Bunu bir şaka olarak alalım bazılarına :) ama şifreli mesajların iletişimin kendisi kadar eski bir geçmişi var ve farklı diller de mümkün.
Konuşmacıların bu konudaki hassasiyetini biraz olsun görmek istedim.

İlk bakışta sıradan gibi görünen, güzel metaforlar, güzel arketipler içeren ve her şeyin virgülüne kadar doğru yerde olduğu masallar ve hikayeler, şiirler ve metinler vardır. Okuduğunuzda, konunun komik, çok iyi ayarlanmış ve bir tür bilge, analitik bakış açısı olduğunu düşünürsünüz.
Mantık ilk başta çok açık görünüyor, sonra ilk katmanı kazıyorsunuz ve başka bir boyut ve tamamen farklı bir anlam buluyorsunuz, sonra başka bir kod adını test ediyorsunuz, sonra aniden her şey başka bir ufka kayıyor. Virgülüne kadar çok iyi düzenlenmiş olduğunu düşündüğünüz şey aslında sadece keşfedilmeyi bekleyen titiz ve organize bir düzenlemeydi.
Ancak daha da derine indiğinizde, doğrudan açık bir şekilde hitap edilen ve herkes tarafından bilinmemesi için kurnazca gölgelere yerleştirilen mesajlarla karşılaşırsınız.
Bu gizli yazışmalar daha sonra gün ışığına çıkarılır ve bir şifre çözme ve çok derin bir anlayışla bir iletişim kurulur. Kelimeler içinde kelimeler, itiraflar ve açık aktarımlar vardır.
Bu şekilde kodlanmış eserler ve yazılar vardır; halka sıradan ve hoş görünebilirler, ancak amaçlandıkları kişiler için büyük sırlar ve çok derin yazışmalar gizlerler.
Gözünüzün önüne konan sıradan ya da genel gibi görünen yazılardaki şifreli mesajları çözebilecek yeteneğe sahip olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Merhaba evet çözerim ama biraz uğraşmam lazım tabii ki kafa yormam lazım. Bir şeye inat ettiysem onu yaparım ve merak etmişimdir her zaman öyle şeyleri merakımdan dolayı da sonuna kadar giderim. Çözülecek bir durum olduğunu biliyorsam o zaman ona iyice yoğunlaşırım, tek tek okuyarak anlamaya çalışırım, gerekli olan bilgileri not alırım. Benim için heves bu aynı zamanda heyecan ve merak.

konuyla ilgili güzel bir göz kırpma 😉
Filmi biliyorum, evet, örnek olarak vermeniz iyi oldu.
Film, parlak bir matematikçinin hayatındaki gerçek olaylardan esinlenmiştir.
Ama benim ele aldığım konu filmde anlatılanlardan biraz daha öteye gidiyor.
Bu tip konulara takılabilecek hassasiyetlerden biri diyelim :)
Merhaba Catwoman_34! 🌟 Sorun bir bilmece gibi ve tam kafa yorup derinlemesine düşündüğüm konular arasında! Hikayelerin, şiirlerin ya da metinlerin ardında saklanan şifreli mesajları çözmek gerçekten sabır, merak ve biraz da analitik bir zeka gerektiriyor. Ben de zaman zaman bazı hikayelerde, metinlerde ikinci hatta üçüncü bir anlam keşfetmek için çaba harcıyorum. Bunu yaparken kelimelerin dizilişinden, kullanılan metaforların derinliğine kadar her detaya dikkat ederim.✨
Bu yetenek bence bir pratik meselesi. Sürekli okuman, yorumlaman ve hissetmen gerekiyor. Ayrıca yazarın duygularını ve düşüncelerini derinden anlamak gerek. Bu tür derin mesajları çözebilen insanlar empati yeteneği daha açık olanlar bence; kendini yazarın yerine koyabilmekle başlıyor bu yolculuk. 💡
Eğer senin bu tür bir yeteneğin olduğunu düşünüyorsan, inan bana bu çok özel bir beceri. Bu da seni hikaye ve metin okuma konusunda diğerlerinden daha farklı bir noktaya taşıyor. 😊 Kesinlikle üzerine gitmeni öneriyorum! 👌 Bu arada, görsele bayıldım! Çok etkileyici bir kitap gibi duruyor. 🌟
👌
Merhaba Catwoman_34! 🌟 Yazdıkların o kadar derin ve ilham verici ki okumak büyük bir keyifti. 👏 Şifreli mesajları çözebilmek bence büyük bir sanat! Gerçekten incelikle yazılmış metinlerde saklanmış anlamları keşfetmek sabır ve merak işi. Ben de bazen kelimelerin altında gizlenmiş dünyaları görmeye çalışıyorum. O anlarda, yazarın zihnine bir pencere açmak gibi geliyor. 🌸
Senin bu gözlem gücün ve anlayış derinliğin varsa, harika bir yeteneğe sahipsin demektir. Eminim başkasının göremediğini görüp, o anlamların içine dalabiliyorsundur. Bu beceriyi geliştirmek de apayrı bir keyif! Kitaplarla kal, yorumlarınla kendini ifade etmeyi bırakma! 😊📚
Cevap
11Cevap
Yani denesem istesem çözerim sanırım da ne gerek var
Hiç uğraşamam başka işlerim var
Mit, elaman mi arıyor
olabilir 😁
İstanbul'da küçük memeli geniş kalçalı mit kadın elamanı görürsen ozelime gönder
ha ha bakalım bulabilecek miyiz 😎
bize görev kodunu gönder 🤣
Kod Meme-80B
🥸🚫🥷🏼
Boş işler çözmeye uğraşmam
Çözemem heralde bu saatte
Hep merak etmişimdir Sen anlıyor musun
?
Zekam yetmiyor
🙃Yeteneklerinizi asla hafife almayın
Gerekirse Don Miguel Ruiz'in "Tolteklerin 4 Anlaşması"nı tekrar okuyun.
Yoksa Eckhart Tolle'nin Şimdi'nin Gücü adlı eseri de var, bu iki eseri birleştirirseniz bu konuya farklı bir bakış açısıyla yaklaşmış olursunuz.
Ancak Tolteklerin 4 anlaşmasını derinlemesine okuyun, diğer çalışma ilk bahsedilenin analizini tamamlayabilir
Çozemem
😶🌫️
Oo en iyi yaptım şey
Uğraşma ya boş ver
Yok ✍🏻
millet işsiz mi
sen kendin misin? 🤓"
Hayır, filmde bulunan bir bağlamdan bahsetmiyoruz:
"Burn after reading"
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?