Eğer mantıklı kararlar konusunda ise genel olarak erkekler beyin yapısından ve testesterondan kaynaklı daha mantıklı düşünebiliyor, çünkü mantık genel olarak bir olayı olabildiğince pratik, basit ve efektif şekilde işlemek ve bunu çözümler için kullanabilmek üzerinedir ve bu konuda erkekler istatiksel olarak daha iyi diye biliyorum.
Bunun diğer sebebepleri ise erkek beyninin hemisferlerinin bir miktar daha ağır olmasi, iki hemisferin genellikle daha bağımsız çalışmasından kaynakli daha sade ve basit düzlemde yönetilebilir düşünsel prosesler gibi durumlar.
Kadınlarda ise iki hemisfer genellikle birlikte kullanılmaya daha yatkın olduğu için çoğunlukla sanat, dil becerileri ve sosyal beceriler konusunda erkeklerden daha iyi olabiliyorlar ve duygusal zekaları bu yüzden biraz daha iyi olabiliyor.
Bu veriler istatiksel olarak elde edilmiş veriler elbette ancak üstün zeka gibi durumlarda elbette mantık konusunda daha iyi performans sergilerler veya daha sanatsal düşünen erkekler olabilir, örneğin bu sitede satranç maçında Judit Polgar'ı yenebilecek birisi muhtemelen yoktur (eğer Büyük ustalar falan sitede değilse 😃)
Aslında mantıklı olmanın cinsiyeti olmaz kişinin kendini geliştirmesi aynı zamanda hayata bakış açısı insanlarla iletişimi sohbeti ve insanların ona kattığı duygular ya da kendisinin hayatta yaşadığı birtakım duygular neticesinde ve bu duyguların da kendisine getirmiş olduğu tecrübelerle hareket eder kimi zaman erkekler mantıklı olur kimi zaman kadınlar mantıklı olur. Ama şöyle bir gerçek vardır ki bir kadın bir erkeği vezir de yapar rezil de yapar.
Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
Kararı veren insan. Bunu cinsiyete bağlamak mümkün değil. Fakat şunu söylemekte bir yanlış görmüyorum. Yanlışı yapan çoğunlukla kadın. Kabul etmese bile. Çünkü yanlıştan doğru çıkartabileceğine inancı tam. Not: Hangi erkek ayağını vuran ayakkabıyı sadece güzel olduğu için giymek ister.
Yanlış bir bakış açısı bence😂 Kadın gibi giyinen, topuklu ayakkabı bile giyen bir sürü erkek var. Saçma sapan hatalar yapan bir sürü erkek var. Sapığından katiline kadar
Biz kadınlar en ufak bı konuda detaylı düşünürüz , bı kararı sadece bugün için değil geleceği düşünerek de alırız ama erkekler çok yüzeysel düşünüyor. Bence biz kadınlar daha mantıklı kararlar alırız ama yinede bazı konularda akıl akıldan üstün olabilir onlara danışmakta fayda olabilir
Kadınlar olası ihtimalleri daha fazla düşündüklerinden bazı durumlarda mantıklı düşünmek konusunda cinsiyet olarak ağır basabiliyorlar. Erkeklerin de elbet mantıklı düşündüğü durumlar var. Kadınlar sosyal zeka gerektiren konularda, erkekler analitik zeka gerektiren konularda mantıklılar.
Ben kendi yaşam alanımda gözlemlerimden edindiğim kadarı ile Kadınların erkeklere oran ile daha akıllı ve zeki olduklarını lakin Erkeklerinde kadınlara oranla daha mantıklı olduklarını düşünüyorum.
Zekâ, problem çözme ve öğrenme yeteneğini, mantık ise en basit ilkesi (doğru ve yanlışı ayırt etme ) akıl yürütme ve tutarlılığı ifade eder. Kadınların beyin yapısı daha bağlantılı olup mantıklı görünmese de "sezgileri daha güçlü" olması çoklu görevlerde avantaj sağaladığı. Erkeklerin analitik düşünme ve mekânsal becerilerde "mekanikler ve üretim teknikleri" ise daha iyi olduğu gözlemlenmiştir. Ancak bunun da, bireysel farklılıklardan daha baskın olmadığı söylenir. Yani toplumsal roller ve eğitim, zekâ ve mantık gelişimini büyük ölçüde etkiliyor aslında "İş başa düşünce". Sonuç olarak, zekâ ve mantık cinsiyetten çok bireyin eğitimi, deneyimi ve gelişimine bağlıdır diye düşünüyorum
Tamamen kadın ve ya erkekler diyemem çünki mantıksız, akılsız kadın ve erkekler çok fazla var. Ama kadınlar erkeklere göre daha erken olgunlaşıyor, gelişiyor daha mantıklı ve yerinde kararlar alıyor ama erkekler belirli bir yaşa kadar vurdum duymaz, eğlencesine odaklı, çocuk gibi olurlar ben çok fazla görüyorum tabi yaşadıkları hayatın etkiside çok fazla var. İş hayatındaysa erkeklerin daha stratejik kararlar aldıklarını, daha mantıklı olduklarını düşünüyorum. Bence her ikiside yerine göre dahası yok bunun.
Aslında cinsiyete göre karar vermek pek doğru değil hemm kadınlar hemm de erkekler farklı bakış açılarına sahip ve bu da karar verme süreçlerini etkilebiliyo kimi kadınlar duygusal zekalarıyla daha iyi karar alabilirken bazı erkekler akıllı olamayabiliyor bence kadınlar diyorum 😂
Kadınlar genel olarak duygularıyla hareket ediyorlar her şeye çok anlam yükleyip kafalarında yaşıyorlar bu yüzden genel olarak kadınlar topluluk olamıyor ama erkekler met düz ve mantığa dayalı olduğu için topluluklar kurabiliyorlar.
Duygulardan arınmış daha çok mantığı ile hareket edenler daha mantıklıdır cinsiyetle alakası yoktur zaten bu sitede İQ oranı eksilerde olanlarda var sağlam kendini geliştirmiş insanlarda var
Cinsiyete göre karar vermenin yanlış olduğunu düşünen taraftayım. Aklimiz varken neden mantıklı seçimler yapamayalim? İki tarafta bunu rahatlıkla yapabilir bir kapasitede olduğunu farz ediyorum. Önemli olan ne kadar bilgili olmaları
İkiside hangi konuda daha deneyimli iseler o konuda daha mantılılar ama genel olarak hanımlar daha duygusal erkekler daha gerçekći oluyor kanaatindeyim
Kendi hemcinsim diye söylemem, başka bir gönderide ”kadınlar daha duygusal” diyerek üste çıkıyorlardı; şimdi tam aksini söylüyorlar. 😂 Biz kadınlar, niye hep kendimizi övüyoruz acaba? 💅🏻😜
Bir kadın kıyafet yüzünden neden kararsız kalır. Hangisi daha iyi uyar diye düşünür, daha güzel gözükmek ister. Belki birkaç denemeyle karar verebilir ama daha özensiz biri ondan daha kolay karar verebilir. Direkt öyle genelleme yapmak doğru gelmedi