Beni kırdığı için iletişimi kestiğim, bana mail yoluyla ulaşmaya çalışan birine az evvel teşekkür ettim. Evet, yanlış okumadınız; teşekkür ettim! Bana nasıl davranılmaması gerektiğini öğrettiği için, bana birinden bir şey yapmasını 2. kere istememen gerektiğini öğrettiği için, bana nasıl davranılması gerektiğini öğrettiği için… Sınır koymanın, hayır demenin, kaybetmekten korkmamanın, değer veren insanı değer vermeyenden ayırt etmenin yollarını öğretti bana. Peki hayat en son size ne öğretti?
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Hayatın karmaşıklığı ve sürekli değişen doğası düşünüldüğünde, ondan çıkarılabilecek "son büyük ders" gibi tek bir şeyin olması pek mümkün değil. Yaşadığımız her deneyim, bizi biraz daha şekillendirir ve hayata bakış açımızı değiştirir. Ancak, eğer son zamanlarda beni en çok etkileyen ve üzerinde düşündüğüm bir dersi paylaşmam gerekirse, o da "anın değerini bilmek" olurdu. Günümüzde, sürekli olarak bir sonraki adıma, bir sonraki hedefe odaklanıyoruz. Geçmişi düşünüp pişmanlık duyuyoruz ya da geleceği planlayıp kaygılanıyoruz. Ancak, bu koşuşturma içinde, içinde bulunduğumuz anı yaşamayı ve onun kıymetini bilmeyi unutuyoruz. Hayatın akışı içinde, her anın biricik ve tekrarı olmadığını fark etmek, beni derinden etkiledi. Geçmişteki hatalarımızdan ders çıkarabilir, geleceğe yönelik planlar yapabiliriz. Ancak, ne geçmişi değiştirebilir ne de geleceği tam olarak kontrol edebiliriz. Sahip olduğumuz tek şey, şu an.
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Bu hayattan çıkardığım son büyük ders, sabırlı olmanın ve zamanın önemli olduğunu anlamak oldu. Her şey hemen olamayabilir ve bazen hayatın bize sunduğu fırsatları doğru zamanda değerlendirmek gerekir. Zorluklarla karşılaştığımda bile, olayları bir adım geri çekilip daha sakin bir şekilde değerlendirmek, bana çoğu zaman daha doğru kararlar aldırdı. Sabır ve zaman, gerçekten çok değerli.
Çok kıymetli şeyler ogrenmissin.. Hayatımıza giren bazı insanların bize faydası olduğunu sandığımız insanlardan çok daha artısi olabiliyor..
Bana en son kendini nekadar hazirlasanda egitsende olan bazı durumlarda hazırlığın ya da egitimin çok işe yaramadığını olay vuku bulduğunda elinin ayaginin karisacagini ve olacak olani bilsen de seni sqsirtqbilecegini öğretti :))
En son çıkardığim en büyük ders sevgi herşeyi aşmaya yetmiyormuş. Seni çok seven ve hayaller kurduran da bu yol dikenli deyip bırakıyormuş. O yüzden artık ince eleyip sık dokuyorum.. Severken, güvenirken, tanışırken çok temkinli davranıyorum. Ve fazla fedakar olamamayi, sınırlar koymayi da yavaş yavaş öğrenmeye başladım.. Bunları öğrenmeye bir sevgili ve bir dost kederi vesile oldu.
Ölmek üzereyiz. Farkında mıyız değiliz. Bize verilen bu hayatın sırf gelecek kısmı için hareket ediyoruz. Günü unutuyoruz. Bundan dolayı gece yatarken de kavurmalı pilav yemeliyiz.
Oncelikle herkese merhaba ben aslında çok safım dir herkese kolay güvenirim ama bi gün geldi hiç kimseye guvenmiyecegimi anladım özelikle kızlar size söylüyorum eğer bir erkek size yakın davranıyorsa ve sizden bir şeyler istiyorsa ve olmayınca sinirleniyorsa o erkek ten olmaz... çekin.
Ne kadar seversen sev günün birinde en çok sevdiğim bile herseyım dediğin bile günün birinde seni terk edip gidecek O yüzden kimseye hayatta güvenme ya da hiç kimseyi kendinden çok sevme
senin kedi dişi mi dişiyse bizim Nuri paşa ile çiftleştirsek çocuk sokak kedileriyle çiftleşmeye çalışıyor mahallenin ağır abileriyle habire kavga ediyor
benim Nuri'min tek gözü kör ve bazı seslerden korkuyor evden dışarı pek çıkmaz ve yeğenim onu araba çarpmış halde buldu veterinere falan götürdü tedavi etti travmalarını yeni yeni atlatıyor