+1 yılÖncelikle ben inancı kuvvetli olmayan, belki de inancı bile olmayan birisiyim. Bana kalırsa her birey kendinden sorumlu ve herkes kendisinin tanrısıdır. Bir insanın inancına karışmam çünkü herkesin beyni ve düşünme yetisi vardır.
Her ne kadar insanları takma onların dediklerini dinleme demesi kolay bile olsa, o insanlarla yaşamak ve hayatını sürdürmek zorundasın. Bir kere yaşama şansın var! Etrafındakilerden olumsuz etkilenerek ya da benliğinden ve iyi niyetinden kaybetmeyerek yaşamak senin elinde.
Her zaman etrafında iyi, kötü , baskıcı ya da baskı yapmayan insanlar bulunacaktır insandan insana değişiyor işte. Yapman gereken tek şey inancını kendi bildiğin şekilde doğrularıyla yaşamak. Kimsenin senin inancını yargılama, yaptırım uygulama ya da inancından vazgeçirme hakkı yok ve bu hakları olmamasına rağmen seni yargılamaya devam ederler. Bu tür insanların varlığına alışman gerek çünkü hayatının her evresinde karşına çıkarlar.
Sen insanlığını bil, iyi ve kötüyü ayırt edecek kadar akıllısındır eminim. Hayatta her zaman zorluklar olacak daha gençsin. Güçlü olmaya çalış, ne olursa olsun ayakta kal. Her insanın içinde bir kötü vardır, sen iyiyi ön planda tutmasını bil, vicdanın rahat olsun.41 Yorumla- +1 yıl
Teşekkurler kalbi guzel insan ❤
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir tek sen mi soğudun sanıyorsun bu ülkede dini önüne alan arkasına koyunları alıp çobanlık yapar. Burada bir sürü şey söylerim de neyse bakma sen , burada sana yok töbe de cehennemde yanacan falan diyenlere de bakma , insanlar ne ister biliyormusun koşulsuz şartsız diğer insanların biat etmesini ister. Halbuki bu kutsal kitap da yazılıdır. Madem o kadar dört dörtlük müminler neden kendileri yapmıyorlar. Ben elbette beş vakit namaz kılan bir insanı sorgulayamam ama o insan namaz kılıp aynı zamanda da dünyanın haltını karıştırıyorsa o bana dinden bahsedemez. Bu neye benziyor biliyormusun ben sigara içiyorum ama sen içme gibi. Bir haltı yiyorsan o haltı başkasıda yer ve hiç kimse buna karışamaz. İşte bizim sorunumuz bu inanmaya dinsiz , zındık diye yakıştırmalarda bulunuruz. Ben inanıyorum inanmıyor değilim ama sorgularım da , kafamı eyip suratıma tokat atana diğer suratımı dönmem...
21 Yorumla- +1 yıl
Ben ben tesekkur ederim
- Kişilik & Karakter konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılyaa şu an içinde bulunduğun durum çok kötü evet ama buradakilerin kötü söz söylemeleri yargılamaları seni intihar gibi saçma bir düşünceye itmemeli. intihar etsen ne olur ki böyle düşün? ilk önce sakinleş kendine gelmeye çalış otur ve düşün kendi kendine, şeytanın vesveselerini dinle bakalım sana tam olarak ne diyor neden soğutuyor seni dinden ve aklında kalan soruları araştırmaya çalış Kuranı oku , dini sitelere bak , bilen insanlara sor. çevrendeki insanların dediklerine kulak asma çoğu cahil bişey bilmeyen ama bildiğini sanan kişilikler. onlar seni yanlış yola düşürmesin buna izin verme. Allaha sığın kalbini ona yönelttiğin an göreceksin yardım edecek. şu an büyük bir sınavdasın ve kararın emin ol ahiretini değiştirecek inşaAllah bu kararın doğru yolda olur ve şeytanın amacını başaramamasına neden olursun. şu an aklın karışık ve şeytan zayıf noktanı biliyor. bu yüzden olabildiğince olumsuz düşüncelerden kaç ve aklına takılan şeyleri en doğru kaynaklardan öğrenmeye aklında soru işaretlerini gidermeye çalış. sakın ola ki yanlış bilgileri öğrenme , ortada din hocası diye geçinen ama dini saptıran çok insan var. Allah yardımcın olsun kardeşim :(
20 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. Dinden soğuman dış faktörlerden gibi
Bak dini öğrenmek yargılamak istiyorsan Bunu Kuranla Onun ölçütleri ile değerendir gerekirse yargıla İnsanların sana din diye geldiği şey ile değil Asıl kaynağı ile hareket et ve diğerlerini boşver Din senin İle Allah arasında kalsın diğerleri ne derse kendine Herkesin dini kendine ama bunu çoğu kişi uymaz O yüzden Kurandan yola çıkarak sadece dini değerlendir
Ve dinin ölçütleri ağır geliyorsa Kalbinden niyetinden gelen kadarını yap kimse tamamen mükemmel müslüman değil Sen kalbinden geleni Kalbinden gelmeden namaz kılmanın anlamı nedir Kuran okumanın anlamı nedir O niyeti inancı imanı taşımadıktan sonra
Dini değerlendirmek istiyorsan kurana Dini yaşamak istiyorsan Kalbine itaat et00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
Öncelikle ayetleri oku arapça bilmiyorsan türkçe manasını oku, insanların öyle olması seni neden dinden soğutsun onlarda imtihanda sende imtihandasın insanların öyle olması kendi şahsi kararlarıdır. Şeytan ve nefsine uymuş şehvete kapılmış insanlar gibi zincirleme gitmeyelim psikolojik olarak öyle düşünme, yani insanlara bakıp soğma olmaz hem dini ne kadar yaşıyorsunuz?, beş vakit namaz demicem, namazı kılanlar değil namazı huşu içinde kılanlar kurtuldu diyor KURAN bu 1. si, namazı bir görew olarak görüp yat kalk yapıp heee kıldım oldu bitti zihniyeti zaten yanlış... Ruh yok, rüku tammı? vs vs vs bir sürü detay. herşey insanın içinden gelicek kalbinden...
13 Yorumla- +1 yıl
Yobaz insanlar yuzunden
- +1 yıl
Hayir tesekkur ederim sadece ben yobazlar yuzunden soğudum anlamadin galiba ozurdilerim
güzel kardeşim indirilen din değil de uydurulan din ne yazık ki günümüzde din diye yaşanıyor biz dine uyacağımıza dini kendimize uydurmaya çalışıyoruz
inançlı kararlı olduğun zaman ne şeytanın vesvesesi nede insanlar seni etkileyemez
Unutma ki Dinde ibadet de Allah ile senin aran da Eğer etrafında yobazlar çok ise kaç onlardan50 Yorumla
+1 yılAşağıda asirisolcu diye biri yorum yapmış ya ona inanmadin dimi? Çünkü kendisi bizzat ateiste benziyordu seni de kışkırtmaya çalışmış. Bence önce abdest al, rahatlarsin daha sonra dini kitaplar ya da peygamber efendimizin hadislerini felan okuyabilirsin. Sonra mesela Kur'an oku ve namaz kil sonra biraz inzivaya çekil. Üzülme seni bu duruma iten Müslüman olduğunu ileri sürüp gerçek Müslüman olmayanlardır. Sabırlı ol zamanla İslam inancını daha güzel yerlestiriceksin hayatına.
20 YorumlaBak bebemm kesinlikle bana guvenebilirsin boyle bisi hissettiginde direk abdest al ve unlu hafizlardan kuran dinle ac youtube dan sesini ac evde o okudukca senin icin Allah askiyla tutusur dine baglanmaya baslarsin bakma oyle olumsuz konusanlara ♥♥ kalk namaz kil demiyorum usenirsin ki bu dusuncedeyken fayda da etmez sklirsin beni dinle ve bunu dene haftada bir defa olsa da olur ;))
11 Yorumlaşeytan daima gerek ınsanları gerek baska olayları odak gosterır ve vesvese verır
duydugun sıkıntı senın dınden sogumadugunu gosterır
eger sogusaydın bu olayı takmazdın
sen sakınce kendını normal yaşamına odakla ve kendınden asla tavız verme
zamanla her nsan bu sıkıntılara dusebılır50 Yorumlainsanın her zamanı bir olmaz... bak ben boşluğa düştüm. dün üye oldum anlamsız bir şekilde sürekli yazıyorum.. olabilir bunlara takılma... ama kendini toplamak istiyorsan youtube den aç nassar el qatami mülk süresi yaz... meali ile çıkıyor... böyle süreleri gece dinle. düşün kendine gelirsin..
10 Yorumla
+1 yılSen hasta degilsin ki neden tekrar duzelecegim gibi bisey yazdigini hic anlamadim kendi dusuncelerini olustur soguduysan da bu dunyanin en kotu seyi degil din gorecelidir bazisi hristiyanliga inanir bazisi muslumanliga bazisi hinduizme din sana kotu seyleri yapmana engel olmaz din seni iyi veya kotu biri yapmaz
10 Yorumla
+1 yılYardımcı olmaya çalısalım kardeşim anlatmak ister misin?
25 Yorumla- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Peki
seni bu düsünceye iten ne? - +1 yıl
Çevre
- +1 yıl
Çevrendeki insanların nasıl davrandığını bilemem değil mi biraz daha detaya in.
- +1 yıl
Sana yardım etmek isteyenlere anlatmiyorsun sonrada bu nasil muslumanlik diye yargiliyorsun. yapma.
zaten sen buradan yardım isteyip dinime geri bağlanmak istiyorum diyorsan zaten müslümanlık diye bir dinin varlığını kabul ediyosun demek yani ağlamana gerek yok sadece kafanda kendi dinin hakkında bir kaç soru işareti kalmış yani soğudum zanediyosun ama hale kendi dininin varlığını kabul edebiliyosun o soruların cevabınıda dini bilen birine sormalısın ya da internetten biraz araştırman gerek
10 Yorumla
+1 yılSakın rabbini inkar etme dininden Soguma.. inkar edenler cehennemlikken sende olma..
54 Yorumla- +1 yıl
Yoo inkar etmek değil
- +1 yıl
Dinden sogumaya gidersen inkara kadar gidersin sakın kardesim sakın sogumak yok anlastik mi
- +1 yıl
Tamam
- +1 yıl
Teşekkür ederim
Samimiyet yoksa her şeyden soğur insan. Eğer sen dinde samimiysen hiç bir şey seni soğutamaz ve tüm kotu şeyler seni Allah a daha çok bağlar çünkü ona sığınırsın canım samimiyet önemli :) yargılamıyorum seni eğer dine bağlanmak istiyorsan samimi ol :))
00 YorumlaMerak etme diyanette müslüman değil... Millete israf yapmayın ekmekleri atmayın diyen diyanet 1000000 tllik arabyla geziyor bu nasıl Müslümanlık bu nasıl adalet? sonra diyorlar ki sefalet var sefalet ! Ulan para bende değil zaten para zenginde zenginin vermesi lazım adam asgari ücretle kurban kestiyor bu memleket bu diyanet !
10 Yorumla
+1 yılMüslümandan kaç müslümanlığa sığın demişler bunu unutma
22 Yorumla- +1 yıl
İste ben bunu istiyorum
- +1 yıl
O yüzden kuran oku Dua oku namaz kıl ibadet et allahla iletişimin olsun o sana yardım eder
Herkesin dinide imanıda kendine.
İsteyen inanır istemeyen inanmaz bu kişisel bir seçimdir ve kimseye sorgulamak düşmez.
Seni gayet iyi anlıyorum.20 Yorumla
+1 yılBunlar ateizmin ilk aşamalarıdır. kabullenmen zor ama senin beynin ısrarla anlayacak gercekleri en fazla bir iki yıl dayanırsın sonra hoşgeldin ateizme
23 Yorumla- +1 yıl
Hayir hayir aslaa ben muslumanim aslaaa hayir
- +1 yıl
Evet evet ateist olacaksin ne mutlu sana ki beynini kullanabilen sorgulayabilen bir yapın var. daha iflah olmazsın. dua ettigin zaman bile acaba beni duyan biri yok mu diyorsun icten ice
- +1 yıl
Bir kere birşeyleri sorgulamaya başladınmı artık geri dönmek dahi istemezsin.
Bir takım gerçekleri görecek ve anlayacaksın, sonrasında seçimini zaten yapacaksın.
Boşlukta kalmaman adına sana tavsiyem tümünü oku, gelmiş geçmiş tüm semavi dinleri araştır. Tezatlıklar, tutarsızlıklar ve mantık dışı durumlar gözüne çaptıkça zaten kendine göre bir yapı oluşacak kafanda. Artık bunu durduramazsın :) Hee bu yaşadıkların ateiste bağlayacağın anlamınada gelmez.
+1 yılInsanlar seni kendi inançlarından dolayı dinden soğutabilir. Ama dinden soğumamalısın. Sorun dinde değil, insanlarda.
22 Yorumla- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Başka insanları sakın dinleme. Kuranın ilk emri "Oku"dur. Okuyunca etrafında olan herşeyi daha da iyi anlayacaksın.. bu tabiki sana kalmış olan bir şey..:)
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKimseyi takmadan, din felsefesine yönel. Cevaplarını orada bulursun. Zira bu vicdan işidir, buradakilerin kendine çok mu hayrı var da sana tavsiye versin. Tek çare sensin gene.
10 Yorumla Nas suremizi oku dur şeytanın ve kötü insanın vesveselerine kulak verme yoksa kalbine yerleşirler :/
10 Yorumlaçevrendeki baskıları veya saçmalıkları görünce evet bir soğuma oluyor ister istemez kapatman lazım kulaklarını başkalarına
40 Yorumla
+1 yıldinden daha fazla soğumadan bu konuda gercekten bilgi sahibi olan biriyle dertleş. hangi açıdan soğuduysan anlat ona yardımcı olacaktır. aman üfürükçülere dikkat! :)
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 591 cevap paylaştı. okursun, mantiksiz bulursun anlarim da insanlar yuzunden dinden sogumak cok ergence be canim. sen dine inan en iyisi, benim taraa istemiom seni.
04 Yorumla- +1 yıl
Allah aşkina sus insanlarin ne yasadikarini bilmeden boyle konusma sus.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSelamun aleykum
Sen milletin sozunu dinleme bueda birak
Konusunlar
Neden sogudunu ama de?
Yardimci olalim:)10 Yorumla
+1 yılİcinde zaten varmis cikarmissin hepsi bu. Bunda insanlarin bir sucu yok. Gavura kizip oruc bozmak seninkisi
22 Yorumla- +1 yıl
İnsan gibi yardim istedim beni yargilamani degil tesekkur ederim sende ayni seyi yaptin.
- +1 yıl
Hakikat, yargi sekli degildir bayan.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBence biraz dini kitaplar oku
kuranın mealini oku 3-5 satir yazıyla bunu değiştiremeyiz... Kendini manevi olarak beslemen lazım.. Maddi olarak beslenmezsen ölürsün değil mi?
Peki manevi olarak beslenmezsen bunun olmasi gayet doğal değil mi?20 Yorumla Isacmalama. ne yalan soyliym psikolojim yuzunden depresyonda oldugum zamanlar bende senin gibi dusunuyordm sonra allahima sukur duzeldim. Allaha yakin ol dua et soktr et elalemin dinini
10 Yorumla
+1 yılKur'an'ı insanlar mı yazdı da insanlardan soğuyorsun.
İkincisi ilk ayette söylenen oku araştır emrine ne kadar uydun da soğuyorsun.10 YorumlaDin konusu çok nazik dikkat et kendine ve sorgulamayı bırak kayıtsız şartsız inan namaz kıl huzur namazda
50 YorumlaŞehadet okuyarak iman tazele ve Cübbeli Ahmet hocayı dinle sonra gör
20 Yorumla
+1 yılAynı süreçten geçtim ve çok moral bozucu bir şey bu. Aynı anda hem şüphe edip hem korkmak insanı mahvediyor bu ikilem. Benimki meal okumamla başladı ve aylarca devam etti. Ben çözüm bulamadım, deizm yolundayım sanırım. Umarım çabucak atlatırsın.
10 Yorumlaisa ve kutsal ruh adına tanrı seni kutsasın :D ne diyim
24 Yorumla- +1 yıl
Allah belani versin
- +1 yıl
İntihar etmeyi duaunuyorum bu yeterince ciddi mi?
ya artık her boka haram günah der oldular haa valla beni de soğuttular dinden imandan ama inancımı yitirmemeye çalışıyorum ülkede yobaz çok fazla oldu
12 Yorumla- +1 yıl
Baskilardan ön yargilar yuzunden boğuluorum
Bacım bir doktora git. Bir de bilgili bir kadın hocaya. Ağız birliği ettikleri şeylerde çözüm bulursun belki.
00 Yorumlabiraz daha açsan keşke madem yardım etmemizi falan bekliyorsun mümin kardeşim :D jkljkl
00 YorumlaSırf şu yorumlar bile dinden soğutur. İnsanları dinlememeyi öğreneceksin.
02 Yorumla- +1 yıl
Ve intihar etmeyi bile dusunuyorum bana yardim etmiyorlar sadece yargiliyorlar
İnsanlara bakma kitaba , bak çok az bir insan doru yolda insandan değil kitaptan ören doru yolu. Kopma dinden
30 YorumlaDinini kişiye şahsa göre yaşama din sana ait bir şey ben sana kötü davrandım diye dinimdem mi soğumam gerekiyor çok saçma bunlar cevap verilicek konu bile değil.
10 Yorumla
+1 yılKardes müslüman san yazik ki vay sana vay haline vay ailene anana babanA Allah seni islah etsin en. kisa zamandA ölmeden. Olunce gidecegin yer cehenneme inanmiyosan. bile. azap cekecegin. belli
09 Yorumla- +1 yıl
Amacin ne ne yani nee musluman miain sen simdi ha musluman misin
- +1 yıl
Amacim yok. Sen amacsiz bir sekilde gidiyorsun. Hakine yazik bitmissin sen..
- +1 yıl
Hayir bana yardim et dedim
- +1 yıl
Sana Allahtan ve kendinden baska kimse. Yardim. edemez.
- +1 yıl
Deli misin ya bitmissin sen falan diyosun
- +1 yıl
Zaman bana bunu yapmayin
- +1 yıl
Bana cehheneme inanmiyorsan diyemezsin musluman asil sen degilsin din kardesligi nerde vurun tekmeyi dusene bir tekmede sen at dinimiz bu mu bitmismiyim ben o zaman tut elimden asil din kardesliğini bitirdin
- +1 yıl
Sen. şimdi. muslumanim diye. biliyormusun dinden çıktın. Biliyorsun. Demi tobe ettinmi
- +1 yıl
Allah seni bildiği bigi yapsin sayin yobaz senden nefret ediyorum islamdan degil bunu yapmana izin vermiycem :')
+1 yılDin üzerinde düşünmemek en iyisi. Düşünme hayatını yaşa. :)
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 678 cevap paylaştı.
+1 yılDoğru olanı bulmak için kalbinin sesini dinle başkalarının ne düşündügünü değil ;)
30 Yorumla Din bu dünyada sana sadece huzur verir oda siki sarilirsan din her istedigini bu dunyada elde etmen icin bir inanc sistemi degil
10 YorumlaHaramlardan uzak durmaya çalış haramları yaşarsan din çok ağır gelir
Aslında nefsine ağır gelir nefsinin isteklerini dizginle içki kumar zina dedi kodu bunları yapma mesela00 Yorumlaİnsanların ne dediğine kulak asmayacaksın. Bende senin gibiydim, bunu yapmaya başlayınca düzeldim.
20 Yorumla
+1 yılDerdin nedir, derman olamasamda yazmaya üşünme, okumaya üşenmem.
03 Yorumla- +1 yıl
Yorumlari oku baksana herkez bana dinsiz muammelesi yapiyor canim aciyor onlardan yardim istiyorum herkez bana yaziklar olsun diyor yardim etmiyorlar bu nasil muslumanlik ha
- +1 yıl
Pire için yorgan yakmak niye.
- +1 yıl
Pireler evi ve yorganı tamamiyle kapladığı için olabilir.
+1 yılÖyle birden dinden soğuyorsan Müslümanlığindan şüphe ederim
01 Yorumla- +1 yıl
Devam et devam et mukemmel musluman
Seni dinden soğutan olay ne peki eğer konusmak istersen yardımcı olabilirim.
12 Yorumla- +1 yıl
Yorumlara bak
bu siteden umut etme ve karamsarlıga da düşme.. Bunlar şeytanin vesveseleri sen içini ferah tut canim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsummehasa
bak guzel kardesım ısler karısmadan bulundugun sehırdekı dıyanete gıt orda bayan hocalarda var erkek hocalarda ayrıca psıkologda var durumunu anlat herseyın cozumu var12 Yorumla- +1 yıl
Ben dinimi tek yasarim onlara ihtiyacim yok
Cevap sahibi+1 yılıste yanlıs dusunuyon?
+1 yılBu durum geçici olarak herkeste yaşanır, inancımı kaybettiğim bile olmuştu. Geçer hepsi merak etme
10 Yorumla
+1 yılSorun nedir? Ben cevap veremesemde bulurum mutlaka sana cevabini?
00 Yorumla
+1 yılDini şahsa bağlarsan din diye bir şey kalmaz kişiye göre değil sana göre dinin ibadetin.
20 Yorumla
+1 yılkak git aksam aksam bira şişesini vururum kafana bak ha.
10 Yorumla
+1 yılBatı dünyasının İslam düşmanlığı politikaları meyvesini vermeye başlamış demek ki...
622 Yorumla- +1 yıl
Iyi dedin :)
- +1 yıl
@Finsternis Benim her sözüm doğru ve iyidir.. Millete battığı için pek beğenmezler.
- +1 yıl
Neydi o söz? Bırak bozuk saatler yalan yanlış işlesin...
- +1 yıl
Buradaki cevaplarım... Kızların pek bir zoruna gidiyor ama haklıyım..
- +1 yıl
@Finsternis
- +1 yıl
Diğer cevaplarına hiç denk gelmedim, haklılığını bilemiyorum ama bu cevabın çok güzel ve cok doğruydu; )
- +1 yıl
@Finsternis haklısın bu yeni profilim.. Önceki profil isimlerim, @Beniboylebil, @Sundowner, @xMarcoPolox olarak geçerdi.. Attılar laf soktuğum için siteden ama gene girdim.
- +1 yıl
Ve siz hepiniz gidip başka biryerde konususun
- +1 yıl
- +1 yıl
Vay be :) doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar dedikleri doğruymus :)
- +1 yıl
Haha azarı da isittik :))
- +1 yıl
Ben burada ( insanlardan ) yardim istedim bu soruyu sizin muhabbet etmeniz için sormadim.
- +1 yıl
@Finsternis kovsa da ben ona gerçeği söyledim... Bu zayıflıktan kurtulması ve dünyada oynanan oyunları görmesi gerekir.
- +1 yıl
- +1 yıl
Bak dediklerin yine battı birilerine :) neyse soruyu soran ablamız çok kızdı susalım biz ;))
- +1 yıl
@Finsternis Susmayalım susarsak sıra bize de gelecek... İslam düşmanlığı yapanları 10 kat fazlası ile cezalandırılmak hakkımızdır.
- +1 yıl
Ne dersek diyelim bildiklerini okuyacaklar :)
- +1 yıl
Sırf muhabbet için yazmissin Yuh yani
- +1 yıl
@Finsternis Bu kız çok fena damar yapıyor baksana.. Hem dinden soğudum diyor , hem yardım istiyor, hem de intihar edecem diyor... Cehalet ve ergenlik tavan yapmış.. @kafakarisikkiz Sözün kime? bana ise senin kapasitenin 100 kat üstünde bilgiye sahibim... yazdıklarım anlayamazsın bile..
- +1 yıl
sözum bizzat sana. Ne kadar bildiğinde zerre umrumda değil. Tamam yorum yapmissin güzel ama alttaki @finsternis ile birlikte olan konuşmaların iğrenç simdi kesiiin.
- +1 yıl
@kafakarisikkiz Bütün yazıyı baştan sona okudum, iğrençlik tanımına uyan hiçbir cümle göremedim.. Büyük ihtimalle sen iğrençiliğin ne olduğunu bilmiyorsun... Kafan karışık gibi geldi bana... @Finsternis
- +1 yıl
Huhh :) oldukça eleştiri aldık :))
Dogru dini kitaplar oku, yanlis kitaplar okursan dahada sogursun bu daha kotu olur
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTövbe estağfurullah tövbe. Allah hidayet versin kuzucum. Dinen bilgili ablalar ile konuşmak sana çok iyi gelecektir. Allah sevdiği kullarını sınar imiş
00 Yorumla
+1 yılDini doğru kaynaklardan öğrenirsen sorununu çözersin. Sana yardımcı olmak isterim. yazarsan daha sonra.
00 YorumlaSana yardımcı olmak istiyorum.. n2den söğüdün bu kadar
20 Yorumla
+1 yılbu saatten sonra sana molotofta atsalar ısınmazsın içinden geçeni yap.
00 Yorumla
+1 yıldunya bir sınavdır en ufaklık zorlukta ısyan edersen kendini gunaha sokarsın allah korusun
00 Yorumla
+1 yıll*n olumlu dünya yasa anasını satıyım ya koyver gitsin
00 Yorumla
+1 yılkimse kimseui soğutamaz insan dinini kendisi için yaşar onunla allah arsında ki bişey
10 Yorumla- Devamını Gör (25)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne