigim insana gozu kapali guveniyorum, bastan teslimiyet yani 🫤
1
7 Yorumla
Soran
1 yıl
İlk paragraf üzdü :/
Evet maalesef değer verdiğimiz insanlara , gözü kapalı güveniyoruz.
Temelde hipokampüste ama eylem iki taraflı. Yani onu işleyen bir şey daha vardı.
O da aslında hayal kurmaya benzer şekilde simülasyon oluşturuyor yani kurgu. Hani Sherlock etraftaki eşyalarla bir kurgu kurar ya hemen, bu da öyle. Efsane bahane uydurum 🤣
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Bencede mükemmel. Eline sağlık : )
Ayrıntılar ne kadar güçlüyse kurgu da o kadar iyi olur dirler : )
Yutkunmak, gözlerini sağa sola kaçırarak cevap vermesi, sesinin ve ellerinin titremesi, terlemiş ve bunalmış gibi davranması.. Ama profesyonel bir yalancı ise bunların hiçbiri yaşanmaz..