Bence vicdanını susturduğu zamandır. Bir insan yaptığı kötülüklerden sonra başını yastığa koyduğunda gram vicdan yapmıyorsa, rahat bir uyku uyuyorsa o insanın masumiyeti sorgulanmalı.

Bence vicdanını susturduğu zamandır. Bir insan yaptığı kötülüklerden sonra başını yastığa koyduğunda gram vicdan yapmıyorsa, rahat bir uyku uyuyorsa o insanın masumiyeti sorgulanmalı.

İnsan masumiyetini, dünyayı olduğu gibi değil, olduğu gibi görmek istediğinde yitirir. İlk yalanını söylediğinde, hayal kırıklığına uğradığında, birine zarar verdiğinde ya da başkasının kötülüğüne sessiz kaldığında… Masumiyet sadece çocuklukla ilgili değildir; birine koşulsuz güvenebilmek, karşılıksız sevebilmek ve dünyaya saf bir gözle bakabilmekle ilgilidir.
Ama belki de masumiyet, hiçbir zaman tamamen kaybolmaz. Bazen bir gülümsemede, bir iyilikte, içimizde hâlâ o saf tarafın kaldığını hissederiz. Sadece eskisi kadar cesurca ortaya çıkmaz.
Her insan hata yapmaya meyillidir.. Ama ısrarla çevreye de zarar verecek şekilde yapıyor ve merhameti de tükenmişse, o zaman masumiyetini kaybeder...
Masumiyet içimizde var olan, korunmaya ihtiyaç duyulan bir özelliktir.
Yaşadığımız süre boyunca sevdiğimiz ya da sevmediğimiz kişilerce yüreğimize, vicdanımıza, kişiliğimize velhasıl bizi biz yapan değerlere yapılan müdahalelere, aldığımız darbelere rağmen muhafaza edebiliyorsak ne ala.
Fakat böyle bir şey insan hayatında mümkün değildir. Dikkat ederseniz masumiyeti kirlenmemiş kalplerde, bir çocuğun gülüşünde, bir kuzunun görüşünde fark eder ve gülümseriz.
Masumiyetin bu çağda kalması mümkün değil hayat şartları bizi ister istemez daha acımasız duyarsız sevgiden saygıdan yoksun bireyler haline getiriyor bbieilerinden daha iyi olabiliriz daha az günahkar ya da daha masum ama masum kalmak imkansız 5 yaşında çocuk bile isteye birilerini üzüyor benim için masum olan tek canlı hayvanlar
Cevap
9Cevap
iyi niyetinin üstünde tepinirlerse, yitirir
acı çektiği zaman
Eğer iyi bir insan, yaptığı her türlü iyiliğe rağmen defalarca bir darbe yediyse ya da nankörlük gördüyse hissizleşir, duygusuzlaşır. İşte o zaman yapılan her türlü kötülüğe bir cevabı vardır. Onu üzeni, yıpratanı o da üzer yıpratır. Kötü insanlara zaten diyecek bir şeyim yok, kötü her zaman kötüdür
Büyüdüğünde yitirir. "Dahil" olmak istediğinde yitirir. Sevilmek istediğinde yitirir. Akıllandığında yitirir. Yalnız kaldığında yitirir.
Vicdanının sesini duymadığı an daha da yazarım ama merhametim el vermiyor..
Haksızlığa uğradığı zaman ve canına tak ettiği zaman.
Kendini şeytana her satışında bir parçasını kaybeder takı kaybedecek hicbiseyi kalmayana kadar sürer bu
aşık olup da karşılık bulamayan bi topluluk var ya.
işte onlar masumiyetini yitirenlerdir.
diye düşünüyorum :D
o kadar güzel yazmışsın ki. Tam anlamıyla öyle 🙏🏻💐
Bazen intikam duygusuna büründüğü zaman da masumiyet ortadan kaybolabilir
İnsan ne zaman masum olduki yitirsin
Yapmam dediği büyük sözleri yutunca
İlk zehrin tadına vardığında 😅
zehirlisarımsak diye okudum, sarımsak mı yemesi gerekiyor yazacaktım.
sarımsak değil, sarmaşıkmış.
neyse..
@kedikovalayanfare ahahaha 😅😅😅 sarımsak da mantıklı
Bunlar saçma laflar, çocuklar dahi masum değildir, o yüzden olmayan bir şey kaybedilmez
ben yitirmedim bilmiyom ya
İsyan ettiği zaman
Her zaman
Büyüdüğünü zaman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?