Doğru kişiyle olup olmadığını anlamak bazen zaman ister, bazen de hislerinle hemen fark edersin. Öncelikle yanında huzurlu musun, kendin gibi davranabiliyor musun, bunlar önemli detaylar. Gerçek bir uyum, sadece mutlu anlarda değil, zor zamanlarda da birbirine destek olabilmekle ortaya çıkar. Eğer hayata bakış açılarınız benzer, güven duygusu tam ve iletişiminiz güçlüyse, o kişi senin için doğru insan olabilir. Ama sürekli bir şeyleri sorguluyor, huzursuz hissediyorsan, belki de yanındaki kişi senin için doğru insan değildir.
Peki, sen birinin senin için doğru kişi olduğunu nasıl anlarsın?
Birinin sizin için doğru kişi olup olmadığını nasıl anlarsınız?
Doğru kişiyle olduğunu benim için, sadece mutluluk anlarında değil, en zor zamanlarımda da yanımda nasıl durduğuna baktığım zaman anlıyorum. Hayallerim, , hayat görüşüm uyuşuyor mu? En bana huzur veriyor mu? Eğer yanında sürekli bir sorgulama, huzursuzluk duyar isem, benim için doğru kişi değildir.
Genellikle karşı tarafın bize iyi hissettirmesi, güvenilir hissettirmesi, huzurlu hissettirmesi, kendimiz gibi hissettirmesi vb. olarak bakıyoruz ama bence önemli olan bizim ne hissettiğimiz karşı tarafın ne hissettirdiğinin önemi yok aslında, onun yanında ben mutlu hissediyormuyum? Mutluluğu o kişide ben buluyorum onu bana o vermiyor, tüm bu beklentilere girdiğimiz noktada o kişi yanlış kişi oluyor. Şöyle davranırsa doğru kişidir, böyle yaparsa yanlış kişidir diye bir kalıba sığdırmak bizim en büyük hatamız çünkü kusursuz insan yoktur belki bir tarafı sana eşsiz en doğru insan hissini veriyordur ama bilmediğin bilipte sevmediğin bir çok kusurlu yanı da vardır. Belli bir kalıba sığdırmadan ve belli bir beklentiye girmeden sevebildiğim, mutlu hissettiğim insan doğru insandır.
Doğru kişi olduğunu anlamak için yanında ne kadar rahat olduğuna bakmak gerekir.
Çekinmeden kendin olabildiğin de konforla'nın genişlediği yerler vardır bu insanlarla bir araya geldiğinde ne hakkında konuştuğunun pek önemi yoktur ve zaman su gibi akıp geçer..
Ama doğru insan huzur getirir mi dersek her zaman getirmiyor bazen huzur bile kaçırabiliyor o yüzden doğru insan peşinde koşmanın da pek bir alemi yok bazen sadece mantığınızın el verdiği insanları hayatınıza dahil etmeniz yeterli...
Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
Ben davranışlara bakarım daha çok. ama bunu hemen anlamam zamanla anlaşılan bir şeydir benim için. İlişkide en önemli şeylerden biri, temel değerlerim ve inançlarımın uyumlu olmasıdır. Dürüstlük, sadakat, aile, arkadaşlık gibi konularda benzer düşüncelere sahip olmak, uzun vadeli bir ilişki için önemlidir. Bazen mantığımızla açıklayamadığımız bir his, birinin bizim için doğru kişi olup olmadığını bize söyleyebilir. Sezgilerinize güvenmek önemlidir.
Doğru kişiyse ilişkisine sahip çıkar öyle ayrıldıktan sonra sapık gibi uzaktan izlemez bu korkaklık belirtisidir, Seviyorsan erkek olarak çabalaman gerekir çabalamıyorsan sevmiyorsundur lütfen kılıf bulmayın ya da bahanede sadece yemiş gibi yapıyoruz olay bu.
Bu korkaklık değil gururda olabilir. Ben mesela uzaktan izliyorum. Gidip konuşamam çünkü maddiyatımı ve mesleğimi yerden yere vurdu, can yakıcı sözler söyledi. Sözleri aklıma gelince engel oluyor bana mesela
Nasip olucak kişiyi ilk gördüğünde yüreğin sana hossettirmis ya da sesini duyduğunda hep buna inanıyorum hep bunu inandım. Yoksa doğru kişi olayı diye bişey yok biz hep doğru kişiyiz ama hep yanlış zamanlar
Dediğiniz çok doğru. Kişi hisseder aslında karşısındaki insanın doğru kişi olup olmadığını. Bende yanında rahat hissemedigim kişilerden uzak dururum. Bu durumu önce düşünürüm yani anlık mi, benim duygu durumum mu hislerimi etkiledi ( iyi bir günüm değildir, fazla alıngan veya kuşkucu olduğum an olabilir) gibi denerim. Yine aynı hissediyorsam bir bağ kurmam uzaklasirim
Bunu net bir şekilde anlarız ya da anlayamayız diyemem. Bazen insanlar o kadar güzel rol yapar ki büyüsüne kapılırsın, sonradan gerçek yüzünü görürsün, sadece uzun bir zaman lazım. En sinirli halini, kıskanç halini, şımarık halini,, mutlu ve mutsuz halini, gözlemlemek lazım. Kısaca gözlemlemek lazım ki, değişimleri fark edebileyim. Rolden sıkılmış özüne dönmüş olabilir.
Karşımda durana 'doğru kişi' demek, aslında "doğru" demek benim kişisel bir seçimim olur. Bu durumda, ben de doğru bir insan olabilirim, ya da olmayabilirim. Sonuçta, her şey birbirine bağlı.
Anlayamıyorum valla anlayan varsa helal olsun. Yani diyorsun ki 10/10 adam bir bakıyorsun öyle değil.. Sonra diyorsun ki bundan bir şey olmaz ama oluyor.. Değişik şeyler ya.
Doğru kişi olmadığını şöyle anlarım: yanında mutlu hissetmezsem, enerjim düşüyorsa ve tartışıp ortak bi kararda buluşamıyorsak beni anlamıyorsa yargılıyorsa doğru kişi değildir benim için