"İçimden bir ses şöyle yap dedi" deriz ya hani.. Hah işte o ses sana hep fısıldar mı?
İçimdeki ses git diyor ama gidecek bir yer yok.

"İçimden bir ses şöyle yap dedi" deriz ya hani.. Hah işte o ses sana hep fısıldar mı?
İçimdeki ses git diyor ama gidecek bir yer yok.

Yok fısıldamaz. Her seferinde değil dışarıdaki önerilere her zaman açığım. Her konuda yani. İş yerinde olsun benim kendi hayatımla ilgili olsun her zaman herkesi dinlerim ama kendi bildiğim doğruysa onu yaparım her zaman. Mantıken de böyle olması lazım zaten. Bir şeyi yapıyorsan kendi bildiğini yapmalısın ki iyisi de kötüsü de sana yani. Sonra demeyesin ki senin yüzünden yaptım diye dememek için kendimi deli yapmak en iyisi.
İç sesimiz, hepimizin içinde var olan, düşüncelerimizi, duygularımızı ve sezgilerimizi yansıtan bir sestir. Bazen bize doğru yolu gösterir, bazen de kararlarımızda bize rehberlik eder. Ancak, iç sesimizin her zaman doğruyu söylediği veya her durumda onu dinlememiz gerektiği anlamına gelmez. Karar verme aşamasında: Zor bir seçim yapmamız gerektiğinde, iç sesimiz bize hangi seçeneğin daha doğru olduğunu söyleyebilir. Tehlike anında: Kendimizi güvende hissetmediğimizde, iç sesimiz bizi uyarıp tehlikeden kaçınmamızı sağlayabilir. Yaratıcılık sürecinde: Bir fikir üzerinde çalışırken, iç sesimiz bize ilham verebilir ve yeni bakış açıları sunabilir. İlişkilerde: İnsanlarla iletişim kurarken, iç sesimiz bize karşıdaki kişinin niyetini veya duygularını anlamamızda yardımcı olabilir.
İç sesim çoğu zaman fısıldar, evet. Bazı durumlarda o sesi dinlemek iyi bir rehber olabilir, ama her zaman değil. Bazen iç sesim bana doğruyu gösterirken, bazen de fazla düşündürüp kararsız bırakabiliyor. Her durumda iç sesimi dinlemem, çünkü bazen mantık devreye girmeli ya da dışarıdan gelen fikirler de önemli olabilir. Ama yine de, iç sesimle barışık olmaya çalışırım, çünkü o, benim hislerimi ve değerlerimi yansıtan bir şey.
içindeki ses doğruyu söyler aslında ama insanlar yanlıştır! peki iç ses doğruyu söylerken bir çok şeyi neden yapamayız? insan yaratıcıdan çıkmış bir canlıdır (tarihi oku) ve iç ses yaratıcının sesidir, insan yaratıcı dışıdır. yani zihniyle yaşar. o yüzden iç sesin çoğu zaman yanlış yaptırır (gerçekte doğru olsada)
Cevap
7Cevap
İçimdeki ses bilinmezlerle ve sırlarla dolu belki yüzyıllar sonra bıle çözemediğimiz bu galakside hatta evrende aslında ne kadar önemsiz olduğumuz , bir kum zerresi kadar yerımızın dahi olmadığı bir hayatta neden bu kadar kargaşa kaos savaş ve gündelik yaşamlara takılıyor !! Olduğumuzu sorguluyor.. Aslında bir hiçiz sadece kabul etmiyoruz
İçimdeki sese kulak tıkamıyorum hiçbir zaman.. Olaylar ve durumlar konusunda o ses sayesinde mantıklı ve sağlıklı kararlar verebiliyorum.. Bazen çok uçuk fikirler de sunuyor ama onları pek uygulamıyorum.. İçimdeki ikinci ses bastırıyor onu..
Evet içimdeki ses sık sık fısıldar.. Bazen az çok dinlerim.. Ama genel dediklerini mantık süzgecinden geçiririm..
Fısıldar evet ve neredeyse tıpatıp bana gerçekleşeceği şeyleri söyler. Bende ona göre aksiyon alırım
İç sesimi dinlesem müebbet yerim. Susup otursun bir kenarda, yakmasın başımı.
Sürekli olarak fısıldıyor ve bu beni çok yoruyor
Evet kuvvetlidir çok ne derse oluyor nasıl dinlemeyeyim
Benim ki hiç susmuyor ki…
Gitme dur biraz daha gidersen donarsın
Evet benimki fısıldamaz konuşur
Herzaman fısıldar her zaman onu dinlerim
Daimonum yok
Evet
Fısıldar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?