Küfreder misiniz yani hak edene... yoksa "emaaan terbiyemi bozamam terbiyesizler için" diyenlerden misiniz?

Küfreder misiniz yani hak edene... yoksa "emaaan terbiyemi bozamam terbiyesizler için" diyenlerden misiniz?

Ağzım bozuk değildir, hiç sevmem o tür insanları. Küfürlü konuşmak ya da edebe aykırı bir dil kullanmak bana pek uygun değil. Kimseye saygısızlık yapmak, özellikle birine hakaret etmek doğru değil. İnsanlara değer vermek ve düzgün bir dil kullanmak her zaman daha önemli.
Küfür etmek ruhun yelpazesidir diye bir söz var lakin her iki kileme biri... ile cümle kuramayan insanlar türedi
"Moruk geçen eve gidiyordum tam A... bir baktım A... Adamın biri yolun ortasında durmuş sağa sola bakıyor A... etraftan gelene geçene Adres soruyor A... dedim dayı hayırdır sen birini mi Arıyorsun A..."
Ay böyle de değil ama.. küfrü öyle güzel yerinde söyleyen insanlar var ki sen küfret ben seni sabaha kadar dinleyebilirim diyesi geliyor insanın. Her cümlenin sonunda başında içinde küfreden cidden ağzı bozuktur
Hahaha 😂😂
@dorothyfoster Ben doğma büyüme Üsküdarlıyım. Buranın insanlarının kendine has, nezih ve vakur bir üslubu vardır. 'Üsküdar beyefendisi' denildiğinde akla gelen o kendine özgü konuşma tarzını iyi bilirim. Ancak, benim çocukluk yıllarımda çok samimi olduğum bir arkadaşım vardı: Üsküdar Selamsız’ın Romanlarından Asan... Asıl adı Hasan’dı ama herkes onu Asan diye bilirdi. Sağ olsun, beni kendi ailesine yakın tuttu, çevresiyle tanıştırdı. Öyle ki Sulukule’den Kulaksız’a kadar pek çok ortamda bulundum, onların dünyasına da bir nebze aşina oldum.
Onların konuşma tarzı, halk arasında 'sokak ağzı' ya da 'jargonlu' konuşma diye bilinir. Kelimeleri seçerken yalnızca anlamı değil, ahengi de önemserler. Neredeyse bir şiir gibi akar cümleleri; ritmi, kafiyesi olan bir üslupları vardır. Ben de onlarla uzun vakit geçirdikçe bu tarzı ister istemez benimsedim, kelime dağarcığıma kattım. Üsküdar’ın ağırbaşlı sohbetleriyle, sokakların kendine has ritmi iç içe geçince ortaya bambaşka bir lezzet çıkıyor. İşin sırrı, her iki laftan bir bel altı içeren kelimeyi dil de yerinde ve hakkını vererek konuşabilmekte…
Bunu belli ediyorsunuz. 🙂
mesela genelde şuna benzer bir tarzda geçer diyaloglar.
Valla mı! Hayret, bir bakışta nasıl çözdüysen helal olsun sana! Gerçi söylediklerimi anlamak için üniversite okumuş olmaya falan da gerek yok, sinek kadar zekası olan şıp diye anlardı zaten... A...
Sen onu bunu bırak da şuradan iki çay kap gel, Aşırı hararet söndüren de olsun. O kafa diye taşıdığın sümüklü böceğe dikkat et, cart diye ezerler bir gün! olm sen hatun geçen güz ayarı bozul muş çingene zurnası ciyak ciyak niye ötüyordu? Boşverlan kıçtan takma motor gibi sende herşeye bir pata pata ediyon.. olm bırak bırak diye benimle kurbağa şiveli konuşma akıl bedava diye har vurup savurma, alime madalya takmıyorlar.
Harikaymis 😅
Hayatımda hiç küfür etmedim. Ama hak edene kullandığım ağır cümlelerim var. Ama bazen de aman bu kişiye ağzımı açıp yorulmaya değmez dediğim de oluyor. Çünkü bazı insanların seviyesinde inmek ruha zarar ziyan oluyor.
Cevap
11Cevap
Küfür etmiyorum. Küfürden beter sözler söylüyorum, onlar anlamıyor ama ben içimi rahatlatıyorum.
😄😄
😁😊
Güzel küfür ederim 😂 ama burada değil tabi sitenin topluluk kurallarına uymamız lazım 😂
😄
Eveeet bozuktu maalesef kibar bir insanin bile ayarlariyla oynuyorlar. Ama gerek yok küfur yerine kufursuz tepki verceksin. Insanlar çok mide bulandirici ya. İnsanliktan anlamiyorlar cidden.
Çok şükür karakterimiz bozuk değil, arada bir ağzım bozulabilir, hak edene ediyorum küfür, durup dururken keyfiyeten küfür etmem
Nerdeyse hiç küfür etmem , çok sinirlenirsem birazcık ağır laflar ederim , hakedene küfür etkisi yaratar.😅
Hayır hiç etmem ve ne durumda olursa olsun edilmesini sevmem de
Küfür etmem ama küfür etkisi yaratacak cümleler kurmayı severim
Değil. Ama aşırı aşırı aşırı sinirlenirsem bir miktar ağzımı bozabiliyorum
Ağzım bozuk değil ama yerinde edilen küfür şiir gibidir lafına uyuyorum
Sürekli değil de arada bir etmek güzel oluyor rahatlatıyor insanı
Yok bozmam küfür dahi etmem ama laflarım ağırdır
Hayır, genellikle küfür etmeyi ve argo kullanmayı sevmem
Çok küfür etmeyi sevmem ben. Sinirlenince bozarım hem de sağlam.
ahahahhahaha evet çok küfür eden birisiyim… uygulamada bile etmemek için zor duruyorum birazcık yetiştirilme şeklinden kaynaklı oluyor :/
Küfür kendini daha iyi ifade etmektense baştan salma bir şeydir kendinizi ifade edin sadece küfüre gerek yok.
Etmez miyim. Küfrü basarım. Affım yok.
Bazı insanlar sabır taşını catlattirinca etmek güzel oluyor
Hakedene yapmak lazım. Kibarlıktan anlamıyorlar çünkü.
Evet gerçekten
Noo bro günah ağzım temiz küfür etmiyorum eden kişi de yanımda duramaz.
Çok değil yerine göre
Eski sevgilim aklıma geldikçe ediyorum
yatak dışında kullanmayı sevmem edepliyim :)))))
Yeri gelince şiir gibi küfür ederim
Hakedene hakettiğini veririm
Normalde hayır ama sapıklara acımam
Hayır küfür etmem küfürlü konuşanida sevmem
Öyledir sjsjw
Küfür etmeyi pek sevmem
Hayır değildir
Etmem sjsjsj
evet
Aman ne uğraşcam
Hakediosa ederim
Çok ahlaklı olduğum söylenemez