sanki zaman geçtikçe mutsuzluk artıyormuş gibi hissediyorum;
-sizde durumlar nedir?
Yaş ilerledikçe mutsuzluk oranı daha mı çok artıyor?

sanki zaman geçtikçe mutsuzluk artıyormuş gibi hissediyorum;
-sizde durumlar nedir?
Yaş ilerledikçe mutsuzluk oranı daha mı çok artıyor?
Sorumluluklarda artıyor haliyle lakin yaşım ilerledikçe ben daha çok mutlu oldum, çünkü iyi bir başlangıç yapamadım, şeytan karakterli kişilerle tanıştım ve mutluluğun değerini daha iyi anladım, kendime sahip çıktıkça da , umursamamayı da becerdikçe de, mutluk havuzumu tek bir şeyle doldurmadıkça da daha çok mutlu oldum, küçük bir çocuktan gelen tebessüm, sevgi dolu bakışlar, bir çikolata, yeni bir kitap alıyor olmak, sıcak çikolatamı yudumlamak gibi etkenler ah bahtiyar ediyor beni, öyle küçük şeylerden mutlu oluyorum ki, çünkü mutluk havuzum bir çok şeyle dolu ve zamanında mutsuz bir hayat yaşayanlar, kendilerini tanıyıp mutluluğa karar verdikleri ve kendi değerlerini bildikleri zaman mutluluğa doğru gidiyorlar, mutluluğun değerini en çok zor yollardan geçenler biliyor, tatlı şirin insanları görmek de bahtiyar ediyor beni, değişik bir şiveyle konuşan, kedi seven tatlı bir amca , böyle küçücük şeylerden mutlu olan bir insanım, güzel insanları görmeyi seviyorum, iyilikle ve sevgiyle bakan insanları. Zamanında dev ettiğim sorunların şimdi pire olduğunu gördüm, takılmıyorum ufak tefek şeylere , kendime odaklanıyorum tamamen, insanların benimle alakalı düşüncelerini değiştiremem lakin kendime nasıl bakacağıma ben karar veririm, onun için mutlu olmak insanın elinde ve tercihi olan bir şey diyorum çoğu zaman.
Yaş büyüdükçe dertlerimizi de büyütüyoruz gözümüzde. An’da da kalamaz oluyoruz artık. Çocukken o anın akışına bırakıp doyasıya zamanın tadını çıkarırken, yaş ilerledikçe bu zorlaşıyor. Ya geçmişte ya da gelecek kaygısında oluyoruz.
Şimdiki zamandan uzaklaştıkça mutsuzlaşmaya mahkumdur, insan.
Tecrübe arttıkça farkındalık da artıyor. Farkındalık arttıkça da eskiden mutlu olduğumuz şeylerin yanılsamadan ibaret olduğunu görüyoruz. Haliyle bizi mutlu edecek çok az şey kalmaya başlıyor yaşlandıkça.
Cevap
1Cevap
Mutluluğu bilmem de insan daha bir dinginlesiyor
Kahkahaların yerini tebessümler alıyor olgunlaştıkça sadeleşiyorsun gibi, kendinle barışık olduğun her an mutlusundur..
Durgunlaşıyor insan
Bence de öyle
Bence oyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?