Futbolcular karambolde tekmeliyor, trolcüler deniz siyahken avlanıyor, çocuklar öğretmen sınıftan çıkar çıkmaz çıldırıyor, pazarcılar tezgahın dehlizlerinde gizliyorsa çürük elmayı, izlenmediğini düşünmek nedir? Belki de belirtisi değil, kendisidir deliliğin. /A. Ali Ural
İzlenildiğini düşünmek delilik belirtisidir de, izlenilmediğini düşünmek nedir?
Koca koca insanlar kimsenin onları görmediğini düşünür🤦🏻 Hatırlıyorum, ben okul yaşlarında Kuran tefsirinde bunu okumuştum: "Sizleri (insanların) başıboş bırakıldığını mı düşünüyorsunuz?", daha sonra "yalnız kaldığı yerde insanın yoldaşı şeytandır", ve ya " yalnız olduğunuzu düşündüğünüzde bile sizi izleyen mutlaka ikinci biri vardır" bu gibi sözler çok mantıklı geldi ve ikinci şahıs olmak adına defalarca her hangi bir insanın "beni zaten görmüyorlar" dediği kısımlarda yaptıkları şeylerin şahitliğini yaşadım, ayrıca aynı şey benim başıma da gelmiştir kesin.
Ayrıca böyle bir söz okudum sanki Kuranda "hiç kimse görmese bile etrafınızda olan hayvanat aleminde olan haşereler, kuşlar ve. s bile sizin yaptığınıza şahitlik yapar" bütün bunlar boş laflar olamaz ve doğruluğunu çok çok kez insanları yaptıkları şeylerde izlemekle ve gözlemleyerek kendime kanıtladım. Bu yüzden her nerede olursam olayım ve her nerede ne yaparsam yapayım hep "sadece ben yokum" gibisinden düşünce ile davranırım. Zaten benim düşünceme göre "yalnızım ve istediğim b*ku yapabilirim" düşüncesi çok hayvani ve düşük bir insanlık belirtisi ve asla zerafetle yarışamaz. Her zaman dikkatli davranmak, düşünceli olmak, başka olasılıkları düşünerek öngörmek ve ona göre davranmak başkaları için her ne kadar ikiyüzlü ve ya "bukalemun tavırlar" gibi gözükse de bence asalet ve zerafetin aynı zamanda yüceliğin ta kendisi. Zaten insanı şüursuz varlıklardan ve nefsani isteklerden arındıran şey yalnız olduğunda bile "ona fısıldayan şeytanın susmasını sağlamaktır". Bu "şeytan" düşüncelerde gerçekleşen her şey olabilir. İnsan olmak ve yaşamak bununla her Allahın günü mücadele etmek ve bir yerden sonra "nirvanaya", "iç huzura" ulaşarak arınmak demektir. Ben böyle düşünüyorum
Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
İzlenildiğini düşünmek, paranoid düşünceler olarak bilinen bir durumun işareti olabilir. Ancak, izlenilmediğini düşünmek genellikle normal bir durumdur. Çoğu insan zaman zaman yalnız kalır ve kimse tarafından izlenmediğini düşünür. hatta mesela Kendinize güvenmiyorsanız veya değersiz hissediyorsanız, kimsenin sizi umursamadığını veya izlemediğini düşünebilirsiniz. Bu durum, özgüven eksikliğinizin bir yansıması olabilir. Depresyon, ilgi kaybı, umutsuzluk ve yalnızlık gibi duygulara neden olabilir. Bu duygular, kimsenin sizi önemsemediği veya izlemediği düşüncesini tetikleyebilir.
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
İzlenildiğini düşünmek delilik belirtisi olabilir, ama izlenilmediğini düşünmek de başka bir aşırı uç olabilir. Eğer sürekli olarak kimse beni fark etmiyor gibi hissediyorsam, bu da bir tür içe kapanma ya da yalnızlık hissi olabilir. Bazen insan, dış dünyadan soyutlanmış gibi hissedebilir ve bu da psikolojik bir durumun göstergesi olabilir. Her iki durum da aslında insanın kendi iç dünyasında bir dengesizlik yaşadığını gösterebilir.
Deliliğin belirtisi değil.. Aleni olmanın verdiği dayanılmaz hafiflik.. Futbolcu ceza almayacağını biliyor çocuklar çıldırma anının o olduğunu öğreniyor trolcu yakalansa bile bir şey olmayacağını biliyor.. Pazarcı işin sanindandie diyor.. Kısaca gözükse bile umursanmiyor genel bir kani olmuş.. Normqllesiyor.. Ahlaksızlık düzensizlik arrik kapılı kapılar ardına ihtiyaç duymuyor aramızda rahatça gezebiliyor.. Hatta çürük malı ayıran pazarcı saf.. Pislik yapmayan futbolcu sevilmiyor.. Uslu çocuklar zorbalaniyor.. Küçük balıkları denize geri salan balıkçı canım oluyor.. İnsqn cehenneme giden taşları bir bir dosuyor.. Sonrada kendisine bir şey yapılsa ağlıyor... Bencillik ahlaksızlık adalaetsizlik gün be gün büyüyor ve bu delirmenin belirtisi değil akıllı olmanın yolunu bulmanın kendini kurtarmanın yolu olarak görülüyor :))
İzlenip izlememek için değil insan kendisi için bilhassa kendine saygısı için karşındaki insanın hakkına girmemek için bunu yapmamalı karşındaki insan bin bir emek alın teriyle o ekmeği hak etti ya da elmayı sen ona çürüğü kötüyü verirsen evine aç çocuklarına götürüyor belkim onlar yiyemez doyamazsa vicdanın nasıl rahat eder hak hukuk.. kimse görsün görmesin insan kendine sonrada karşındaki insana saygıdan yapmamalı daima kendine yakışanı yapmalı insan olmalı..