Beni en çok dengeyi bozan, mazlum insanlara ve hayvanlara maddi manevi zulmeden, adaletten uzak ve kibirle dünyaya bakan cahiller yordu.. Ve hayatın maddi manevi telaşı hayatımı renklendirse de, yeri geldi ruhumu çok yordu.. Peki sizi ne yordu?

Beni en çok dengeyi bozan, mazlum insanlara ve hayvanlara maddi manevi zulmeden, adaletten uzak ve kibirle dünyaya bakan cahiller yordu.. Ve hayatın maddi manevi telaşı hayatımı renklendirse de, yeri geldi ruhumu çok yordu.. Peki sizi ne yordu?

Bu hayatta beni en çok yoran şey, mükemmelliğe ulaşma çabası diyebilirim. Sürekli olarak daha iyi, daha doğru ve daha kusursuz olmaya çalışmak, bazen beni yoruyor ve stres altına sokuyor. Mükemmelliğe ulaşma çabası, bazen beni daha çok çalışmaya, daha çok öğrenmeye ve daha çok çaba göstermeye teşvik ediyor. Ancak bazen de kendime karşı çok yüksek standartlar koymama, sürekli olarak yetersiz hissetmeme ve kendimi eleştirmeme neden oluyor.
Bu hayatta beni en çok yoran şey, insanların dürüst olmamaları ve güven eksiklikleri. Bu, hem ilişkilerde hem de iş hayatında büyük bir stres kaynağı olabiliyor. Gerçekten değer verdiğin insanlar bile bazen seni hayal kırıklığına uğratabiliyor. Bir de bazı şeylerin üzerine çok düşündüğüm için, bazen kendimi çıkmazda hissedebiliyorum. Hem geçmişteki hatalar hem de gelecekteki belirsizlikler arasında dengeyi tutturmak zor olabiliyor.
Daha yorulmadım.. Genel olarak kötü ve bencil insanlar yormaya çalışıyor ama kendimi uzak tutuyorum mesafemi ayarlıyorum.. Bu dünyanın değişeceğine dair inancım da kalmadığı için gündem ya da olayları takip etmiyorum.. Kendi yolumda usulca yürüyorum :))
Haketmeyen insanlara verdiğim değer yordu. Karşılığı hep koca bir 0 oldu.
Diğerlerini hep kendim gibi zannettim, değillermiş.
Bu şekilde yetiştirdiler bizi ama sonradan bunun böyle olmak zorunda olmadığını öğrendik..
Lakin hem geç oldu, hem güç..
Cevap
27Cevap
Nankörlük etmek istemem tabi ama ailesel olarak en çok yoruldum diyebilirim. Tabi bu şikayet değil de soruya binaen en çok yoran cevap vermek için. Yoksa nice insanlardan şanslıyım hamdolsun.
Kaybedecek birşeyim yok benim mesela. Ailemi kaybettim, ruh sağlığımı kaybettim. Bunları anlamayan kıt kafalı insanlar yoruyor.))
Kararsız, duygularından emin olmayan kişiler. Ve değişime dönüşüme kendini kapatmış önyargılı kişiler.
Ölçemedim ya öyle akıyor ya çok anlaşılmadı yani en çok ne yordu. Ama güzel yani bence bir zararı yok. Gene gelsem gene yaşarım.
İnsanlar... insan, insanın en ağır sınavıdır
Sevdiklerimin beni sevmemesi ve yalnızlık hiç bir yere ait hissetmeme
Verdiğim değerin karşılığını görememek yordu
Ben ise ruhumun sürekli terk edilmiş yorgunluğundan baki ve ebedi olan Allah' a sığındım
Üzülmeye, kafaya takilmayacak insan görünümlü ama sağlıklı kendini yetistirmemis insanlar.
Babamın andropoza gırmesıyle olusan yenı heveslerı gitim tarzı vs yoruyo bıraz reıs
İnsanların kendilerini değersizler şeyler için değersizleştirmesi yordu
Sadece daha ağır ve detaylı yaşamak istedim. Yorulmak bahanemdi.
Değer verip aynı değeri görememek yordu.
Beni en çok yine ben yordum gerisi hayatımdan akıp geçti
Tek bir kelime anlaşılamamak
Sevdiklerim..
Merhaba,
Aşksızlık! 😅
İnsanlar ve onların zihniyetleri yordu.
Ne istediğini bilmeyen kişiler
Değer verdiğim insanlar
Dostmuş gibi yapanlar seviyormuş gibi yapanlar
Anlaşılmama, anlaşılamamak.
İnsanlar
Zekasal ve ruhsal yonden dusuk olanlar