Günaydın günaydın günaydın 🥰 kader güzel olursa kendisi de güzel olur 🥰

Günaydın günaydın günaydın 🥰 kader güzel olursa kendisi de güzel olur 🥰

İnsan, insan olduğu için güzeldir. Kader ise tıpkı bir dost, bir sevgili ya da bir yol arkadaşı gibidir. Onu tanımaz, anlamaz, onunla inatlaşırsak bize zorluklar çıkarır, hayatı bir mücadeleye dönüştürür. Ama eğer onu anlamaya, içindeki işaretleri görmeye çalışırsak, kader bize yol gösterir, kapılar açar ve hayatımızı istediğimiz yönde şekillendirmemize yardımcı olur.
Ancak bazen Unutma, "Bu nasıl kader! kaderim bu mu?' diyenleri de düşün. belki hayatta tek başına kalmış, belki amansız bir hastalığa yakalanmış, belki her şeyim var... Ama kendinden bir parçayı dünyaya getirememenin üzüntüsü sarmış... türlü, türlü somut KADER diye baş etmeye çalışan insanların var olduklarını hatırla. İşte o zaman kaderinin sana ne kadar iyi ve dost olup olmadığını nasıl bir yoldaş olduğunu daha iyi anlarsın. Kaderle kavga etmek yerine, onunla uyum içinde yürümeyi öğrenmek, hayatı anlamanın ve güzelleştirmenin en güçlü yoludur.
Ben güzelim ya yeter? Hııııı hııııı☺️🙃 yazgı dediğiniz şeyi kişi kendi belirler bir şeylerin girip yaşamını güzelleştiriilmesini beklemek en büyük hatalardan bir tanesi her şey üstüste gelebilir kötü gidiyor olabilir ama gayretle çalışmak biraz beceri biraz zeka artı tuz ve karabiber ile enfes bir yemek oluşturulup güzel bir yaşam sürülebilir kişinin isteyip güzel düşünmesi ve düşünceler üzerinde güzel örgüler kurması kolay olmasa da yapılabilecek ve kişi doğasında olan bir durumdur ve gerçekleşebilir her şeyin kötü gidiyor iyi olmuyor derseniz evren her şeyi daha da kötü içinden çıkılmaz hale getirir
Allah herşeyi bilir görür işitir. Bizim ne yaşadığımızı neler yaşayacağımızı da bilir ve kaderimiz olarak yaratır. Allahın bilmesi kaderdir. Yani kaderimizde yazıyor diye yaşamıyoruz kader bizi kısıtlamıyor kadere mahkumlukta yok yani kaderde yazıyor diye yaşıyoruz diyenler var onların dediği gibi değil kader, yani kader bizi zorlamıyor. Allah bizim ne yaşadığımızı yaşayacağımızı bilir ve kader olarak yaratır. Kendimizi güzel yapmakta çirkin yapmakta bizim elimizde. Allah irade vermiş bize. Soru güzel bu yüzden güzelce anlatıp öyle cevaplayayım dedim.
Kaderi güzel olsun tabii ki ya. Kendi güzel olsa ne olacak ki. Ne güzeller ne hallerde. Ayrıca benim bildiğim bir laf var her kurt dudakların kör bir alıcısı olurmuş. Kaderi güzel olsun kendi çirkin olsun onu da alıcısı olur yani. Belki tipini düzeltebilirsin ama kaderini düzeltemezsin o senin elinde değil.
Cevap
65Cevap
Bence insanın kendisi güzel olmalı, çünkü dışsal güzellik geçici ve sınırlı. Kendine değer veren, içindeki güzellikleri ve potansiyeli ortaya çıkaran bir insan, gerçek anlamda güzel olur. Kader de önemli tabii ki, ama insanın kaderini şekillendiren en büyük etken, kendi seçimleri ve içsel gücü. Kendi değerini bilmek, kendine güvenmek ve güçlü bir karaktere sahip olmak, uzun vadede hem içsel hem de dışsal güzelliği beraberinde getirir.
Yüreği olmalı, merhameti olmalı, vicdanı olmalı, cesareti olmalı, zeki, çevik ve adaletli olmalı, hepsini topladığımızda karakteri olmalı. Bir karakter ortaya koyabilmeli insan.
Gerisini kader hallediyor. Bir insanın başına sürekli bir şeyler geliyorsa, dönüp kendine bakmalı. Hata kendisindedir..
İnsanın kaderi güzel olmalıdır tabi ki de. kaderinde güzel bir hayat varsa zaten gerisi önemli değildir. mesela sağlık çok önemli her şeyin başı sağlık insan sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmelidir. karakteri de sağlam olmalıdır iyi bir insan olmalıdır iyilik etmeli hayvanları sevmeli ve en önemlisi kendisine saygısı olmalıdır. bunlar olduğu sürece kader de iyi olur inşallah.
İnsan oğlu doğruyu ve yanlışı ayırt edebilecek zekaya sahip. 'Bu yanlış ama ben bunu yapmak istiyorum' dersin yaparsın olmayınca kader dersin. İşte buna da aptallık denir. Yani kafası güzel olsun yeter :)
İnsanın kaderi güzel olucak bahtın güzel olunca insan kendi güzelleşiyor zaten
Insanın kaderinin güzel olması daha cazip geldi. Çünkü yüzü güzel olan insanlar bunu bir koz gibi kullanmaya ya da güzelliklerinden dolayı kullanılmaya eğilimlilerdir. Güzel olduğunuz için birinin yanına yakıştırılırsınız bazen, güzel olduğunuz için bunu bir gelir kaynağı zannedebilirsiniz, güzel olduğunuz için zeki olmanız beklenmez, insanlar size çerçeve muamelesi yapar. Içindekiyle pek kimse ilgilenmez. Belki siz bile güzelliğinize güvenerek kendinize yatırım yapmaya gerek duymaz, bomboş kalırsınız. Sonra biri sizi sadece yanında güzel durduğunuz için tercih eder. Kıskanılmaya araçsınızdır. Fakat kaderiniz güzel olduğu zaman, dış görünüş gibi faktörlere aldıranlarla değil, sizi kadın ya da erkek gören değil, size baktığında insan gören insanlarla karşılaşırsınız hayatta. Bazen deriz ya “bu adam bu kadına nasıl bakmış” diye. İşte o kadınlar mesela yüzü okadar değil fakat kaderi aşırı güzel insanlardır çoğu zaman.
Tabi ki mühim olan yaşayacağımız kaderin güzel ve kolay olması.. İnsan yüz ve fiziken ne kadar güzel olsa da çektiği sıkıntılar ve yanlış insanlar ziyadesiyle yıpratır.. Ama birde şöyle bir gerçek var ki, kader gayrete aşıktır.. Yani birşeyleri seçme iradesi bize de verilmiştir. İnsan düşüncelerini güzel yönlendirerek ve gayret ederek en iyiyi seçmeli ve geliştirmek için mücadele etmelidir..
İkisi de birbirini tamamlanıyor mu zaten çünkü şöyle bir etrafımıza baktığımız zaman güzellik kelimesi düşen kişiye değişebilir birisine güzel gelen diğerine gelmeyebilir ama şöyle söyleyelim bir insana baktığınızda kaderi güzel olduğu zaman kendisi git al olmazsa da kaderindeki insanla güzelleşiyor bence
Bence insanın kendisi güzel olmalı; kalbi, niyeti, düşünceleri... Kader, çoğu zaman bizim seçimlerimiz tercihi yansıması. Eğer içimizde güzellik varsa, zor zamanlarda bile umut buluruz. Kader ne getirirse getirsin, duruşumuz belirler. Güzel bir kalp, en kötü kaderi bile aydınlatır. Gün gelir kader de insana gülümser, çünkü güzellik önce içimizde başlar.
En azından ben böyle mutlu oluyorum.
ALLAH İNSANA ÇİRKİN BAHTI VERSİN...
sözünü duymuşsunuzdur.
Güzellerin bahtı olmaz
Çirkinler çok daha şanslı nasipli olurlar.
O yüzden siz siz olun güzelliğinizle değil nasibinizle var olun ✔️
Ama kıyamam kii
Gözyaşı olmasın lütfen.
Farkında olmadan Sizi üzecek bir şey söylemedim değil mi? 🥺
Kimseyle de alakası olmasın zaten boş ver.
Seni üzen kıran inciten her kimse
İnan bana şu an seni düşünmüyor
Yaptığının farkında bile değil
Ve haberi de yok senin gözyaşlarından.
Olsaydı sen bu kadar içli olmazdın
En azından
Çözüm bulamasa
Bir şeyleri değiştirmeye gücü yetmese de
Benim farkımda
Beni anlıyor... diye düşünüp
Bu küçük mutlulukla bile avuturdun kendini.
Ama şu an onu bile hissedemiyorum sizde.
Bu yüzden
Siz de onu düşünmeyin
Sorgulamayın
Neden böyle diye anlam arayışına girmeyin.
Gülümsemek için sebepler bulun kendislnize.
Eminim bir süre sonra
Yapmacık gülücükler
Yerini içten tebessümlere bırakacaktır...🙏🤍
Asıl ben teşekkür ederim kıymet verip okuduğunuz, dikkate aldığınız için
Yüzünüz de açan bahar çiçekleri
Hiç solmasın
Kimse de soldurmasın
🙏🤍🥰
🫂🥀🙏
Hem kaderi hem yüzü güzel olsun insanın bence. Olmasa da üstesinden gelinir ama olursa güzel olur 😃
Vallahi benim ne kaderim güzel ne kendimi güzel huyum güzel içim güzel ama dışım kötü kaderim de kötü
Neyim kötü değil 🥲
İnsanlığım olabilir ama insanlar insanlığa pek bakmıyor artık 😅🥲🥹
Sende güzelsin. Kaderinde guzeldir
Hissediyorum 😅☺️
Kaderi güzel olsun Allah çirkinler şansı versin diye boşuna demiyorlar
Ikisinden de bu kuple olsa olmuo mu hanim ablam.😝🤣
Bazen; insanın kaderi şansı kadârdır'..
Yüreğin kadar nasibin de güzel olacak..
Çünkü;
Şımarmak için, pahalı meziyetlerden çok'..
Güzel, seven bir yüreğin gölgesi yeter🍂
Döktürmüş yine senin kadro büyüledin mi bunları naptın bilmiyorum ki 😄
Olmuşken ikiside olsun biri olur biri olmaz kıyamet ondan kopar ayrımcılık yapmaya gerek yok😅
Ben güzele güzel demem güzel olmadıkça 😂😂😂😂
Kaderin güzel değilse sendeki güzellikte heba olur
Kaderimizi de bir noktada biz yönlendiriyoruz ama yine de kader 🙃
Kader zaten güzeldir
Allah kimseye kötü hayat yazmaz
O yüzden soru saçma olmuş kusura bakmazsan
Yüregi kalbi güzel olsun tıpkı senin gibi 😂
Ricalar efenim 😉
İkisi de güzel olmalı hayatdan zevk ala bilsin.
Kendin güzel olursan yani Allahu Teala ya kul olabilirsen kahırda hoş olur lütufda.
Halamın bir tanesi hep gününüz bahtiniz ağ olsun diye dua eder kendisi biraz çekmiş.
Bence kaderi önemli ama kaderim de güzel olmalı varsa yapacak bisey yok
Maalesef kendisi güzel olan kaderini de kendisi yazıyor!
Güzellik şu dönemde parayla yapılabilir ama kader parayla yapılamaz
İkisinin de kötü olduğunu anlayınca ekran bulanıklaşıyor işte ahahah
Kaderi güzel olacak tabii ki kendinin güzel olması beş para etmez
Kaderin güzel olmalıdır olasada pek önemi yok öyle ya da böyle öleceğiz
Kaderi güzel olsun güzellik zaten geçici ama sen mutluysan yüzüne vurur o güzellik
Kader bizim elimizde değil ama bazı şeyler bizim elimizde...
Güzellik bir şekilde halledelir ama kaderden kaçamazsın
Güzelin kaderi kara olur derdi rahmetli babaannem.
İçi...
Akli..
Kalbi...
Sonrası gelir zaten
Kendisi de kaderi de güzel olmalı
Tıp de önemli sonuçta
İç güzelliğe önem veririm. Dış güzellik geçicidir, aldanmayın.
kızlarda popişi erkeklerde pipişi. güzel olsun yeter.
Kaderi güzel olmalı bence de. Güzellik gelip geçici. Güzel ve mutsuz bi kadın olarak yazıyorum bunları. Kaderimiz güzel olsun kızlarım ❤
kaderi senin gibi güzel olmalı 🥱
rica ederim , güzele güzel denir ☺️
takip etmiyorsun değil mi 😌
açıkçası dış görünüşüm çok güzel ama kaderim maalesef öyle değil hangisini tercih edecek olursam tabi ki kaderimi seçerdim çirkin şansı olsaydı keşke
Apla benim ikisi de güzel iyi mi
Allah çirkin bahtı versin.
27esmerim Sence sende hangisi olsun isterdin?
Allah çirkin bahtı versin 😂🌸
😂 nolaydı auramız kadar şansımız olsaydı
Amaan be abyam
Günaydın insanın niyeti güzel olması gerekiyor
Niyet güzel olursa akıbet güzel olur
Kader ona göre ağını örer
Kaderin arada bir cilvesi olsada
Neticesi güzel olur
İkisini bir arada alamıyor muyuz
Kaderi ama kaderini de dış görünüşü şekillendirebiliyor bazen
kendisi güzel olmalı ardından her şey gelir kader bile gayrete aşıktır...
Rabbim kader güzelliği versin kader herşeyden önemli kalpc
İkisi de güzel olmalı birisi eksik olunca olmuyor
Kaderi güzel olmalı, dış görünüş gelip geçiyor.
Kaderi olmadıktan sonra anlamı yok
Memesi yoksa ne güzellik ne de başka şey..
Dünya güzeli olduk da noldu aşko 💅
Kader güzel olsun, güzellik geçici
Yargııı bencede kaderi güzel olmalı
kendisnin güzel olmasıda bi kader değilmidir zaten
Kaderi kaderi, kimse istemez kederi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?