''Kolay bir saadet mi yoksa insanı yükselten bir ızdırap mı daha iyi''
Yeraltından Notlar

''Kolay bir saadet mi yoksa insanı yükselten bir ızdırap mı daha iyi''
Yeraltından Notlar
Baş kahramanın pisi pisine ahmaklığından ötürü çektiği acılar üzerine söylenmiş bir sözü de ciddiye alamıyorum ama ızdırabın iyisi olmaz. İstediği kadar yüksektsin o yaraların izleri geçmez. Gördükçe acını hatırlar bir daha acırsın. Saadet saadettir. Kolayı makbuldür.
Kolay saadet, genellikle anlık mutluluklar ve yüzeysel tatminler sunar. Bu tür mutluluklar, yaşamın getirdiği basit zevklerden kaynaklanır ve genellikle kısa sürelidir. Örneğin, bir arkadaşla yapılan keyifli bir sohbet veya bir tatil anısı gibi. Ancak bu tür mutluluklar, derin bir anlam ve tatmin sağlamadığında, zamanla boşluk hissine yol açabilir.
Öte yandan, insanı yükselten ızdırap, genellikle zorlu deneyimlerden ve mücadelelerden doğar. Bu tür deneyimler, kişiyi olgunlaştırır, karakterini güçlendirir ve derin bir anlayış kazandırır. Zorluklar karşısında gösterilen dayanıklılık, kişinin kendine olan güvenini artırır ve yaşamın anlamını daha derinlemesine kavramasına yardımcı olur. Bu tür bir ızdırap, acı verici olsa da, sonunda daha kalıcı ve anlamlı bir mutluluğa dönüşebilir.
Sonuç olarak, her iki durumun da kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır. Kolay saadet, anlık mutluluklar sunarken, insanı yükselten ızdırap, derin bir kişisel gelişim sağlar. Belki de en iyi yol, her iki durumu da dengeli bir şekilde deneyimlemek ve hayatın sunduğu her anı, iyi ya da kötü, bir öğrenme fırsatı olarak görmekte yatıyor.🌸
Kolay bir saadette insanın tatmin olabileceğini düşünmüyorum. Bir şeyin zor elde edilebilirliğiyle belirleniyor ölçüt. Zaten bu kadar hedefleri yükseltiyor olmasaydık her birimiz kendi küçük dünyasında mutlu olurdu.
Diğer yandan yükselen ızdırapta, yine ve yine var olan olumsuzlukta boğulup yükselmenin değeri anlaşılmazdı. Evet, istenen yer orası ama bu acıyı hafifletir miydi?
Tatminiyeti minimumda tutan kişi kolay saadette de, yükselen ızdırapta da kendine pay çıkaracağı iyiliklerde kendini bulabilirdi.
Her şey kolay yoldan elde edilebiliyor olsaydı ne hoş olurdu. Fakat sürünmek kaderimizde var sanırım. Sürünmeden elde edemedik sahip olduklarımızı..
Daha da çekeceğiz gibi görünüyor 😕
Cevap
6Cevap
Kolay saadet ne kadar gerçekçi, devamlı olur tartışılır
Izdırap sonucu daha güçlü dirayetli olunur en azından
Kolay Saadet ya yorgunum diğeri ile uğraşamam..
insanı geliştiren acılar iyidir
Merhaba
Dostum, sorunun insanlar için cevabını elma konusuyla cennetten kovulan insanlarla bulmak mümkün. İnsanlar yükseldiği ve ona umut veren herşeyi seçer. Ya korku ya umut. İkisinden biri insanı harekete geçirir. Şeytan bunu kullanır hep
Esasında kolay diye bir şey var mıydı dostum.
Belki vardi birilerine göre abana göre yoktu.
İnsan kaybetmeden durabilirmiydi içindekilerden bir şeyleri.
Çok ızdırap çektim. Artık kolay yüzünü göreyim hayatın.
Mutluluğa giden yollar acı cekmekten geçiyor 😓
Emek zahmet olmadan hedefe yükselmek anlamlı değildir asıl başarı mutluluk gurur emek sarfederek aldığın saadet ve ebedi huzur gururdur değeri paha biçilemez ömür boyudur..
Kişiye göre değişiyor bazıları hiç dayanıklı olmuyor acıya kolay yoldan mutlulukta olmaz azim çabayla olması gerekiyor
Kolay saadeti hak ettiğimi düşündüğüm için onu seçerim
Bizde hak ettiğimizi düşünüyoruz da işte hayat 😪
Daha bugün bir tanıdığım birinden bahsetti 30 yaşındaymış kendisi mutlulugu o yaşta bulmuş 😃
Darısı başına 💕
Thanks 🙈💕
kolay saadet tatmin etmez ya izdirapli olani aliyim ahshahsh
Saadet mümkünse 60 yıl yaşayıp nalları dikeceğiz zaten onda da izdirap çekmek istemem hiç
Bir anlık sevinç için dünya kadar beklemekten sıkıldım o yüzden saadet olsun
Saadeti alayım ben. Acı çekmek istemiyorum mazoşist değilim
Artık kolay bir saadete ihtiyacım var ihtiyacım var… yorgunum…
Bence kolay bir saadet ama yine de insan hiçbir şeyden tatmin olmuyor...
Hiçbiri tabiiii kiiii
Ne kolay yoldan mutluluk huzurlu hissettirir ne de ızdırap çekmek isterim...
Tabi ki gerekir benim de bahsettiğim bu... İnsanı yükselten her ızdırap mutluluğa da götürmez ama
Eheheh
dur yahu niye ızdırap çektirion
Hamdım piştim demek için.. Izdırap dolu durumlar vs yaşamak kesinlikle daha etkili.
Sanırım yükselten ızdırap daha fazla güç katar insana
Zorlukla elde ediıen her şey güzeldir
Kolay bir saadet yeterli olur
Kolay bir saadet
İnsanı yükselten ızdırap.
Kolay saâdet varsa ondan alayım
Kolay bir saadet tabi ki
Aci güçlendirir ablam
Yükselten ızdırap
Yükselmek iyidir
kolay saadet
Kolay saadet