Ben olmazsam hayat olmaz tabi kendimi düşüneceğim önce 😀😀

Ben olmazsam hayat olmaz tabi kendimi düşüneceğim önce 😀😀
Değişir bence kişiye göre. Bencillik Sadece kendi çıkarlarını düşünmek, başkalarının ihtiyaçlarını görmezden gelmek, başkalarına zarar vermek veya onları kullanmak. 2. Öz Bakım Fiziksel ve zihinsel sağlığına dikkat etmek, kişisel gelişimine odaklanmak, kendi ihtiyaçlarını karşılamak ve kendini mutlu etmek. Kendini düşünmek ve kendine özen göstermek önemlidir. Ancak, bu durum başkalarının haklarını ihlal etmeye veya onlara zarar vermeye başladığında bencillik haline gelir. Sağlıklı bir denge kurmak, hem kendi ihtiyaçlarını karşılamak hem de başkalarına karşı duyarlı olmakla mümkündür.
Zaman zaman iyidir bu evet. ama kendini düşünmekten kasıt bencil olmak olarak algılanmamalıdır. Bencil değil bir parça benci olmalısınız. yani bireycilik kavramı öne çıkıyor burada. onun da fazlası zarar, bu sefer gidip Howard Roark gibi olursunuz, öyle de yaşam geçmez be. Ortasını bulun işte
Aslında hiç bencil değilim, çevremdeki insanların ve yaşadığım çevrenin daha iyi bir yer olmasını insanların da daha iyi insanlar olmasını istiyorum kendim için bu kadar şey istemem ben bencil yapmaz ki her şey onlar için:))
Bana göre kendimi düşünmek bencillik değil, öz bakımdır. Kendime iyi bakmazsam, kimseye de doğru düzgün bir faydam olmaz. Ama sadece kendimi düşünürsem bu da bencillik olur. İkisi arasındaki dengeyi kurmak lazım. Kendime değer vermek, başkalarını yok saymak anlamına gelmez.
Cevap
15Cevap
Kendini düşünmek, bencillik değil, öz bakım olarak değerlendirilebilir. İnsanların sağlıklı bir şekilde başkalarına yardım edebilmesi için önce kendilerine iyi bakmaları gerekiyor. Öz bakım, fiziksel, duygusal ve zihinsel sağlığı korumak anlamına gelir ve bu da başkalarına karşı daha dengeli ve sağlıklı ilişkiler kurmamıza yardımcı olur. Tabii ki, sadece kendini düşünmek, aşırıya kaçarsa bencillik olabilir, ama kendine zaman ayırmak ve ihtiyaçlarını önemsemek kesinlikle bencillik değildir.
Seviyesi çok önemli. Eğer narsistlik seviyesinde ise tehlikelidir 🙃
Ama ayarında ise tabiki önce ben 😇
Bencillikse bile yine de kendimizi düşünmek önceliğimiz olmalı
Değişir, ben de kendimi düşünürüm ama bazen başkasını düşünürüm. O başkası da gelir beni sırtimdan vurur. Hsjsjsj O yüzden öz bakımdır :)
O zaman önceliklerimize kendimizi koyuyoruz 😀
Evett ablacığımm😂
Kendimi her zaman merkezde ve bir numara tutarım ben buna her zaman değerim çünkü ve bunun farkındayım😻😻
Kendini düşünmek asla bencillik değil kendini düşünmezsen bencillik edersin sen kendini sevip saymadimtan sonra gelen herkes seni kiricaktir
Dünya etrafında dönüyor gibi kendim de kendim diyip çalıp oynuyorsanız acilen desteğe davet ediyorum.
Bencillik değil, kendini sevmek ve şefkat göstermektir..
Her zaman önce kendini düşüneceksin hiç de bencillik değil
Gerekliliktir bu kadar vurdum duymaz gereksiz beyinler içinde başka bir şey yapılmaz.
bencillik başka bir şeydir
önce can sonra canandır
Öz bakımdır. Önce kendimiz iyi olacağız ki başkalarına iyi geleceğiz.
Kendimi düşünürüm en başta gerisi önemli değil kim ne derse desin 😂
Kendini düşünmek, doğru şekilde yapıldığında öz bakımdır ve önemlidir. Ancak, bu durum başkalarının haklarını ve duygularını göz ardı etmek anlamına gelmez. Sağlıklı bir denge kurarak hem kendimize hem de çevremize iyi bakabiliriz.
Kendi değerimizi bilmezsek başkasının önümüze attığı değer kırıntılarını değerimiz sanarız. Bir de dünyada ben varsam dünya var ben yoksam dünya yoktur yani.
Karşı tarafa zarar vermiyorsan ve karşı taraf bundan razıysa ve yapman gereken şeyleri yaptığını düşünüyorsan bencillik değildir bence özbakımdır tabiki de
kendimizi düşünmek öz bakım, kendimizden düşünmek bencilliktir ama onun da anlamı yürürlükten kalktı galiba. bencillikten değil öz bakımla insan kalabiliyoruz artık, bu da bişeydir tabii
Bencillik değil ama gereğinden fazla değilse.
Hayata tek taraflı bakmıyorsanız.
Koşullar ne olursa olsun sadece ben demiyorsanız.
Sadece kendimizi düşünmek evet bencillik olur kendimizi normal düşünmekse öz bakım olur
Önce Can gelir, sonra Canan... Can ölürse, Canan'ın ne önemi kalır...
Kendini düşünmek öz bakım, sadece kendini düşünmek bencillik.
İnsanın abartıya kaçmayacağı miktarda bencil olması gerekiyor
Önce kendin sonra başkalarına başlar. Öz bakım denir.
Her zaman her şeyde sadece kendimizi düşünmek bencillik
Hayır değildir. ben iyi olacağım ki çevreme faydam olsun.
Öz bakımdır ama dozunda düşünmek gerek her zaman ben demek bencilliğe girer 😄
Valla ben önce kendimi düşünürüm sonra başkası 😃
Bencil olmak gerekiyor aslında her zaman
İnsanın önceliği kendisi olmalı
kendimizi dusunmeden nasil yasiyacagiz? neden bencillik olsun ki
Önce ben tabii ki.
Bazen kendini düşünmek iyidir
Aşırıysa bencillik dozundaysa öz bakım
Olması gereken o, kendimizi düşünmemiz lazım ilk.
Özsaygıdır
Konuya bağlı
Öz bakım bence zaman bunu gerektiriyor
Öz bakım
Öz bakım tabi ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?