Bir insan, neden dikkat çekmeye çalışmasa da, dikkat ceker?

Bunu herhangi bir amaç için yazmıyorum, sadece artık rahatsız oluyorum ve gerçekten dayanamiyorum!

Ben, çok kalabalık ortam, gürültü ya da fazla parlak ışıklı ortamları sevmeyen biriyim, ama çok fazla insanları analiz eden bir insanım, genelde insanların hareketlerinden bile onların bazı amaçlarını hissediyorum bir süre sonra bazı şeyler yük haline geliyor ve piskolojik olarak yorgun ve bitkin hissediyorum. Asıl konu ben asla şatafatlı giyinen biri değilim hatta çok sade giyinen bir insanım, sessizim ve kendi halimde biriyim, genelde birileri ile takılma gereği duymam, yanlızlığı ihtiyaç olarak göruyorum, etrafta o kadar dikkat çekmemek için çabalıyorum ama neden yine merkez de ben oluyorum? Neden insanlar bana bakıyor? Neden gittiğim yerde yine ön planda ben oluyorum? Niye insanlar, farklıymışım gibi bana ayrıcalık tanıyorlar.( Ve o kadar çevrede kötü ve rahatsız eden insan var ki artık her şey normal gibi geliyor ve duygusal anlamda duygusuz hissediyorum, yani bir insan bir olay olunca tepki verir benim ise beynim duruyor yani sanki hiç bir şey olamamış gibi, sakin bir şekilde yoluma devam ediyorum...)

Bir insan, neden dikkat çekmeye çalışmasa da, dikkat ceker?