Çoğu zaman kendimi olduğum gibi kabul ediyorum bu bende hafifleme hissini çoğaltıyor. Esasen kendimi çok eleştirmeye eğilimli biriyim bu nedenle iyi geliyor bana deniyorum düzenli olarak.
Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
Evet kendimi her zaman olduğum gibi kabul ediyorum. kendini olduğun gibi kabul etmek son derece önemlidir. kendini kabul ettiğinde, sürekli bir kendini yargılama ve eleştirme döngüsünden kurtulursun. Bu, iç huzuru ve mutluluğu bulmana yardımcı olur. Kendinle barışık olmak, hayatın tadını çıkarmanı sağlar. Kendini kabul etmek, özgüvenini artırır. Kendi değerini başkalarının onayına bağlı olmadan belirlemeyi öğrenirsin. Kendine saygı duymak, sağlıklı ilişkiler kurmana ve hedeflerine ulaşmana yardımcı olur. Kendinle barışık olduğunda, başkalarına karşı daha hoşgörülü, anlayışlı ve empatik olursun. Bu, daha derin ve anlamlı ilişkiler kurmanı sağlar. Kendini kabul etmek, başkalarının kusurlarını da kabul etmene yardımcı olur. Kendini kabul ettiğinde, mükemmeliyetçilikten ve sürekli kendini kanıtlama çabasından uzaklaşırsın. Bu, stres ve kaygıyı azaltır. Kendine karşı daha şefkatli olmak, duygusal dengeni korumana yardımcı olur.
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Kendimi olduğum gibi kabul ediyorum ama bu, kendimi geliştirmeyeceğim anlamına gelmiyor. Eksiklerim, hatalarım, bazen kendime bile kızdığım yanlarım var ama bunlar beni ben yapan şeyler. Kimse mükemmel değil ve ben de değilim, ama zamanla öğrendim ki kendimi olduğum gibi kabul etmek, kendimi sevmekle başlıyor. Değişmesi gereken şeyleri fark ediyorum, ama sırf birileri beğensin diye değil, gerçekten daha iyi bir versiyonuma ulaşmak için değişmeye çalışıyorum. En önemlisi de, kendime karşı dürüst olmaktan ve olduğum gibi olmaktan vazgeçmiyorum.