Hayatim boyunca bu kaygidan dolayi kadinlardan uzak durdum. Canımı yakarlar diye korktum, manipule edilip kullanilip atilacak gibi hissediyorum hep. Sanki kadinlar icin menfaat objesi olarak gorulecegim gibi hissediyorum.
Şimdiye kadar bu yuzden hic sevgili yapmadim, bkr kadin bana yapisip sevgili olmaya calissa felegim sasar.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Korktuğun için de sevilirsen de bunu hiçbir zaman hissetmeyip bir de üzerine karşı tarafı suçlayıp manipüle edersin sen. Anladım
Korktugum icin niye sevileyim? Korkan adam kacar ugrasmaz bile
Ee peki ya biri çok sevse
Çok uğraşması gerekir o zaman, sabırlı olmadigi surece yapamaz.
Sizin önce önyargılarınızı imha edip patlatmak lazım.
Kasten bıktirmam tabii ki de ben de acisini cekiyorum sonucta.
Yahu senin derdin nedir
Kaygı
Seni afallatan şey onu da afallatıyor bil isterim
Zaten farkindayim, bunu asmak zor
Zamaninda. Rezalet bir ilkokul ogretmenimden basladi travmasi. Erkek ogrencilere karsi dusmancil tavri vardı.
Birkac sonradan birkac cinsiyetci sakalar ust uste o donemde de gelince daha da peksitirdu. Iste erkekler az gelismis, zekalari dusuk, engelli dogmuslar, eksik yaratiklar vs..
Eee bunların aksine daha da güçlenmişsindir
Tabii ki de ama yeri geldi agir bedeller de odedim. Hâla yuzlesmem gereken bircok sey var.
Yüzleş o zaman. Ama saçma sapan travmalarını masum insanlardan çıkarma
Travmaların acisini cikarma derdim yok zaten. Teşbihte hata olmasın da psikolojik olarak yillarca (10 yıl) tecavüze uğradiktan sonra 25 yasinda bile daha bircok seyle mucadele etmek zorundayim.
Senin de soyledigin kadar beni çok seven bir kadin olsun bana yaklassin ben canımın parçasi gibi de severim
Yasattigi sorun sadece ask degil ki. Akademik, sosyal, varoluşsal problem, fiziksel tatmin, kimlik krizi
Bircogu rayina oturdu cok sukur ama bazilarini asmak zor
Psikolojik tecavüz kavramını açar mısın?
Kisaca söyle soyleyeyim 10 yil boyunca okulda akranlar tarafindan gasp edilme, kacirilip kavgaya zorlanma, teneffuslerde taşlı saldiri, fiziksel taciz, derste sert cisimler atma, kufur, hakaret, onur kirici oyunlar oynatma, denek olarak kullanilma.
Ögretmen zorbaligi ise 5 yil surdu ise asiri cinsiyetcilik, asagilama, kufur, fiziksel siddet, hakaret. En ufak hatada tekme tokat dovulme.
Toplam 10 yil surdu bu durum ilk 5 yilda ogretmen zorbaligi da akran zorbaliginin yanindaydi
Tüm bunlar olurken ailen nerdeydi?
Ve bunlari herkes bildigi halde sessiz kaldilar ve ben suclandim hep kendimi savunamadigim icin.
Nasıl sessiz kalırlar ya hayırrrr? Evladını koruyamamış bir aile var ortada sistem her zaman haksızdır her çocuk özelinde değerlendirilmelidir. Kendini savunmayı peki ne zaman öğrendin?
Ortamim degistigi zaman bunlarin yanlis oldugunu anladim. TSSB belirtileri yasadim çok agir bicimde ama neyseki yeni ortamim tam aksine destekleyici oldu.
Ama o zamandaki herkese karsi kin besledim onlara karsi sadist duygular besledim. Onlara karsi hissettigim kin ve ofkeyi kendimi gelistirmte yonlendirdim
Derslerim b0k gibiydi hic calisamadigim icin sosyal anksiyetem cok aziliydi zaten. Ilk basta yavasca gecmeye basliyordu ama universite sinavi zamaninda yemedim icmedim ders calistim
Yeri geldi bunalim yasadim, stres yasadim çok yogun, öfke krizleri gecirdim geceleri bazen
Tamam ortamın değiştikten sonra ergenlik dönemlerinde bunları açığa vurmaya başladın farklı biçimlerde belki de şiddet göstererek belki de saklı bir biçimde. Normal. Ailenin seni anlamadığı kanısındayım
Daha baraji bile gecemeyecekken orta halli bir okulda müh. kazandim mezun oldum. Herşeyi kendi capimda cozmeye calistim ne psikiyatrist ne psikolog. Şu an sosyal kaygi cok sıkıntılı
Öfkemi icimde yasadim genelde. Ailem beni kendimi anlatabilmeye basladigimda anladi. Kendimi ilk basta derse verdim tüm ofkemi oraya kanalize ettim.
Onlara karsi nefret gelistirdim. Onlari asagilik varliklar olarak gordum. Onlar gibi olmamak icin calistim ama cok sancili bir calismaydi.
Sosyal iliskilerde asiri alinganlik gosteriyordum, insanlarin karsisinda konusamiyordum, bana baktiklari zaman terliyordim
Anladım evet onları da benimseyemezsin doğal okarak kaçarsın. Başarılı birisindir eminim
Aşırı alınganlık bende de var konuşmak istemezsin bazen ama zaten yaralısın. Bunları bende yaşadım kısmen
Çok sukur bircogunu atlattim. Ama romantik iliski konusunda hiç yokum maalesef. Kaygilar devam ediyor şu anda
Bunları rahatlıkla anlatabilmelisin seni anlayabilmeli. Ya kaygılar olur normal ama ruhunu açmadan karşı taraf ne bilsin.
Öyle evet. Hayırlisi olsun herseyin. Öyle bir kadın isterdim acikcasi, mutlu ettigimi görmek ne kadar çok beni iyi hissetirebilirdi hayal edemem
İnşallah hayal ettiğin herşeye kavuşursun. Mutlu etsen de etmesen de bence iyi bir yüreğin var onu bozma olur mu? 🙏🏼✨
Çok tesekkur ederim 😊. İnsallah hepimiz icin
Ben korkmadım ama hepsini de yaşadım abi nasip