Arkadaşlar travma bu bende anksiyetem var
yargılanıcam korkusu yaşıyorum sanki durumumu açıklamazsam dışlanır yargılanırım eleştirilirim hayır derken zorlanıyorum durumumu açıklarken zorlanıyorum bir şey yapacağım zaman stres oluyorum hep annem yüzünden böyle oldum küfür ediyorum artık içimden çok bunaldım bu kez başım ağrıyor moralim düşüyor lütfen yardımcı olun niye net olamıyorum fikirlerimi net söylesem bile acaba nasıl anlaşıldım diye korkuyorum
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yapmamayı dene ben de çok yapardım. Seni dinlemek isteyen kişi zaten sorar
Ya mesela bana diyorlar ki şu saatte bize gelsen iyi olur ama imkanı yok o saatte gitmemin sanki gelemem dersem yargılanıcam aaa felan denecek gibi geliyor açıklıyorum şundan şundan gelemem felan
Ya fa korku oluyor içimde yapamadım biri için bir şey diyelim yarın benim de işim düşse acaba o da inadına yapmaz mı yargılar mı içinden
Benim yanımda biri övülünce mesela yine bozuluyorum bana göndermemi neden ben görülmüyorum gibi
Senin yaşadığın şey bağımlılık bir gün bir insana ihtiyacım olur diye bağımlılık yaşıyorsun. Gelemem de bana uygun değil de anlamak isteyen anlar zaten anlamayan kişilerle de görüşme
Evet çünkü özgüvenim çok düşük hep birilerinden medet umuyorum
Görümcem Mevlüt veriyor evi bana çok uzak arabam yok o bana doğumda felan yardım etti ama ben ona gidemedim önceden yardıma
Zaten evi kalabalık kızları vs var gerşeyini yaptılar da
2 ay sonra ben Mevlüt vercem benim annem harici çevrem yok yardım eden bişe olsa onlardan isticem yardım mesela
Diyorum ben gidemedim içlerinden yargılarlar ve bana da yardıma gelmezler mi acaba
Ya da durumum yok elbise alamıcam dedim ama eşim bana hediye bileklik almış
Taksam diyorum derler mi param yok diyordu yeni bileklik almış
Böyle eleştiri aaa lanmak yargılanma korkularımdan dolayı çok açıklama yapıyorum önceden söylüyorum herşeyi
Yap ve söyle açık açık bırak birazcık da onlar düşünsün
Benim başım çatlıyor yok yere sosyal kaygı sanırım benimki yaygın anksiyetem varmış
Kafayı yicem annem babam aşırı panik kontrolcü aman yapma aman dur diyen insanlardı bi yemek bile öğretmedi annem
Yapamazsın gidemezsin otur felan
Herşeyi detay detay anlattırdılar
Anlat anlat hala arayıp bişeyler anlat derler kafayı yiyen
Bununla ilgili hayatı yeniden keşfedin diye bir kitap var çok işini görür okursan eğer
Okurum şu an napabilirim kafam uyuşuyor çünkü iyice insanlardan uzaklaşasım geliyor
Aşırı empatlık durumu hakkında araştırma yap yaşadığın sorunlarla ilgili bir şeyler oku zamanla oturur
Ya neyin neyden kaynaklandığını felan herşeyi farkettim okudum oncamkitap video terapi ama düzeltemiyorum hala çabalıyorum ama tam olmuyor
Bırakma kaç yaşındasın bilmiyorum bu kadar yıllık olan bir birikinti kolay kolay düzelmez zaman gerekir
25 yaşındayım düzelir mi peki daha yeni biraz hayır demeye biraz daha kendimi suçlamamaya başladım mesela yanımda biri üzülsün ben sebep oldum diye düşünüyorum
Bunun şu anda olduğun yaşla ilgisi yok bir yaranın iyileşmesi derinliğine bağlı olarak değişir. İyileşmeden o boşlukla bir ömür geçirip geçirmemek de senin elinde, ben değiştirmeye çalışıyorum fazlasıyla yorucu
Sende mi böylesin ben kendimi bildim biledi ailem beni böyle yetiştirdi hep tedirgin çevremiz yok şiddet küfür baskı kontrol
Evlendim de eşim sağ olsun o elimden tuttu tedaviye yönlendirdi
Böyleyim çok değişti bu yıllarca yaptığım araştırmanın bir sonucu onun için bu kadar anlayışlıyım diyim. Benim suçum değildi ama benim hayatım beni etkiliyor onun için önemli
Evet ben de diyorum hayatım etkileniyor diyorum ya ölürsem ömrüm böyle mi geçsin evladıma böyle mi öğreteyim durduk yere başım ağrıyo kafam uyuşuyor 🥹
Ağrımasın bunu tersine çevir farkındayım ne mutlu çocuğuma geçmeyecek de. Sen böyle yaptığında bu kuşaklar arasında bir kırılma yaratır.
Terapistim de diyor kırılmayı sen yaşadığın için çok zorlanıyorsun ama başaramıcam diye korkuyorum hasta olcam sanki çok yoruldum bitap düştüm sadece bu değildi öfke felan da vardı panik atak onları hallettim ama bu çok zorluyor ne düşünebilirim o an acaba nasıl rahatlarım
Bir yöntemi yok mu ya
Yöntemi devam etmek ve bırakmamak
Ama ben daha tam yapamıyorum denemeye mi devam edicem yapabildiğimde geçecek mi bu his
Ben daha 2 ay sonraki kendi evimdeki mevlüdü , yok ramazanda çağırdıklarına ne yemek yapacağımı felan düşünüyorum
Tek başıma dik duramıyor gibiyim sanki yardıma ihtiyacım varmış gibi
Denemeye devam edip yapabileceksin bir şeyleri ve şu anda durumu bu kadar zorlaştıran şey bunun tek bir sorun olmaması ve birçok sorunun bir araya gelip komlikeleştirmesi. Çözmesi zor ama imkansız değil
Evet tek sorun bu değil artı çok kafaya takmam var başka da bi sorunum yok diğerleri eskiden di 1 yıl tedavi aldım düzeldi şuna hayatımda bundan başka düşündüğüm bişe yok
Bu da hallolur
İçinden gelenin aksini yap. Rahatsız olsan da.
Dayanamıyorum buna terapi de alıyorum terapistim de diyor tersini yap diye ama başıma ağrılar giriyor
Çok takıyorum
Ancak kendine yardım edebilirsin, ilaç terapi bir yere kadar.
Yöntem nedir peki kafayı yicem yoksa
Ben bundan hoşlanmadım derken zorlanıyorum
Ya da diyelim ki ben param yok elbise alamıcam bu davet için dedim
Ama diyelim ki aldım bi şekilde
Sanki yargılıcaklar aaa param yok diyordu almış denecek felan gibi hissediyorum
Ya da param yok dedi ama kendine bileklik almış
Ondan herşeyi detaylı anlatmak istiyorum ki bana soru sorulmasın arkamdan aaaa öyle yapmış denmesin
Ben İzzet Gullu nün videolarindan çok yararlandım. Sana da tavsiye ederim
YouTube a İzzet güllü takıntı diye yaz ulaşırsın.
Ben link paylasamiyorum.