Herkes gece gelsin,, gece gelsin diyor.. sizce bu "Gece" neden bu kadar çok seviliyor?

Benim için Gece= Huzur demektir.
Herkes gece gelsin,, gece gelsin diyor.. sizce bu "Gece" neden bu kadar çok seviliyor?

Benim için Gece= Huzur demektir.
Gecenin bu kadar sevilme nedeni, insanın kendisiyle baş başa kalabilmesidir bence. Sessizlik, kalabalığın gürültüsünü susturur, düşünceler daha net duyulur. Yalnızlık, huzura dönüşür bazen. Işıklar sönünce maskeler de düşer; kimseye rol yapmadan, gerçek halinle var olursun. Bu özgürlük hissi, gecenin büyüsüdür.
Gecenin bu kadar sevilmesinin nedeni bence, insanın gündüzün karmaşasından uzaklaşıp kendisini daha özgür hissetmesinden kaynaklanıyor. Gece, hem sessizliği hem de gizemi içinde barındırdığı için, duygusal olarak daha derinlere inebiliyoruz. Bir de gece, her şeyin daha sakin ve huzurlu olduğu, hayallere dalabileceğimiz bir zaman dilimi gibi geliyor. Yıldızlar ve ay ışığı da işin romantik kısmını artırıyor. Gece, sadece uyumak için değil, duygusal olarak yeniden canlanmak, içsel dünyamızla yüzleşmek için de bir fırsat gibi.
İnsan gecenin yalnızlığında, gelen sessizliğin huzurunu severmiş. Kuru gürültülerden uzak, sarhoş eden yalnızlığı..
Her olumsuzluğa son verir bir çok gece. Sanki hiç bitmeyecekmiş gibi uzasın isteriz. Sabahın ışıklarına uzanmaya bile çekingen tavrımızla..
Kendimizi bulduğumuz, kendimize sabırlı davrandığımız, kendimize ikna olduğumuz zaman. Sadece gece olduğu zaman..
Teşekkür ederim.
sade ve dinlendirici
düşüncelerle baş başa bırakıcı :D
En çokta o yönünü seviyorum 😌
Gecelerr benimm 🫠
Rica ederim😚
Cevap
12Cevap
Geceyi sevmemin sebepleri, kendimle baş başa kalıyorum, gecenin o hüznünü, huzurunu ve sessizliğini seviyorum...
İyisi ile kötüsü ile herşeyi kör karanlığında saklaması.. sessizliği ıssızlığı..
sessiz sakin olduğu için olabilir
Bütün duyguların yoğun olduğu ve yaşandığı bir zaman dilimi.
Vede keyifli. Mutlaka bilimsel açıklaması olmalı.
Sakinlik ve huzur, belkide bir şeyler hormonları falan geliyor bilemiyorum shhs
Çünkü yalnızlığı, huzuru ve sükuneti içinde saklıyor. Gelirken de giderken de sessiz. Bütün hatalarını, kusurlarını saklıyor. Güneş gibi canını yakmıyor, ben geliyorum dercesine deşifre etmiyor herkesi ve her şeyi
Gece salgılanan hormonlar ve sessizliğin verdiği huzur gel gel dememize neden oluyor yani aslında istediğimiz şey sessizlik ve huzur... Gecenin üzerindeki o hafif duygusal katkısını da seviyorum
yaz akşamı güneş yok diye içki daha rahat içiliyor içki içince de insan zaten içinden geleni daha çok yaptığından genelde seks dönüyor ya her şey zincirleme birbirine bağlı
Tam olarak bu sebepten.
İnsanlar gece dinlendiği içindir ve gecelerin sessizliği insana huzur verir yaratılış olarakta böyledir zaten
Gündüzün telaşı ve gürültüsünün yerini sessizlik alır insanın kendini dinlemesi için fırsat tanır sessizlik ve karanlık çok çekici..
Çünkü her şey derin bir sessizliğe kavuşuyor. Gündüzün telaşından yorulan insan ruhu geceye sığınıyor adeta...
Kendimizle kalabilme fırsatı olduğu için sanırım 🙃
Gece olunca hüzünlü oluyor gece insanın düşünecek zamanı çok herşeyi düşünüyorsun..
Gece beni hep ürkütür. Akşamı severim ben. Güneş çekilmiş, sakin.
Kendinle baş başa kaldığın iç muhasebe yapıp oh be dediğin rahatlatan saatler olduğu için bence🙂🌸
Doğruları konuşur da ondan.
Bana huzur veriyor sessizliğin tadına varıyorum
Ben geceyi sevmiyorum gündüz daha iyi 😂
Sessizlik, yalnızlık ve huzur.
Huzurlu ve dinlendirici
Önce ben sordummm
Sence sorular aynı mı?
Ay şaka yaptım yahu nerden görcen benim sorumu
Tabii 🙂
Geceyi herkes sevmez bazılarına unutmuş olduğu karanlığı hatırlatır
Uyuyalım diye ya 😂
Ee yanii abartıyorlar ahhas