Ben kötü hissediyorsam bile nasılsın diyene iyiyim diyorum. Bu da bir yalan tabi

Ben kötü hissediyorsam bile nasılsın diyene iyiyim diyorum. Bu da bir yalan tabi
Aslında genel olarak yalan söylemeyi hiç sevmem ama bazen evde bir huzursuzluk bir tatsızlık ya da birisinin bir laf duyması durumu olacaksa o durumda mecbur kalırsam söyleyebilirim
Genelde yalan söylemekten kaçınırım çünkü dürüstlük benim için önemli bir şey. Ama eğer bir yalan söyleyeceksem, bu sadece birini incitmemek ya da gereksiz bir kırgınlık yaratmamak için olur. Mesela birinin moralini bozacak bir gerçeği söylemek yerine, onu daha yumuşatarak anlatmayı tercih edebilirim. Bunun dışında, sevdiklerimi korumak ya da birinin iyiliği için küçük bir beyaz yalan gerekirse, bazen mecbur kalabilirim. Ama bilerek, çıkar için ya da insanları manipüle etmek için yalan söylemek bana göre değil. Çünkü güven bir kez sarsıldığında, bir daha eski haline dönmesi çok zor oluyor.
Hayati durumlarda yalan söyleyebilirim onun dışında yalan söylemek çok alçakça geliyor bana
Cevap
6Cevap
yalan söylemem.
işin ucunda hayat memat meselesi yoksa söylemem gerek duymam
Yalan sevmem ama ciddi mesela olur bosanma vb söylemek zorunda kalırım
Yalan kredi ile olsa gene çeker söylerim…. Akrabalara karşı 😂
Gereği yok
Canım sıkıldığında kombo yaparım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?