Kişiliğiniz nasıl yenilgiyi kabullenir misiniz?
Geri adım atar mısınız?
Kişiliğiniz nasıl yenilgiyi kabullenir misiniz?
Geri adım atar mısınız?
Duruma, olaya ve insanın nasıl yetiştirildiğine göre değişir. Birçok insan en basit cevapları verebilir, "Hayır ben asla kabullenmem", "Ben kabullenirim" ve en çok verilen cevap, "Bazen".
Kolay bir soru gibi gözükse dahi oldukça derinliği vardır. İnsan nasıl yetiştirildiğine göre davransa da yaşanılan olayın büyüklüğü önemlidir. Elbette güçlü karakterli insanlar çoğu zaman yenilgiyi kabullenmez ama kabullenmez dediğimiz, kendisini öyle gören birey bakarsınız ki; en basit olaya, kırmak istemeyeceği kişiye, üstesinden geleceği duruma yenik düşer. Doğanın dahi bir gün biteceğini bilen bizler için yenilmez demek biraz absürt olur.
Ben ise kazanmak için yenik düşmenin de gerektiğini düşünüyorum ve uyguluyorum.
Polatla ebru tavla oynuyor. Ebru kazanıyor seviniyor yendim seni diyor. Polat diyor tamam ya sen yendin. Ebru diyor yok öyle çocuk mutlu eder gibi zaten ben yendim. Polat diyor ki ben hiç oyun oynamam ki kaybedeyim.
Ama tabiki yaşamda sosyal hayatta bir kumar kazanmakta var kaybetmekte kafayı iyi kullanırsan kimi yenilgi tecrübe olur. Öyle bakmazsan olan sana olur.
Hazmedemem
Hemen çok çabuk kabullenirim önemsizse, hiç uğraşmam “senin köyün büyük yallah derim “
Cevap
5Cevap
kabullenmem ben
Bi şeyi ya yaparım ya da yapmam boş yere asla kürek çekmem sanırım tek iyi özelliğim bu kendimi tanıyor olmam yapamayacağım şeyden paşalar gibi geri çekilirim uğraşmam
Yenilgi de bir derstim en büyük olmak da derslerle öğrenilir. Sorun etmem
kabul etmem. ettim derim karşı tarafa ama bi gün onu alt ederim. ama zaten yense bile herhangi bir konuda yine de bana caka satamaz.
Duruma göre elbette
yenilgiyi kabullenemiyorum
Samuel Beckett'ı hep örnek almışımdır...
Kabul edemem
Bazen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?