Herkesin insanları değerlendirme yöntemi farklıdır. Kimisi konuşma tarzına, kimisi davranışlarına, kimisi de küçük detaylara dikkat eder. Peki, sen bir insanın karakterini en hızlı ve en ilginç şekilde nasıl anlarsın?
Bir insanın karakterini en hızlı şekilde anlamanın en garip ama en etkili yolu nedir?
Ben bu konuda çok zorluk çekmiyorum.. yapım gereği oldukça detaycı ve ayrıntılı biri olduğum için bütünden parçaya gitmek yerine detaylardan yola çıkarak bütün hakkında fikir sahibi olabiliyorum.. Bir de hep savunduğum bir yöntem var ki hiç şaşmaz; seninle beraberken değil, senden önceki haliyle ya da senden sonrasına bakarak tanımlayabilirsin.. çünkü o zamanlar herhangi bir kılıfın içinde olmadan en orijinal ve yalın haliyle görünürler..
Bir insanın karakterini en hızlı şekilde anlamanın en garip ama etkili yolu, ona güçsüz olduğu bir anında nasıl davrandığını izlemektir. Çünkü insanlar en savunmasız anlarında gerçek yüzlerini gösterir. Mesela bir garsona, yaşlı birine ya da ihtiyacı olan birine karşı tavrı, o kişinin içindeki gerçek karakteri yansıtır. Maskeler düşer, samimiyet veya kibir ortaya çıkar. İnsanlar gülerken değil, sinirlendiğinde veya zorlandığı zaman bence kim olduklarını belli ederler. O anlarda dikkatli bakarsan, sana ne kadar dürüst olduklarını, empati seviyelerini ve hatta vicdanlarını bile görebilirsin.
nsanı tanımak mı istiyorsun? Elinden bir şey alamayacağına emin ol, o zaman kim olduğunu gösterir
Anlama noktasına geldigindede iş bitmiş oluyor. İş ortagınsa, iflas noktasında anlıyorsun.
Sevgiliyse başkasının koynunda görümce anlıyorsun. İş arkadaşın ise seni attırdıgında anlıyorsun.
Ögretmenin ise Sınav parası alabilmek için senin sınavı geçemeyecegin bir not verip, okuldan arttırınca hatta 20-25ne gelince ne karaktersiz oldugunu anlıyorsun ama
Hayat seni yol kenarında bırakırken, o karaktersizler hayata karakterlik dersi veriyor
Bir insanın karakterini hızlı bir şekilde anlamak kolay değildir birden fazla yüzü olabilir örneğin benim bugünden önceki günlerde tam olarak 2 3 yüzüm olmustur herkese bambaşka cevaplarla gitmisimdir. Birisine karakterli gorunmussundur bir digerine karaktersiz manyak gozukmussundur bu değişiyor karşındaki kişiye göre birde insanın istediği olmayınca ayrı bir cirkeflesiyormus hepsini kendimden biliyorum ama artik böyle birisi değilim olduğum gibiyim ve uzun zamandır kendim değildim kendime geldigim için cok mutluyum.