Belirsizlik, sürekli kendini açıklama gereği duymak, kendini anlatmaya çalışmak, haksızlık, değersizlik cehalet , bazı insanların vurdum duymazlığı, gamsızlığı, kaidesiz ve kuralsız yaşaması, şahsen bunlar beni yoruyor.
Kişilik & Karakter konusunda 204,7b cevap paylaştı.
Beni sağlık sorunları yoruyor bunların dışında bir de insanlara bazen fazla güveniyorum bu yüzden de olmadık davranışlara maaurz kalıyorum bazen.. güvenmemek gerekiyor aslında kimseye bunların dışında Stres İş, okul, aile veya ilişki sorunları gibi stres faktörleri, zihinsel yorgunluğa neden olabilir. Aşırı Düşünme Sürekli olarak geçmişi düşünmek veya geleceği planlamak, zihni yorabilir. Odaklanma Sorunları: Dikkat dağınıklığı veya konsantrasyon eksikliği, zihinsel enerjinin daha çabuk tükenmesine neden olabilir. Zihinsel Hastalıklar: Depresyon, anksiyete veya tükenmişlik sendromu gibi zihinsel sağlık sorunları yorgunluğa yol açabilir.
insanın kendine yaptığı kötülüğü bir başkası yapamaz derdi babannem. Tam olarak o noktadayım… Kendime yaptığım kötülüğü dünya bir araya gelse yapamaz izin vermem ama kendime söz geçiremiyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 11,6b cevap paylaştı.
Beni en çok yoran şey, insanların ne düşündüğünü fazla kafaya takmam. Bazen gereğinden fazla düşünerek kendimi boş yere strese sokuyorum. Olayları içimde fazla büyütmek, geçmişi sorgulamak ve geleceği fazla düşünmek zihinsel olarak yorucu olabiliyor. Bir de sürekli güçlü durmak zorunda hissetmek bazen insanı gerçekten tüketiyor.
Ayhan67 sen hiç kazık yemedin mi? Ben de yakın zamana kadar herkesi takardım. İnsanlar kafaya takılcak cailar degil. Ben bir düştum sevilcek insan olmadigini anladim. Onlar seni umursamiyorsa sen ee umursamican bu kadar basit. İnsanlar çok dönek bir dedikleri bir dediğini tutmuyor o yüzden kafaya takilcak varlik değiller. Kolpa hepsi sahte canlılari takma kafaya.
Evet, haklısın. Bazen insan gerçekten takabiliyor, özellikle de olaylar seni daha derinden etkiliyorsa. Ama dediğin gibi, zamanla insan kendini daha iyi tanıyor ve neye değer verip neyi kafaya takmaması gerektiğini öğreniyor. Sonuçta, hayat çok kısa ve sürekli başkalarının düşüncelerine göre yaşamak seni sadece yorar. O yüzden, ne olursa olsun, kendini zorlamadan ve sağlıklı sınırlar koyarak ilerlemek en iyisi.
Ben senin yazilarini okuyorum aklı başında birisin ben de öyle yapiyorum. Yakin zamana kadar çok takintiliydim birisi yuzunden en yakinim sinirlerimi yıpratti. Şimdi kimseyi zerre umursamiyorum. Onun kötü ozellikleri bana geçmişti. Negatif ve boş konusuyirdu başimi agritti hep. En yakinin bile bencilse gerisini sen düşün burada bile tanidiklarim oldu hepsi ayni insanların özleri ayni sadece sevdikleri sevmedikleri şeyler farkli mide bulandirici bir döngü var bu dünyada. Biseyi takcakken aman o beni umursuyor mu de geç ben oyle yapiyorum ama canini sikan biseyse tepki ver ben farkinda oldugum halde tepki vermiyordum ama o zaman saf saniyorlar. İnsanların ne bok oldugunu bilince takmiyorsun kafaya boşlar çünkü
Çok doğru söylüyorsun, insanların olumsuz enerjilerini almak gerçekten yıpratıcı. Ben de zamanla takıntılarımdan kurtuldum, kimsenin negatifliğiyle kendimi bozmamaya çalışıyorum. Ama canını sıkacak bir şey varsa tepki vermek gerek, yoksa insanlar seni saf sanar. Kendi huzurun ve enerjin daha önemli, bunu kabullenmek gerekiyor.
Eskiden olsa buna insanlar seçimleri yaşadığımız şartları olusturanlar toplumsal baskı vs diye uzun bir liste yapardım.. Üstüne bir sürü şey yazardım lakin artık hiçbir şey yormuyor.. Beni demotive eden bir şey olursa hemen bırakıyorum.. Olmayacaksa zorlamiyorim.. Mantıksız gelirse anlamaya uğraşmıyorum.. Gerçekten günün sonunda bizi boğan sqdece bziz kendine engeller koyan yaşamaktan korkan deneyimlerden çekinen.. Bunları aşınca dümdüz ve güzel bir yola çıkıyorsun.. O yüzden artık yorulmuyorum :))
Aslında beni en çok bu hayatta yoran kendi duygu ve düşüncelerim, insanları gereğinden fazla değer veriyorum hayatıma giren insanlar belki de ben de birtakım boşlukları doldurduğu için, onların hiçbir zaman hayatımdan gitmemesi için onlara karşı birtakım ödünler veriyorum. Bunu yaptığım zaman hayatımdaki insanlar kendini belki vazgeçilmez sanıyor ve beni kırmak için hiçbir zaman çekinmiyor değer veriyorum emek veriyorum vakit harcıyorum ama değer verdiğim vakit harcadığım insanlar eninde sonunda beni yalnız bırakıyor. Sonunda da üzülen ben oluyorum işte bu yüzden bu yüzden üzülmekten yoruldum.
İnsanları yaşamak değil, vefasız, sevgisiz, inceliksiz, adaletsiz bir hayat yorar. Başkalarının olmamışlığı ve hoyratlıkları yüzünden üzülmek yorar. Gönlü alınmamış bir yalnızlık yorar. Mütemadiyen ihmal edilmenin hüznü yorar. Sonunda hepsinin adı yaşamak olur.
Begenemdigim bı kadına aşık oldum evlendim ama onu beğenmiyorum evlenince aşkın büyüsü geçti. Nasıl bu hataya düştüm bilmiyorum boşan demeyin yapamıyoruz ayrıca risk onu begenmedigimi biliyor ve boşanmak istemiyor
Beni en çok mazluma zulmeden zalimlerin varlığı, vefasız ve dengesiz insanlar, ruhumdaki ve kalbimdeki gizli mücadeleler ve hayatın tatlı ama acı telaşı çok yoruyor...
İnsanların nasıl desem iki yüzlülüğü tutarsızlığı bi öyleler bi böyleler yoruyorlar beni… yetişemiyorum da anlam veremiyorum da… net insan seviyorum aklında acaba soru işareti bırakmayan…
Yalnızlık belirsizlik, emeklerin karşılığını tam olarak alamama, yaptığım büyük hatalar yordu.. Hayallerimizde azaldı ama Yinede Allahtan umut kesilmez.
Karşılığı bu olmamalıydı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
İnsanlar insan sevmiyorum hayat para kazanmak derdi boş takilmaya alıştim. Ha birde azcik yükselen libidom. Boyle yazdim diye düşmeyin hemen sazanlar.