Ben eleştiriye açık biriyim ancak bir türlü memnun olmayan, her şeyde bir kusur arayan ve sürekli eleştiren insanla iletişim kurmak bir süre sonra yorucu ola biliyor.😄

Ben eleştiriye açık biriyim ancak bir türlü memnun olmayan, her şeyde bir kusur arayan ve sürekli eleştiren insanla iletişim kurmak bir süre sonra yorucu ola biliyor.😄

Evet, sürekli eleştiri yapan biri, karşısındaki kişiyi kendinden soğutabilir. Eleştiri, yapıcı ve geliştirici olduğu sürece faydalı olabilir. Ancak sürekli ve acımasız eleştiriler, ilişkileri zedeleyebilir, duygusal yaralar açabilir ve insanları mutsuz edebilir Özgüven Eksikliği: Sürekli eleştirilen bir kişi, zamanla kendine olan güvenini kaybedebilir. Kendini yetersiz, başarısız veya değersiz hissedebilir. Kaygı ve Stres: Sürekli eleştirilme korkusu, kişide kaygı ve stres yaratabilir. Kişi, sürekli hata yapma veya eleştirilme endişesiyle yaşayabilir. Depresyon: Sürekli eleştiriye maruz kalmak, uzun vadede depresyona yol açabilir. Kişi, umutsuzluğa kapılabilir, hayattan zevk almamaya başlayabilir.
Yakınımda tutmam uzak durulması gereken ikinci insan tipi gizli narsistdir. Karşısındakını sürekli eleştirerek, değersiz hissetdirip, kendilerini iyi hisseden insanlardır. Kendi eksikliklerini başkalarını eleştirerek kapatmaya çalışan narsist insan belirtileri bunlar.
Teşekkür ederim🙏🏻
Yengem🤣, kötü niyetli değildir ama her konuda bir uzman havasında gezer.
Yeni eve taşındım, tabii o da geldi. Bir baktı, "Bu pencere yanlış yerden açılmış" diye başladı. "Duvarın mühendislik hatası var, mutfak adası sola kaymış, koltuk, sehpa, masa, perdeler, televizyonu da yanlış yere monte ettimişin!" diye bikbik durmaksızın "Bunu böyle yapmalıydınız, şunu şuraya koymalısınız" diyerek evin her köşesini değiştirmeye kalktı. Çenende motor var galiba dedim. Alındı ama kırılmadı. 😄🌸
Böyle biriyle ömür geçmez ya, soğurum tabi kim olursa olsun. Bu tür kişiler kendilerini tamamlamış zannedip , eleştiri adı altında etrafa negatif enerji yayarlar , aslında kendini yetiştirememiş kişidir. Bunların hayatına dikkatli bakarsak , hayata dair bir amacının, başarısının olmadığını açık aydın görürüz hiç şaşmaz.
Kesinlikle zamanla soğuyorum ciddiye almamaya başlıyorum , dozunda ve samimiyyetle yapılan eleştirler daha değerlidir. Farkında olmadan sürekli eleştiriyi huy haline getirenler negativ enerji yayar elbette, hayat motivasiyaları başkalarını eleştirerek eğlenmek gibi görünüyor.😀
@KIZILİNKA beybimm yorumu yalnış yere şaapmışsın 😘
@KIZILİNKA olur öyle şeyler 🌸😌
Cevap
19Cevap
Evet, sürekli eleştiri yapan biri beni kendinden soğutabilir. Eleştiriler sürekli hale geldiğinde, kendimi değerli hissetmemeye başlarım ve bu da ilişkideki bağları zedeler. Yapıcı eleştiriler elbette önemli, ama sürekli olumsuzluk ve yargılama beni rahatsız eder. İletişimde saygı ve anlayış daha değerli.
Yani arada eleştirmek gayet normaldir ama sürekli bunu yapıp olayın tadını çıkarmak yerine eleştiri yapması sıkar ya sevmiyorum öyle şeyleri
Some başak burcu problems :D uzak durulası
😅🤝
Bu toplumun çoğu vardır ki onlar o ikelimenin anlamını bilmezler. Eleştiri insanın kendi evine bir tuğla dizmesine yardım edip işin neticesinde o insanı barındırmak gibidir. Birde eleştiri sanılan işler vardır, onlar da o işi ev yıkmak gayesiyle yapıyor gibidirler. Bu yıkıcı çiirkinlikte yapılan her işi görmezden geliniz ve işe meyleden kişilerden uzak durunuz
Halledilmesi gereken bir şeyi de hiç paylaşmaz ve hiç uyarmaz içine atarsa o dolar ve bir noktada sıkıntı olur. İyi bir iletişimde kalp kırmadan, çözüm odaklı tatlı eleştiriler olabilir.
-ya bana güzel sözler söylemeni istiyorum, senden duymak ne hoşuma gidiyor bir bilsenn.
-bana daha kibar olmanı istiyorum. Senin tatlı dilin benim çok hoşuma gidiyor ve mutlu ediyorsun beni.
-bana daha çok zaman ayırır mısın? Seni daha fazla göremezsem kırgınlık yaşayacağım.
Narsist insan davranışı. Yani özgüvensizlik belirtisi. Başkalarında kusur bulmaya çalışarak kendindekileri örtmeye çabalar. Çok zavallıca bir davranış umarım hepsi tedavi olur 😂
Yorulmaz onlar anam başka isi gucu yokki onlarin
Kimseye habire eleştiriler yapan biri değilim, habire eleştiri yağmuruna tutan insanlarla da muhatap olmam. Onları kendimden uzaklaştırırım hızlıca.
Uyuzluk olsun diye yapanlar negatiflik saçtığından iletişimde kalmam. İyiliğime eleştiriyorsa kulak verir ve uygularım da gerekiyorsa.
Merhaba eğer iki taraftan biri eleştiri yapıyorsa yalnış ilişki yaşıyorsunuz demektir. Ben öyle düşünüyorum. Çünkü ilişki anlayıştır. Eğer biri diğerini anlamaz ve değer vermez ise en sonunda eleştiriler "havada uçuşur"
Sürekli beni eleştiren birisi Kendi hatalarını görmez O yüzden de uzak durmayı daha çok tercih ederim, böyle kişiler genelde narsis ve baskın karakter olmayı severler başkasının üzerine otorite kurmayı severler O yüzden istemem.
Eleştiriye çok açık insan görmedim açıkçası. Ama evet sürekli “sen, sen, sen” diyen insan da bir şüphe uyandırır yani o zaman niye etrafımdasın dedirtir
Hem kendini, hem de beni sürekli eleştiren, herşeye negatif bakan ve ortamı daha çok veren bir düşünce yapısı beni hızla soğutur..
Eleştiri rahatsız etmez lakin bu sürekli ve gereksiz olursa rahatsız olurum
O kişi kendine bakabilir mesela eleştri yapmadan önce.
sürekli eleştiri yapan kişiyle ortak frekansta bulunamayık
Soğutur ben fikrini sorduğumda söyleyebilir ama boş boş eleştiri yapıyorsa bu durumdan hoşlanmam
Evet soğurum , yetersiz hiss ederim kendimi kimse 4/4lük değil
Sürekli eleştiri olmaz bence ya yani olmamalı yahu hiç mi güzel yaptığımız bir şey yok 😂
eleştiriye açık biriyim ama yaşama garantisiz vermem :)
Hem soğutur hem de dayak yer.
Ee herhalde yani, hadsizzz 😒
Buz gibi soğurum 💅🏻
direk yol veriririm gereksiz bi insan tipi:)
En sevmediğim insan tipi
Dogru eleştiri olmalı
Uğraşamam bayar
Soğurum , uzaklaşırım
Evet soğutur
Evet soğurum
Evet sussun biraz
Kesinlikle
Soğutur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?