Herkes farklı herkes özel olma çabasında bu dönem, bunu doğru buluyor musunuz?

Saçma ata sözü :
Koyun koyundur …. Beyaz ol ama koyun olma
Herkes farklı herkes özel olma çabasında bu dönem, bunu doğru buluyor musunuz?

Saçma ata sözü :
Koyun koyundur …. Beyaz ol ama koyun olma
Herkesin farklı olmaya çalıştığını düşünmüyorum, doğası gereği farklı olan ve alışılmışın dışına çıkanlar da var ama farklı olmak başlı başına bir trend değil, tekillik bir bütünün içinde bireysel bir izdir. Tek tip.
Eğer fark edilmek için farklılaşmaya çalışırsak, bu zaten sorunların başlangıcıdır ve kendi kimliğimize ihanet etmiş oluruz.
Açıkçası günümüzde herkes ünlü herkes farklı herkes gözde herkes zengin herkes güzel yakışıklı herkes popüler olmak istiyor aslında herkese özel ve farklı olmak istiyor. Buna çok sağlıksız bir toplumsal durum günümüzde zaten buna birazcık değinmek istedim
Peki, tanınmak, zengin olmak, güzellik peşinde olanlar bu yolun peşinden koşsunlar ama çoğu zaman orada kendilerini bulmaktan çok kaybolduklarını, sonuçta hizalandıklarını görüyoruz. Onları bunun için suçlayabilir miyiz? evet ve hayır çünkü insanlar trendleri ve etkileri takip ederler, rüyayı yaşamaya zorlanırlar ve bu yolu ararlarsa her şeyin zirvesinde olacakları ve en iyiyi yaşayacakları söylenir. Dengeli ve mutlu olan kaç ünlü var? ve birçoğunun tanınıp ünlü olduktan sonra neden bir dönüşüm geçirip çok daha uzak ve anonim hale geldikleri... Ego sorusu sorulmalı, içsel kusurlar ve travmalar sıklıkla bu bilişsel uyumsuzluğun nedenidir.
Farklılık ne kutsal bir kase ne de bir özgünlüktür, farklı olan kişi özünde farklıdır ve görülmeyi veya tanınmayı aramaz, sadece hareket eder ve çoğu zaman özünde farklı olan kişi en çok saldırıya uğrayan ve eleştirilen kişi olur. Kamuoyunun önünde olan ve dünyadaki bütün kötülükleri onlara yüklediğimiz. Gerçekten bunu yapmacıksız yapanları, bunu kendi seçimleri ve stratejileriyle yapanlardan ayıran şey, takındıkları tavırdır: Kimisi kendini savunur ve savaşır, kimisi de rolünü oynar ve uzun vadeli çıkarlar arar.
Suçlayamayız ama bir çok ünlü çok ünlü olmuş insan şunu söyler “ ünlülük yani şöhret affettir!” Bunu geçen Türk bir ünlüden tesadüf gördüm dedi hatta ondan beklemiyordum … şöyle dedi : ünlüler ikiye ayrılır ünlülüğüm musibet olduğunu farkında olanlar ve olmayanlar dedi
Esasen toplumun 5% güzel yakışıklı , zeki, ünlü olur
Günümüzde bunu herkes öyle olmak öyle yaşamak istiyor çünkü bunların güzel şeyler olduğunu inanıyor ve olamıyor olduğunu zannediyor durumu sağlıksız
Evet, ama hayat herkesin bir yeri olduğu düzenli bir hiyerarşidir, eğer kendimizi bir yaşam ideali için gizlemek zorundaysak o zaman şöhretin bağışlama olduğunu söyleyenlerle aynı çizgide değiliz, kusura bakmayın ama bu insanlar çoğu zaman kendi hayatlarında mutsuzdurlar. cilt ve sürekli rekabet halindedir.
Canlarını her ne pahasına olursa olsun istemek, adı konulmamış bir deliliktir; basit şeyleri sevmek bazen daha sağlıklıdır.
Huzur, hayatı keyifli kılan şeydir. Ancak huzur içinde olmak için neyin esas olduğunun farkına varmalı ve kendinizi buna göre ayarlamalısınız.
Ünlü olan ve şöhret statüsünde aldatıcı bir dünyanın kölesi olduklarının farkında olanlar, ayrıcalıklar ve günlük hayal kırıklıkları arasında denge kurmak zorunda kalırlar, kendilerine atfedilen bu rolden mutlu olmazlar, kaçmak ve normal bir şekilde yaşamak için her şeyi yaparlar. şöhret denen bu zehirden uzaktayken
Seyirci kitlesi için eylemde bulunan aktörler haline gelirler ancak uzun vadede kaçış ve anonimlik ararlar.
Bu kalıpta kalanlar, yüzeyselliği seçen ve sadece ayrıcalıkların peşinden koşan, hatta ruhunu bile satan kişilerdir ve bu kategori, bu tür insanların bu tür felaketleri görmemelerine neden olmuştur çünkü kendileri kördürler. yaldızlı kafesleri. O zaman kendimize sorabilir miyiz, onlar ruhlarına değer veriyorlar mı yoksa geçici dışsallık uğruna içsel bir boşlukta yaşamaya mı karar verdiler? Ünlü olma isteği, kişinin doğasına aykırı ise asil bir arayış değildir; çünkü herkes sağlıklı ve dengeli bir hayat ya da net bir amaç bulamaz.
Eğer toplumun %5'i böyleyse bunun çok açık bir sebebi var: Her birinin kaderi aynı başarılara, hatta aynı istikrara odaklanmıyor. Aynı %5'in içinde, kendilerini orada bulan, kamusal imajlarını her şeyden uzak özel imajlarıyla ayıranlar ve henüz hiçbir şeyi anlamamış ve her şeyi paylaşanlar arasında net bir ayrım vardır çünkü ünlü insanlar bazen sevdiklerini bile feda ederler. Birler ve çocuklar.
Aradaki fark aura ve bazı diğer faktörlerle ilgili ama her insan şöhret ve tanınmak istemez.
Farklılıklarını abartan insanlar aslında hiç de farklı değillerdir; gerçekte olduklarından farklı bir dünya ve kişilik yaratırlar. Ünlü olan farklı ve benzersiz insanların küçük yüzdesi, dediğiniz gibi, her şeyi anlamış ve statülerine rağmen denge ve uyumu bulmak için bu kalıptan çıkmaya çalışanlar ve trendi takip edenler olarak ikiye ayrılır. Ünlü ama Kitlelerin ünlüler gibi olmak istemesi imajı.
Hiçbir özelliği olmayan ama sıfırdan yaratılmış ünlüler var, bu durumda sahne kuklalarından bahsedebilir miyiz?
Ünlülük temel olarak bir afettir … ve kötü ve iyi değildir esasen… o afet insanları yıkar ve bu sebeple kötüdür genelde ama bazen çok çok nadiren tarihte ünlü olan ama bu ğnlü olması onu yıkmamış hayta tüm dünyaya iyi yansımış şöhret olumlu durumları da olmuş … ama bu istisnai insanlarda olmuştur. Ünlü olma isteği sağlıksız bir istektir ve hiç bir ünlü samimiyetşe çocuğunun ünlü olmasını istememiştir
Bunu yaşayanlar bunun hayatlarındaki yol olduğunu bilirler ve güçlü kalmayı başarmış, kendilerini soyutlamayı ve çocuklarına daha iyi bir eğitim ve hayatın gerçek anlamını vermeyi başarmış olanlar da bahsettiğim kişilerdir.
Ünlü olan ama doğru mesafeyi korumayı bilen, normal ve sağlıklı bir hayat kuran ve bunu çocuklarına aktaranlar. Olumlu bir şeyler katmış olan ünlüler, gençken bile auraları güçlü olan, yeteneklerinin ve ayrıcalıklarının ötesinde bir derinliğe sahip olan ve ünlü olmaları sayesinde bazı şeylerin değişmesine veya iyileşmesine olanak sağlayan kişilerdir. Ama şöhret asla bir kraliyet yolu olmamıştır, altın bir hapishanedir, yaşanacak en korkunç sınavlardan biridir, yoksulluğun ve anonimliğin acı verdiğini söylerler, ben ise zenginlik içinde olmanın, putperestliğin sürekli olmasının, bolluk ve fakirliğin sınırlar, katlanılması en zor sınavlardır, bir nevi gizli lanettir. Hayatta bir sınav veya felaket geldiğinde zehirli bir kadehten bahsediyoruz. Bence şöhret dünyadaki en gizli saklı lanettir çünkü onu çok arzuluyoruz ama bir kere iki ayağımızı da içine soktuğumuzda kabus başlıyor. Demokles'in kılıcının bize doğrultulmuş olduğu ortaya çıkıyor.
Çok güzel açıklamışsın işte bu farkındalık… bazı çok sandığımız olgular aslında sınav olduğunu anlamak ve zorluğunu görmek çok önemli bir farkındalık…. Burada bir hatta bir tanesini yazdım sonra işte tembellikten devamı gelmedi ama. Şöyle 100 tane ilke var dünyanın tüm bilimlerin içinde her zaman geçerli olan 100 kural ilke
Onları burada aslında bir bence olarak hep yazmak istiyordum ve sunmak istiyordum burada…
Bunlardan biri de aslında bir sonrakine belki bunu yazarım “her mülkün bir vergisi vardır”
Hayatta her şeyin olumlu şeylerin de dahil her zaman bir vergisi var… vergi bazen olumlu olur olumlu olmazsa da o zaman mecbur olumsuz olur
Gerçekten yap :)
Güzel bir katkı olurdu :)
Uzun zamandır üye değilim ve hesabımı bağlı bıraksam bile her zaman bu sitede olmuyorum
Hala ortama uyum sağlıyorum ve henüz daha ayrıntılı parçalar yazma isteğim yok. Şu an için, sınırları ve derinlikleri biraz test ettiğimi söyleyeyim, ancak bazı insanlar bunu henüz anlamamış ve İnsanların bu birkaç konu üzerinde bazen düşüncelerinde biraz daha ileri gidip gitmediklerini görmeye çalışırken, iddialı bir entelektüel rolü oynuyorum.
Benim xper seviyem hala birçok kişiye göre başlangıç seviyesinde ve kıdemim sıfır :) ama zamanı geldiğinde çok daha ciddi konulara değinip oraya gerçek içerikler koymak istiyorum.
Şu an ürettiklerim hatıra, ben de her şeyi ciddiye almadım ama bazılarının çok özel davranışlarını, yani bazılarının algısının nasıl yansıdığını gördüm. Bazıları nötr ve iyiydi, diğerleri ise bir tür fındıkkıran ve yıldız dansçı kutusu gibiydi :)
Fikrinizi çok ilginç buldum ve bu içerikleri okumayı sabırsızlıkla bekliyorum.
Eğer tutkunuz ve zamanınız varsa bunları çevrimiçi olarak yayınlamanızı şiddetle tavsiye ediyorum, bu yalnızca olumlu sonuçlar getirecektir :)
Bu hayatta her şey bir imtihandır ve eğer ilan edilenden daha fazla vergi ödemek istenmiyorsa, aşılmaması gereken belli sınırları olan bir denge vardır.
Hayatı, iyiyi ve kötüyü, iyi şeyleri ve kötü şeyleri görmek bir sanattır; bunlar yalnızca bizi inşa etmek, biçimlendirmek, öğretmek ve daha sonra kullanabileceğimiz araçlardır. Gelecek. Geçmiş hafıza haritamızdır, bugün arazimizdir ve gelecek ise başarılarımızın meyvesidir.
Yukarıda da yanlış anlaşılmış olabilirim ama tekrar söylüyorum siteyi test etmeye geldim ve bana iyi kötü bir sürü etiket ve yargı verildi ama gerçekte kim olduğumu bilmiyordum :)
İnsanların dediğin gibi algıları var ama her zaman her şeyi hesaba katmıyorlar, hatta ötesine bile geçmiyorlar ama tabi ki bu vaka bazında bir durum çünkü aslında hepimiz kendi araçlarımıza ve içinde bulunduğumuz ortama göre ilerliyoruz.
Sürekli olarak imtihanımızı yaşayalım ki, başarılı olalım ve kendimizi en iyi çizgilere ve yollara yeniden ayarlayalım. Her gün yürüyüş yapıyoruz ve bazen bir adım attıktan sonra 5 kez geri dönüp daha iyi toparlanıp 20 adım öteden tekrar başlıyoruz :)
Beni motive ettin 😅 başlarsam ŞAŞIRMA
Paylaşınca bana da haber ver :)
Bu çabanızda tüm kalbimle yanınızdayım. Hadi Hadi bu iş olsun inşaAllah 😁
Herhalde 2 bölümü yazarım ilk fırsatta …
İlk bölüm yazmıştın bu :
Karakter Eğitimi: Temel İlke ↗
Teşekkür ederim
Okuyacağım :) 👌
Yok zaten yeterince farklıyım.
🌹
Teşekkürler 🌾
Eic için çok teşekkür 🙂
Hiç olma çabam var..
Mükemmele cevap
Cevap
6Cevap
Öyle bir çabam yok, farklıyım zaten. Herkes bir değil.
Farklıdır zaten o anlamda herkes
Hayır. Zaten beni tanıyanlar farklı biri olduğumu söylüyor. Kasıtlı bir farklı olma çabam yok
Hayır yok, kendim olmaktan çok memnunum...
Bence haklısın bu arada 😊
Hayır yok.
Ben zaten farklıyım, yani ciddi diyorum başkaları gibi olmaya çalışsam da olamyorum hatta annem sen hep bi ayrı kafalardasin der bana 😄
Ben özetle farklı olmak güzel ama doğal olmalı diyorsun haklı olma çabası güzel değil ama sen kendin oluyorsun dikkat çekme gibi bir derdin de yok
Zaten herkes farklıdır kendi olduğu zaman herkes belli farklı gösterir ama farklıyım ben herkesten çabasına girdiğim zaman geriye gidiyorsun
Herkes aynı olmak zorunda değil. Ama dikkat çeken birisi zaten herzaman çekecekdir bir şey yapmasa bile.😄
Buna katılıyorum. Ama bence ben mesela sıradan biri olarak dikkat çekiyorum normal olduğum için.
Farklı olma çabam yok. Kendi halimde takılırım
En doğrusu
Mesela yorumdakilerin hepsi aynı hepsi zaten farklıymışış ahdjahdjahdjahdjahahd
Herkes günümüzde farklı herkes günümüzde farklı olmaya çalışıyor tamam da herkes farklı olduğu zaman bence sıradan olan insanlar aslında fark oluşturmuş oluyor
Evet herkes farklı olacağım diye birbirine benziyor aslında ahshahha o çabanın içinde bulunan herkes aynı 😂
Çok güzel noktaya getirdin şu an aslında sağlıksız olan kısım o çabalama olgusu. Daha doğrusu onun önemli bir şey görüp onu elde etme dürtüsü
Zaten herkes sıradan normal olduğu zaman herkes farklı insandır hiç kimse aynı değildir
Kendimi bilmem bana yetiyor karşımda ki istediği şekil görsün çaba gostermem
Hiç öyle bir gayem yok, farklı olma çabasına girersen zaten sen olmaktan çıkarsın. O. Yüzden seven kabul eden beni olduğum gibi sevsin
Farklı olma çabası içinde olmak sırıtır. Ama doğal olup yaptıklarınla, hal hareketlerinde farklı olmak/olabilmek çok önemli
“Önümüzdeki yol zorlu görünüyor ,”dedi büyük panda,.”Yolun ne kadar zor olduğunun bir önemi yok,”dedi küçük ejderha. Onunla birlikte yüzleşeceğiz.
Her insan zaten farklıdır.. Ve farklılığım, Kendimi her daim geliştirme gayreti.. Ama egodan uzak...
Kova burcunun bunun için çaba harcamasına gerek yoktur.
Genetik olarak burç olarak baştan farklıyım diyorsun
Benim öyle bir çabam yok ama herkesten farklıyım herkeste öyle söyler
Evet çünkü günümüzde herkes birbirinin aynını taklit ediyor bilhassa uzak kalmak istiyorum
Öyle bir çabam yok, insanın içinden gelen bir şey bu.
Kendim olsan yeter dikkat çekmek goze batmak istemem zaten geriside beni ilgilendirmez
Kendim olurum her zaman, gerisi beni ilgilendirmez
Çabam yok ama zaten öyleyim.
Peki bu iyi bir şey mi peki
Bazen iyi bazen de kötü. Ama bu da bir tercih bi taraftan kötü olan kısmı göze alıyorsun.
zaten farklıyım çaba gerekmez
Bu bir artı mı sence
Evet artı
Bu kısma katılmıyorum ben açıkçası
Evet ve bundan nefret ediyorum artık 😒
Zaten farklıyım niye çabalayayım
Hayır yok göze batmayi sevmem
Olduğum gibi kalma özümü koruma çabam var..
Var ve genel gibi bir akla sahip değilim zaten
Farklıyım zaten
En basiti herkes makyaj yapıyor yasitlarimin ben dogalim mesela buradsn bile bir farkım vsr
Yok vallahi. Ezelden beri neysem oyum.
Çabam yok... Öyleyim zaten 🥱
Çabam herkes gibi olmak yönünde
Ekstra bir şey yapmama gerek yok benim için…
Hayır yok
Yok hende
Zaten farklıym
Evet var
Cıks yok ✌🏻
Hayır
Hyrr
Hiç yok
Hayır.
Güzel
Farklıyım
Nasıl farklısın da sence farklı olmak güzel bir şey?
Asla olmadi.
Olduğum gibiyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?