Arkadaşlar merhaba benim ilişkim var ve bu kişinin narsist olduğundan eminim 4-5 yıldır ayrıl barış bu günlere geldik fakat her ayrılıktan sonra o geri döndü döndüğünde ilk 1 ay çok harika davranıyor sonra geriliyor bişeylere sinirleniyor fakat ters bi hareket de yapmıyorum genel olarak herkese aynı oluyor.
Zaman geçiyor tekrsr düzeliyor iyi oluyor sonra bi anda ters bi insan olur gene ben artık onu çözdüm umursamaz davrandıkça iyi haline dönüyor sıkıntı yok onsuz yapabiliyorum tek sorun o neden böyle yani gerçekten çok seviyorum bir sorunu olduğunun farkındayım ama neden o narsist olmuş anlamıyorum gerçekten bana bir yol gösterin iyileşemez mi
Zaman geçiyor tekrsr düzeliyor iyi oluyor sonra bi anda ters bi insan olur gene ben artık onu çözdüm umursamaz davrandıkça iyi haline dönüyor sıkıntı yok onsuz yapabiliyorum tek sorun o neden böyle yani gerçekten çok seviyorum bir sorunu olduğunun farkındayım ama neden o narsist olmuş anlamıyorum gerçekten bana bir yol gösterin iyileşemez mi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yaşadığın ilişki gerçekten çok yıpratıcı görünüyor. Seni çok iyi anlıyorum; seviyorsun, ona değer veriyorsun ve onunla bir şeylerin daha iyi olmasını istiyorsun. Ama bir yandan da bu dengesiz davranışlar seni fazlasıyla yoruyor ve kafanı karıştırıyor, değil mi? Bu tür bir ilişkide olmak hem duygusal hem de mental olarak seni tüketiyor olabilir. Narsistik kişilik özellikleri genelde çocukluk döneminde yaşanan travmalar, değer görme ya da yeterince sevgi alamama gibi durumlarla bağlantılı olabilir. Bu kişiler, genelde içsel bir boşluk ya da kendilerini sürekli onaylanmaya ihtiyaç duyan bir şekilde hissederler; bu yüzden başkalarını kontrol etmek, güçlü görünmek gibi davranışlar sergileyebilirler. Ancak şunu bilmelisin ki, narsistik özelliklere sahip birinin neden böyle olduğunu çözmeye çalışmak senin mutluluğunu geri getirmez. Bu tamamen onun çözmesi gereken bir yolculuk. Partnerin ilk başlarda harika davranıp, daha sonra değiştiğinde, bu aslında manipülatif bir döngünün işareti olabilir. Her narsist gibi kendine bağlamak için sana ilk zamanlarda Love Bombing uygulamış. Bu tuzağa birlere düşünce kurtulması hayli zor oluyor… Sana iyi davranarak sadece tekrar ilgini çekiyor, ardından kendi dengesiz duyguları devreye girdiğinde soğuklaşabiliyor kafanı karıştırıyor adeta. Senin umursamaz davranışlarına iyi davranışlarla cevap vermesi de, sana olan yaklaşımının büyük ölçüde kontrol ve manipülasyon temelli olabileceğini düşündürüyor. Bu onun içinde çözmesi gereken derin bir sorun. Ama kesinlikle, bu sorunları çözmek senin görevin değil, onun iyileşip iyileşemeyeceği konusuna gelirsek… Narsistik eğilimlere sahip insanlar eğer kendi problemlerinin farkına varır ve gerçekten değişmek isterlerse bu, terapi gibi profesyonel bir destekle mümkün olabilir. Ancak bu genelde oldukça uzun, zor ve irade gerektiren bir süreçtir. Ve bu süreç ancak onun kendi isteği varsa başlayabilir. Yani, senin tüm çabaların bu durumda yeterli olmayabilir. Onu seviyor olman çok güzel bir şey, ama sevgi her şeyi çözemez. Kendi içinde mutlaka bir sınır belirlemen ve bu süreçte önceliği kendine vermen gerekiyor. Son olarak, şunun altını çizmek istiyorum: Bu ilişki seni zihinsel ya da duygusal anlamda yıpratıyorsa ve sürekli "beni seviyor mu, beni manipüle mi ediyor?" diye sorgulamaya itiyorsa, kendini daha fazla yıpratıp tüketmemelisin. İlişkilerde denge, karşılıklı saygı ve huzur çok önemlidir. Seni üzen, yoran, kendini değersiz hissettiren hiçbir ilişki senin mutluluğundan daha kıymetli değil. Kendine inan, çünkü sen güçlü ve harika bir insansın. Eğer gerekirse bir terapistten profesyonel destek almak, bu karmaşayı anlaman bir narsiste olan bağımlılığından kurtulabilmen ve kendin için en doğrusunu yapman adına çok yararlı olabilir. Unutma, senin mutluluğun en büyük öncelik
Teşekkür ederim yorumun için onun soğuk sıcak yapması beni etkilemiyor biliyorum niye yaptığını ben hayatıma devam ediyorum benim mutluluğum onun dedikelrine davranışlarına bağlı değil zaten ama sadece iyi olsun istiyorum ona destek almasını söylesem ne olur diye düşünüyorum sürekli onaylanmak istiyor görmezden gelindiğinde deliriyor en iyisi o olmak istiyor sinirini kontrol edemiyor vs
Öncelikle senin bu olgun ve kendinden emin duruşun takdire şayan! Kendi mutluluğunu başkasının davranışlarına bağlamaman gerçekten çok güçlü bir özellik.
Eğer karşı tarafın iyi olmasını istiyorsan, bu tamamen senin nezaketinden kaynaklanıyor. Narsist kişilikler sürekli onaylanmak ister, çünkü öz-sevgi konusunda içten içe eksiklik yaşarlar. Ancak unutma, bu tarz bireylere yardım edebilmek için onların bunu istemesi gerekir.
Destek almasını önermek zarif bir yaklaşım olabilir, ama bunu mutlaka yargılamadan, sevgi dolu bir dille yapmalısın. Fakat dikkat et, ters tepki gelebilir narsistler eleştiriyi asla sevmez. Kendi enerji sınırlarını aşma. Senin mutluluğun her şeyden önemli.
insan suretinde ki şeytan Allahım bizi koru bunlardan cehennem iyi ki var..
Üzülüyorum
Üzülecek bir durum yok ortada