Günlük yaşamda iş yerinde, evde akşam çayları dışında bir keyifle; sakin sessiz bir ortamda kitap ya da müzik eşliğinde kendi ruhunu dinleyerek içilen bir bardak çay şifadır.
Kahve hatır işi derler 40 yıl hatırı vardır derler ama şimdiki zamanda kafelerde barlarda falcılar elinde ziyan olmuş bir içecektir. Yine de dost dediğimiz biriyle sohbet eşliğinde içmek güzeldir.
Bir anekdot: kahve yanında gelen su, aslında kahveden önce ağzı ve boğazı temizlemek için verilirmiş. Kahve ağzınızda ve damağınızda saatlerce o güzel tadını bıraksın diye.
Benim için cok şey ifade eder.
Çay benim en zor zamanlarıma şahitlik etmiştir.
Kırgınlıklarıma , dargınlıklarıma ilaç olamamış ama içimi ısıtmıştır.
Mutluluğumada şahit olmuştur kendisi bilir benim nasil olduğumu.
Kahve için de bunu diyebilirim. O sıkıntılı dönemleri ve gece nöbetlerini beraber aşmışızdır. Peki esasında tükettiğimiz şeylerin kıymetini ne zaman anlardık.
Bu önemliydi işte.
Bak şimdi kahvede sınıf ayrımı vardir ama çay da yoktur. Sen şimdi diyeceksin ki ne alaka? Zengin içer adı olur cafe latte fakir icer adı olur sütlü kahve. Kahve kişiye göre değişir. Kozmopolittir. Ama çay öyle mi? Bunu kral da içse çay soytarı da içse çay. Çay harbi delikanlıdır ;)
Günümüzde kahve date için tercih edilen bir içecek, date için bir davet seçeneği.
Çay… Bambaşka bir şey. Yalnız lezzetlidir ama yanında biri varsa daha keyiflidir.
Çay konusundaki fikirlerini söylerken bile subliminal mesaj vermen.. Nickin şimdi daha anlamlı
@birazkülbirazduman iki tarafa da oynuyorum, farkettin di mi:)
Kızlar biriniz sevin şu çocuğu yazıktır artık :)) hem ben gördüm şekil şukullu arabası falan da var.
@birazkülbirazduman laan!
Cevap
17Cevap
Kahve sohbeti çağrıştırıyor genelde ama çay daha samimi, kucaklayıcı geliyor
Çay samimiyeti huzuru hissettiriyor çünkü çayın verdiği mutluluğu veremeyen insanlar var
kahve severim çay içmem
Çayla işim olmaz. Kahvesiz günüm geçmez. Bu hayatta beni sadece kahvem anlıyor gibi hissediyorum bazen.
Huzur dolu manzarada olsa
Benim için anlamı çok
Ruhum rahatlıyo
Çay bir aşktır
Ama çayda güzel çay olacak😅
Öyle çok anlamlar yüklemem.. Anlamlar yüklenen şeyler anlardır.. Çay ile kahve o anlata eslik eden yardımcılardir en fazla :))
Çay samimiyet kahve sadakat ister. Birisi zahmetsiz birisi özen gerektirir.
Çayı kahvaltı ile içerim. Kahveyi sakin zamanlarda dinlenirken
Çay sevmem, kahve de bazenleri. Bir manaları da yok yani
seni sevmek zulümse çay içelim gülümse, hatır sonraya kalsın
Kalabalık ortamda çay iyi oluyor, tek veya iki kişi olunca kahve tercih ediyorum
Sabret çay bile demini almadan içilmiyor
İkisi de sıcak içecektir hepsi bu kadar
Kahve, bunalımdan kaçış. Çay, muhabbetin demi.
Samimi, içten koşulsuz sevgi ile paylaşılan andır.
Kahve dinlenme dinleme demek sakinlik
Ben anlamına bakmıyorum canım o an ne istiyorsa o.
Sohbet muhabbet. Tek isen huzur
Uyku açma
İkisi de vazgeçilmezim
İkisini de aramam.
Huzur..
Hasret
Dert ortağıdır
İçecek sadece
keyif
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?